מידע שימושי מעונות יום בחינם???

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
עד לא לפני הרבה שנים רובנו הסתדרנו ללא המעונות ואף ללא הצהרונים, היו מעטים שהיו צריכים מסיבות שהוזכרו לעיל והסתדרו בד"כ באופן פרטי או משפחתי וכד'
חלילה איני מצדיק את הגזרות המרושעות .
אבל אולי זה הזמן לשים לב לשינויים שעברנו, שהיום נשים עובדות שעות רבות יותר וזה בא על חשבון הילדים .
וגם לגברים, נהיה לנו יותר קשה לגדל את הילדים מאשר בעבר ?
גם מי שזוכה ללמוד בהתמדה עצומה, חייב לפנות זמן לילדיו, בפרט בזמננו .
אין לנו מה לסמוך על מעונות בחינם שיגדלו ויחנכו את הילדים שלנו וחלילה איני מזלזל בשום מוסד או גננת או מטפלת, שעושים מלאכתן נאמנה.
ילד צריך את ההורים שלו. נקודה.
נכון לפעמים באמת אין ברירה, לפעמים הכרח של פרנסה, או שסוג המקצוע מחייב, זה לא פוטר אותנו מלהתבונן ולדאוג שלילדים יהיה אותנו, אני מכיר ילדים שגם לאחר המעון/צהרון לוקחות אותם ביביסיטר וכד' את ההורים הם פוגשים ב6 7 8 בערב, כשהם בעצמם סחוטים מיום עבודה, משכיבים את הילדים ואח"כ את עצמם וזהו.
ילדים חייבים את ההורים שלהם ,איתם.

• הוסף לסימניות
אני לא מכירה הרבה מורות שכל הימים מסיימות ב-4.
רק אלו שעובדות באופק חדש.
רובם נדרשות לזייף שעות בתלוש.
טוב, רוב המורות שאני מכירה באופק חדש, אבל גם אלו שלא,
לא מסיימים כל יום בארבע ועדיין אי אפשר לשלוח את הילדים לגן שנגמר ב1 כל יום

• הוסף לסימניות
עד לא לפני הרבה שנים רובנו הסתדרנו ללא המעונות ואף ללא הצהרונים, היו מעטים שהיו צריכים מסיבות שהוזכרו לעיל והסתדרו בד"כ באופן פרטי או משפחתי וכד'
חלילה איני מצדיק את הגזרות המרושעות .
אבל אולי זה הזמן לשים לב לשינויים שעברנו, שהיום נשים עובדות שעות רבות יותר וזה בא על חשבון הילדים .
וגם לגברים, נהיה לנו יותר קשה לגדל את הילדים מאשר בעבר ?
גם מי שזוכה ללמוד בהתמדה עצומה, חייב לפנות זמן לילדיו, בפרט בזמננו .
אין לנו מה לסמוך על מעונות בחינם שיגדלו ויחנכו את הילדים שלנו וחלילה איני מזלזל בשום מוסד או גננת או מטפלת, שעושים מלאכתן נאמנה.
ילד צריך את ההורים שלו. נקודה.
נכון לפעמים באמת אין ברירה, לפעמים הכרח של פרנסה, או שסוג המקצוע מחייב, זה לא פוטר אותנו מלהתבונן ולדאוג שלילדים יהיה אותנו, אני מכיר ילדים שגם לאחר המעון/צהרון לוקחות אותם ביביסיטר וכד' את ההורים הם פוגשים ב6 7 8 בערב, כשהם בעצמם סחוטים מיום עבודה, משכיבים את הילדים ואח"כ את עצמם וזהו.
ילדים חייבים את ההורים שלהם ,איתם.
נכון, הלוואי וזה היה ישם.
מה לעשות שלחם=עבודה?

• הוסף לסימניות
זה בדיוק כמו המורות ששמות במעון והם מסיימות את העבודה באחת
(ואז לא נשאר מקום לנשים שעובדות עד 4)
המורות גומרות באחת!
המורות תופסות את המקום לאלו שמסיימות בארבע!
רק מסבירה איך זה נראה מהצד
רק הוצאת שם רע למורות שמוסיפות עוד משרה כי משכורת ההוראה מצומקת/לא קבועה שנים רבות.
האם בתי הספר ריקים באחת???
אין מורות שלוקחות צהרון/חוגים/שעות נוספות מהטעמים המצערים הנ"ל?
לפני שבאים בטענות לליברמן בואו נוודא שאין את זה אצלנו בקטנה...

• הוסף לסימניות
המרצה שלי לכלכלה ענתה תשובה.

היא: "תקציב המדינה בא לשרת את כל העם, לא רק מגזרים מסוימים. הנה למשל, תראו איך קבוצה מסוימת שעד עכשיו הייתה בשלטון, נמצאת בלחץ כ"כ גדול. כי עד עכשיו הם דאגו רק לעצמם, ועכשיו הם לא יכולים"
אני: "לא בטוח, אבל תראי, גם עכשיו קבוצות אחרות נמצאות בשלטון ודואגות רק לעצמם, תקציבי מליארדים..."
היא: "ברור. כי זו דמוקרטיה!" (מחייכת באצילות)

משמע,
אין דרך, ואין צורך להסביר את הצרכים שלנו בצורה צודקת או אידיאולגית.
החזק מנצח. ככה זה בדמוקרטיה.

אז בואו נתפלל לפני המלך הגיבור והנורא,
ושהחזק ינצח.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי.
בלי תלות בגובה הכנסה?

אם שני בני זוג עובדים בהייטק ומקבלים כ35,000₪ לחודש, הם יקבלו מעון חינם?

זה לא שאני מזלזלת בלימוד התורה חו"ש , רק אומרת שהרבה משתמשים באישורי כולל כשלא באמת לומדים ...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
המורות גומרות באחת!
המורות תופסות את המקום לאלו שמסיימות בארבע!

רק הוצאת שם רע למורות שמוסיפות עוד משרה כי משכורת ההוראה מצומקת/לא קבועה שנים רבות.
האם בתי הספר ריקים באחת???
אין מורות שלוקחות צהרון/חוגים/שעות נוספות מהטעמים המצערים הנ"ל?
לפני שבאים בטענות לליברמן בואו נוודא שאין את זה אצלנו בקטנה...
ההבדל הגדול בין מעון למטפלת פרטית זה החופשות, על זה אף אחד לא יכול להתווכח מי צריך את זה יותר.

• הוסף לסימניות
אבל אולי זה הזמן לשים לב לשינויים שעברנו, שהיום נשים עובדות שעות רבות יותר
זו עובדה וברוב הפעמים לא מבחירה!!!
פעם הקצבאות והמלגות היו יותר גבוהות והנשים יכלו להיות יותר בבית.
בוודאי שצריך כנות ושימת לב לילדים שלא יהיו כל היום במעון ובצהרון ויפגשו את ההורים כשהולכים לישון
ואכן זה מפתה וצריך הרבה עריכת סדר עדיפויות מה קודם למה
אבל צריך להבין שאכן כמו שכתבת יש שינויים שעברנו
יוקר המחיה, מחירי הדיור המטורפים, מלגת דתות זעומה וקצבאות שמספיקות לכמה חבילות טיטולים.
אך רב הנשים החרדיות עושות זאת מאילוץ! תקנו אותי אם אני טועה.
דורנו מלא ברגשות אשמה על חוסר הזמן להשקעה בילדים.

• הוסף לסימניות
ההבדל הגדול בין מעון למטפלת פרטית זה החופשות, על זה אף אחד לא יכול להתווכח מי צריך את זה יותר.
מי רוצה להתווכח?
לטעמי הויכוח מי צריך את זה יותר -הוא מיותר, שיפוטי ולא מקדם אותנו לשום מקום.
אף אחד לא יכול לדעת מה תנאי החיים של השני ומדוע הוא צריך מה.
ואגב היום המון מטפלות פרטיות לא עובדות לפי זמני החופשות של המוסדות
כי יש ויש הרבה עובדות הייטק וכד' שלא רוצות מעון...
ואגב אגב היום רוב המורות עוסקות בעוד עבודה מחוסר ברירה.

• הוסף לסימניות
במפלגות העבודה ומרצ מתנגדים לגזירת המעונות של איווט: "פגיעה בילדים"

בזמן שהפוליטיקאים חובשי הכיפות ומהמפלגות שבעבר שיתפו פעולה עם החרדים שותקים, דווקא במפלגות מרצ והעבודה יוצאים בכירים נגד הגזירה האטומה של איווט ליברמן: "הילדים לא אשמים בעוני של ההורים שלהם; על המדינה להושיט יד לחלשים"

גזירת המעונות של איווט ליברמן, עוברת בשתיקה מצד ראש הממשלה נפתלי בנט ושאר השרים וחברי הכנסת של מפלגת ימינה, למרות ההצהרות הפומביות שלהם כי לא יתנו יד בממשלה לפגיעה בציבור החרדי.

בנוסף, גם במפלגתו של גדעון סער, שותקים – למרות שיתוף הפעולה בממשלות קודמות בין סער עצמו שזכה לתמיכה חרדית, זאב אלקין ונוספים שידעו להנות מהקשר עם החרדים, בזמן שהיה נח להם. כעת, הם שותקים ומאפשרים לאיווט ליברמן לפגוע בנו.
היחידים שבינתיים מודיעים על התנגדות לגזירה של ליברמן נגד ילדים קטנים, בני 0-3 הלומדים במעונות היום, הם חברי כנסת ממפלגות השמאל, מרצ והעבודה – המצהירים פומבית כי דעתם אינה נוחה מכך.

שר הבריאות ניצן הורביץ ממפלגת מרצ אמר היום בראיון לגלי צה"ל, "אני בעד לתת לילדים מה שהם צריכים – במנותק ממה שההורים שלהם עושים. ילד הוא ישות בפני עצמה, ואם טובתו היא להיות במעון – אני לא בעד לשלול ממנו את זה".

ח"כ אמילי מואטי (העבודה) גם הביעה את התנגדותה להחלטת ליברמן ואמרה בריאיון בהמשך התוכנית כי היא "בעד הרעיון שאנשים יעבדו ויהיו חלק מהכלכלה, אבל אני לא חושבת שצריך לחתוך חמצן כל כך משמעותי מהיום למחר. הילדים לא אשמים בעוני של ההורים שלהם".
חבר הכנסת מוסי רז (מרצ) הצטרף להצעה הדחופה לסדר אותה יזם ח"כ אוריאל בוסו (ש"ס) נגד ליברמן על הפגיעה בסבסוד מעונות היום. מחבר הכנסת רז נמסר: "אני שמח ששר האוצר ליברמן פועל לשילוב חרדים בשוק העבודה אך אסור ששילוב זה יהיה תוך פגיעה בילדים".
"אני יכול לחשוב על דרכים טובות יותר לשילוב כמו ביטול גיוס החובה (או לפחות הורדת גיל הפטור), לימודי ליבה ועוד. מי שייפגעו מהחלטת ליברמן הן משפחות מעוטות יכולת, וכאלה יש רבות לא רק בחברה החרדית. על המדינה להושיט יד לחלשים ולא להעמיק את מצוקתם".

• הוסף לסימניות
דורנו מלא ברגשות אשמה על חוסר הזמן להשקעה בילדים.
זה הזוי שהתופעה הזאת רק הולכת ומיתרחבת...
ילדים מופקרים וזרוקים ברחובות כי האמא בעבודה וזה יותר חשוב! ואחר מגיעים ומיתלוננים למה הילדים שלנו ככה והם באעצם ניסחפים לנערי שוליים(לא אומרת יש חלק מהפעמים שזה לא קשור להורים)
ולא יודעת מה יהיה עכשיו עם ליברמן......

• הוסף לסימניות
ילדים מופקרים וזרוקים ברחובות כי האמא בעבודה וזה יותר חשוב! ואחר מגיעים ומיתלוננים למה הילדים שלנו ככה והם באעצם ניסחפים לנערי שוליים(לא אומרת יש חלק מהפעמים שזה לא קשור להורים)
גלות...

• הוסף לסימניות
למה לדבר ככה?
אני חושבת שאמא שעובדת ואפילו משרה מלאה בעבודה מתגמלת וראויה היא אמא שהרבה יותר מנצלת את הזמן.
בכל מקרה כשאני משווה לחברות שלא עובדות אני רואה שהן מספיקות הרבה פחות ממני ועצבניות על הילדים (לדוגמא אני נשארת ערה ומכינה אוכל למחר ומסדרת את הבית בלילה והן עושות את כל זה בבוקר).
לא כל אחת בנויה להיות כל היום עם הילדים.
מה שחשוב זה לנצל את הזמן כמו שצריך ולתת לילדים את הזמן ששלהם כמו שצריך.
ניתן ללכת ליום כיף עם אמא ועוד

• הוסף לסימניות
למה לדבר ככה?
אני חושבת שאמא שעובדת ואפילו משרה מלאה בעבודה מתגמלת וראויה היא אמא שהרבה יותר מנצלת את הזמן.
בכל מקרה כשאני משווה לחברות שלא עובדות אני רואה שהן מספיקות הרבה פחות ממני ועצבניות על הילדים (לדוגמא אני נשארת ערה ומכינה אוכל למחר ומסדרת את הבית בלילה והן עושות את כל זה בבוקר).
לא כל אחת בנויה להיות כל היום עם הילדים.
מה שחשוב זה לנצל את הזמן כמו שצריך ולתת לילדים את הזמן ששלהם כמו שצריך.
ניתן ללכת ליום כיף עם אמא ועוד
ממש לא הבנת למה שהיתכוונתי......
אני בעד לעודד תעסוקה וההפיך אני חושבת שאמא חייבת לצאת לעבוד גם בגלל בריאות הנפש שלה.....וכמובן פרנסה..
אבל שזה לא יהיה כך על חשבון הבית והילדים
ולצערי ניתקלתי בלא מעט מקרים ואני רואה שהת]ועה הזאת רק הולכת ומיתרחבת שילדים מופקרים אמאות שפחות אכפת להם מהילדים רק ביגלל שהעבודה יותר חשובה וכו....
אמא חייבת לצאת לעבודה אבל שזה לא יהיה על חשבון הילדים.........
ועם זה על חשבון הילדים עדיף שלא תיצא

• הוסף לסימניות
אני לא מכירה הרבה מורות שכל הימים מסיימות ב-4.
רק אלו שעובדות באופק חדש.
רובם נדרשות לזייף שעות בתלוש.
הזיוף הזה פוגע באחרות ! אח"כ לאשה שכן עובדת עד ארבע אין מקום במעון/משפחתון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה