עזרה מעונות ומשפחתונים לילדי אברכים - תשפ"ה

כל רגע

הלפרין ב׳קול חי׳: הדד-ליין שנתנו החרדים לנתניהו, עד להעלאת חוק המעונות מחדש במידה ולא תהיה התקדמות בנושא, היא כשבועיים.​

יש כיוון כמה זמן יקח מאז שיעלו את החוק ועד שנקבל דרגות?
החודש הודיעו במעון אצלנו שהמחיר עולה ל-1900 והחל מחודש הבא המחיר יהיה מלא.
הזוי לחלוטין שעוד חודש חולף ועוד אחד ומאות אלפי הורים תקועים באותו מקום, מה יהיה?

אני אברך מתחת גיל הפטור ויש לי 2 ילדים במעון
אוטוטו ה 30/11 ואין פיתרון באופק.
האם כדאי להוציא את הילדים מהמעון כבר עכשיו?
או לחכות לשעת האפס כשהעומס על המטפלות הפרטיות יהיה בשיא? [כאילו שעכשיו זה לא בשיא..:(].
יש מה להאמין לגימיק של חוק המעונות?
או לסמוך על היועמשית המרשעת שתדחה את הגזירה בעוד שלשה חודשים?

אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמים!!!
אבל למעישה מה לעשות???

או לחכות לשעת האפס כשהעומס על המטפלות הפרטיות יהיה בשיא? [כאילו שעכשיו זה לא בשיא..:(].

אבל למעישה מה לעשות???
לפי הסברה הנ"ל שמי שגם לומד אך גם עובד כן זכאי לסבסוד (לענ"ד זה נכון),
תפתח עסק על שמך.

אבל למעישה מה לעשות???

בהנחה ואני מתייאשת ומוציאה בסוף החודש את הילדים מהמעון,
יהיה לי דרך לקבל אחורנית את השלוש חודשים שכן הבטיחו?

מי שעובד משק בית בשביל הביטוח לאומי, [מרוויח "כאילו" 150 ש"ח לחודש בשביל לשלם ביטוח לאומי של 11 שח בלבד...] גם זכאי להנחה במעונות?

וואו אני לא מצליח להבין את כל החרטוטים שהולכים פה בימים האחרונים
אני אברך בלי תלוש וקיבלתי הנחה שנה שעברה
אז למה לפנטז שצריך תלוש
הסיפור של היועמשית זה לעניין חייבי גיוס(מלשבי"ם) א"כ כשזה יסתדר (אם יסתדר) לא תצטרכו תלוש
האמת שליברמן רצה תלוש והלך לבג"צ אבל בג"צ בזמנו דחה את טענתו על הסף עד שהיתפרקה להם הממשלה
די די די די להמציא דברים
מי שחושב אחרת שיביא מקורררררררררררר

צילום מסך 2024-11-14 013605.jpg

מחר (יום שני י"ז חשוון) יתקיים בעז״ה דיון חשוב ומכריע בבג"ץ בנושא הכואב והחשוב כל כך:
סבסוד המעונות.

מדובר בנושא המשפיע כמעט על כל בית משלנו ועל עשרות אלפי נשים חרדיות עובדות.

כזכור, עתרנו, ארגון ״שמורה״ ו״שמור לך – התאחדות החרדיות העובדות" יחד עם עתירת ארגון 'אמת ליעקב', נגד היועצת המשפטית בנושא זה ונגד המדיניות המפלה לרעה של העובדות החרדיות.
אחרי שבסייעתא דשמיא, נחלנו מספר הצלחות שהביאו לדחייה של הגזירה בעבר, וכן דחו בשלושה חודשיים את היישום של הגזירה הנוכחית, כעת, אנחנו עומדות בפני שלב קריטי שבו עלינו לפעול בכל המרץ. אמנם בדיון הקרוב נהיה שם בעז"ה, בתפילה שנצליח לפעול לשמירת זכויות הנשים החרדיות העובדות. אבל אין ספק שמה שהכי קריטי עכשיו - אלו התפילות של כל אחת ואחת מכן לביטול הגזרה! קולות התפילה - הם אלו שייקבעו…

כולנו יודעות את האמת שמאחורי המזימות שלהם:
עכשיו הם מנסים לפגוע במעונות, אבל מרגע שהם מסמנים את לומדי התורה, הם מתכוונים להילחם בכל: ארנונה, מחיר למשתכן, סיוע בשכר דירה, ביטול נקודות זיכוי… ועוד יד ההצקות נטויה ח"ו

7,000 צווים נוספים נשלחים היום,
זה יכול לפגוע בכל אחת מאיתנו!!!!
כולנו יחד עם עם ישראל הנחוש להישאר במבצרי התורה

וזה הזמן להתפלל לבורא עולם שיסיר מעלינו כל גזרות רעות!!!

כ"י זקוק לרחמי שמים ולסייעתא דשמיא כדי שהדיון יוביל לתוצאות טובות ולשמירה על עתיד עולם התורה.
אנו פונות אליכן בבקשה להצטרף בתפילות למען הצלחת המאבק ולמען השגת תוצאה צודקת שתיטיב עם הנשים והמשפחות.

כמו כן, נשמח אם תוכלנה לשתף את ההודעה הזו עם חברות ועם כל מי שהנושא קרוב ללבו. התמיכה שלכן, בתפילה ובהפצת הדברים הלאה, יכולה להועיל ולסייע רבות, בעזרת ה׳

ביחד, בכח התפילות נזכה לעורר רחמי שמים,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שלום רב,

ארגון אמת ליעקב בישראל - עתר לבג"ץ בגין סבסדוד יום למחויבי גיוס שהם שכירים / עצמאיים / בעלי עסק חדש .
יש צורך להרוויח לחודש מינימום 3,159 ש"ח .

מעתיקה :

"ישראל, אַל יֵרַךְ לְבַבְכֶם, אַל תִּירְאוּ". עדכון חשוב בנושא הסבסוד למעונות יום​

הורים יקרים,

בשעות האחרונות פורסמה המלצה חדשה מטעם עו"ד גיל לימון, לפיה אחד התנאים לקבלת סבסוד למעונות יום בשנה הבאה יהיה הסדרת מעמד מול צה"ל (רצו"ב).
חשוב להבהיר: התבחינים הרשמיים לשנת תשפ"ו טרם פורסמו. מכתבו של לימון למ"מ מנכ"ל משרד העבודה הוא בגדר המלצה, וההחלטה הסופית לגבי שילובה בתבחינים נתונה לסמכותו הבלעדית של הצוות המקצועי במשרד. אנו בטוחים שהצוות המסור במשרד לא ייתן ידו להנחיה פוגענית זו.
אנו רואים בהמלצה זו פגיעה חמורה בעקרונות הסבסוד המקוריים, שכן מטרתו היא לעודד עבודה ולימודים מוכרים, ולא שירות צבאי. ההמלצה פוגעת במגוון רחב של משפחות, ובמיוחד באוכלוסיות הבאות:
  • הורים חילונים ופציפיסטים שאינם מתגייסים מסיבות שונות.
  • הורים עובדים ולומדים מכל המגזרים, אשר זקוקים לסבסוד כדי לצאת לשוק העבודה או להשכלה.
  • הורים מהחברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית שאינם משרתים בצבא.

יש לציין כי המלצה זו מנוגדת להודעת הפרקליטות לבג"ץ בעתירה שהגשנו רק לפני כשבוע, בה נקבע מפורשות שיש לסבסד הורה עובד ולומד ללא תנאי כזה. בנוסף, שינוי התבחינים לאחר תום הרישום והשיבוץ לשנת תשפ"ו פוגע בהיערכות ובהסתמכות של אלפי משפחות.
אנו נמשיך לפעול בעוצמה בנושא זה ובכל האמצעים המשפטיים העומדים לרשותנו, כולל הגשת עתירה דחופה, כדי למנוע את יישום ההמלצה. אנו מאמינים שבסופו של דבר נצליח, כשם שהצלחנו בעתירות עד היום.
אנו עדיין ממליצים לכל ההורים שתוכניותיהם כוללות עבודה או לימודים להמשיך במסגרות כפי שתכננו. יחד עם זאת, אנו מבהירים כי אין בקבלת המלצה זו משום לקיחת אחריות לתוצאה, שכן היא אינה תלויה בנו.
נמשיך לעדכן אתכם בכל התפתחות.

תזכורת חשובה: מועדי הגשת מסמכים
שימו לב למועדים הקרובים:
למרות שבתבחינים לשנת תשפ"ה מופיע תאריך יעד של 31.8.25, חובה להגיש את כל המסמכים עד ליום חמישי, ה-28 באוגוסט. הסיבה לכך היא שהתאריך הרשמי שנקבע על ידי החשב הוא 30.8, שחל בשבת.
אנא הקפידו להגיש את המסמכים בהקדם האפשרי ולא לחכות לרגע האחרון. לאחר ההגשה, חובה עליכם לוודא באתר משרד העבודה כי סטטוס ההגשה והדרגה שלכם נותרו מאושרים. יש לעקוב אחר הסטטוס עד היום האחרון, גם אם כבר אושרתם.

סייעו לנו להמשיך להיאבק למענכם

כדי שנוכל להמשיך בפעילותנו ולממן את העלויות המשפטיות הגבוהות, אנו זקוקים לתמיכתכם. ניתן לתרום באחת מהדרכים הבאות:

בברכה,
ארגון "אמת ליעקב בישראל"

קישור GOV

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה