דרוש מידע מעון יום שיקומי- בעד ונגד

• הוסף לסימניות
מה זה "איזור" ירושלים?
בירושלים - מש"י, וגם עדי. בעדי יש יתרון של בריכה פעם בשבוע.
זה בדיוק השאלה, לאיזה מעון כדאי לילדים עם עיכוב על הגבול כמעט נורמה, לא משנה ככ המרחק, אנחנו בתוך ירושלים.
יותר נשמח לשמוע המלצות מנסיון,
לגבי בריכה, נראה לי שגם בשלווה ובסולם נותנים.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק השאלה, לאיזה מעון כדאי לילדים עם עיכוב על הגבול כמעט נורמה, לא משנה ככ המרחק, אנחנו בתוך ירושלים.
בירושלים לא כ"כ שואלים אותך איזה מעון את רוצה אלא זה אזורי והמעון שהכי קרוב אליך שם תשובצי
בשביל לקבל מעון שאת רוצה זה סוג של מלחמה...

• הוסף לסימניות
בכל המעונות יש גם ילדים כאלה. משי נקרא הכי טוב אבל קשה מאד להתקבל. עדי נקרא מקום שני. מכירה ילדים עם עיכוב כנ"ל שמאד התקדמו שם. מקבלים שם כל מה שמקבלים בגן רגיל, פלוס פלוס.

• הוסף לסימניות
בכל המעונות יש גם ילדים כאלה. משי נקרא הכי טוב אבל קשה מאד להתקבל. עדי נקרא מקום שני. מכירה ילדים עם עיכוב כנ"ל שמאד התקדמו שם. מקבלים שם כל מה שמקבלים בגן רגיל, פלוס פלוס.
תודה על המידע, אם לא ילך 2 המקומות שציינת מה כדאי לבקש עוד? וגם האם מישהו יודע האם אנחנו זכאים לעוד זכויות לילד, או שזה יותר לפי הוועדות הרפואיות שקובעים נכות וזכאות (כגון אגרת רישוי וכו..)

• הוסף לסימניות
אם את בירושלים, פחות אפשר לבקש השמה, חוץ ממקרים של לקויות שיש להם מעון מיועד כמו תקשורת , שיתוק מוחין ולקויות מוטוריות (מש"י מתמחה בעיקר בזה), לקויות ראיה ושמיעה, רפואי קשה וכדו'.
צריך לברר על כל מקרה, אבל שוב, השמה בי-ם זה כמעט תמיד לפי מיקום.

• הוסף לסימניות
תודה על המידע, אם לא ילך 2 המקומות שציינת מה כדאי לבקש עוד? וגם האם מישהו יודע האם אנחנו זכאים לעוד זכויות לילד, או שזה יותר לפי הוועדות הרפואיות שקובעים נכות וזכאות (כגון אגרת רישוי וכו..)
זה תלוי ב% הנכות שנקבע לכם בביטוח לאומי

• הוסף לסימניות
אם כבר בעניין מעונות שיקומיים פונה למי שיש לה ילד במעון שיקומי
מה אומרת על זה שבמעונות של התמ"ת יקבלו החזר על המלחמה ואילו אנחנו במעונות שיקומיים לא נקבל שום החזר, כבר בדקתי מול העוסית ברווחה ואמרה לי שלא יהיה החזר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שלום וברכה,

האם יש מישהו שמבין או יכול לומר לי מה הזכויות שלי מול המכון?

לדוגמא: אחרי 4 חודשים של המתנה למרפאה בעיסוק או קלינאית תקשורת וכו' דרך המכון אני יכולה לפנות לטיפול פרטי והקופה מחויבת לתת לי החזר.
עוד דוגמא: היינו אצל רופא התפתחותי ואחרי חודשיים היה שינוי\הכרות יותר מעמיקה עם הקשיים של הילד וצורך בהמלצה של רופא התפתחות לגן שפתי. האם אנו זכאים לחוו"ד נוספת או לעדכון הדו"ח הראשון? (יצוין שבע"פ הרופא אמר שיכול להתאים גן רגשי התנהגותי אבל לא כדאי)

ועכשיו השאלה שרלוונטית כרגע:
לצורך אבחון תקשורת (אוטיזם) התהליך הרגיל זה לעבור פסיכולוגית ממיינת (ע"ס דו"ח עם חשד מגורם מקצועי) ואז אבחון פסיכולוגית.
הקופה רוצה שנעשה קודם אבחון רופא התפתחות ואני די בטוחה שהרופא התפתחות לא יצביע על חשד לרצף. אני יכולה לדרוש שקודם נעשה אבחון פסיכולוגי? (אציין שיש לנו דו"ח מנוירולוג פרטי שהילד על גבול הרצף אבל הקופה עדיין לא יודעת על הדו"ח הזה)
יש מישהו או ארגון שיכול לומר לי מה הקופה חייבת לתת לי ומה לא??

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה