מעוניינת ללמוד שפת תכנות "אמיתית"

• הוסף לסימניות
לפני תקופה למדתי פיתוח אתרים - לא מקצועי אלא כתחביב - html, css, js (לבד, ובהמשך גם קורס מקורסרה)
וכעת רוצה ללמוד שפת תכנות "אמיתית" - כולל OOP, קלאסים, הורשה וכו'.

המטרה העיקרית שלי היא להתרגל לצורת חשיבה של תכנות.
מה מומלץ? איזו שפה, קורס, ספר?
תודה מראש!

• הוסף לסימניות
אפשר פייתון.
או nodejs. יותר יתאים.

אם את רוצה ממש ממש רציני אז C++

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא ידעתי שגאווה סקריפט היא לא שפת תיכנות אמיתית

אוקי אז הנה המשפט מנוסח מחדש: JS היא שפה אמיתית:confused:, אבל אני רוצה שפה יותר 'תכנותית'
אני מקווה שההגדרה מובנת

ובחזרה לנושא: שפה מונחת עצמים, שכוללת בתוכה את כל מה שכתבתי למעלה, מישהו יכול להמליץ על עוד חומרי לימוד?
תודה!

• הוסף לסימניות
אוקי אז הנה המשפט מנוסח מחדש: JS היא שפה אמיתית:confused:, אבל אני רוצה שפה יותר 'תכנותית'
אני מקווה שההגדרה מובנת

ובחזרה לנושא: שפה מונחת עצמים, שכוללת בתוכה את כל מה שכתבתי למעלה, מישהו יכול להמליץ על עוד חומרי לימוד?
תודה!
ג'אווה זו שפה חמודה ממש
אני למדתי באו"פ אבל לדעתי אפשר גם בקלות באינטרנט
אם את רוצה עזרה תכתבי לי אני יפנה אותך
myklyrp41*gmail.com

• הוסף לסימניות
לא יודע מה למדתם בפיתוח אתרים
ב js שאני מכיר יש ירושות וקלאסים והיא מונחית עצמים

• הוסף לסימניות
לא יודע מה למדתם בפיתוח אתרים
ב js שאני מכיר יש ירושות וקלאסים והיא מונחית עצמים
נכון, אבל היא נחשבת קלה ועם הרבה "ויתורים"
והיא עדיין לא כמו java, C# C ועוד כמה ( שאגב לעומת השפות האלו היא לא ממש מונחת עצמים, וגם הקלאסים הם לא בדיוק קלאסים. מתכנתים בשפות הנ"ל תקנו אותי אם אני טועה)

• הוסף לסימניות
והיא עדיין לא כמו java, C# C ועוד כמה ( שאגב לעומת השפות האלו היא לא ממש מונחת עצמים, וגם הקלאסים הם לא בדיוק קלאסים. מתכנתים בשפות הנ"ל תקנו אותי אם אני טועה)
תיקון קטן - C לא מונחת עצמים בכלל...

• הוסף לסימניות
אז הנה עוד תיקון קטן.
js היא גם שפה ׳תיכנותית׳. (אם כי אני לא יודעת באיזו רמה למדת אותה)
את יכולה להגיד שאת רוצה יותר OOP.
את יכולה להגיד שאת רוצה backend.
למרות שלמשל node.js הוא לחלוטין backend והוא כתוב בjs.

• הוסף לסימניות
יתכן שאת מתכוונת שאת רוצה שפה שמתאימה לכתוב server.
בכל אופן אני למדתי C# ו JAVA - הם ממש כוללים קלאסים, הורשה וכו'.

• הוסף לסימניות
אז הנה עוד תיקון קטן.
js היא גם שפה ׳תיכנותית׳. (אם כי אני לא יודעת באיזו רמה למדת אותה)
את יכולה להגיד שאת רוצה יותר OOP.
את יכולה להגיד שאת רוצה backend.
למרות שלמשל node.js הוא לחלוטין backend והוא כתוב בjs.
אוקיי שיהיה ככה..
JAVA כדאי?

• הוסף לסימניות
פייתון- הקורסים של קמפוס il מעולים! (self וnext)
java זו גם אופציה, אני אישית אוהבת את java.

• הוסף לסימניות
אני חושב שהשואלת צודקת. נכון שב-js יש OOP, אבל היא לא כל כך מתאימה בשביל לימוד יסודות התכנות. JS זו שפה מופרעת. פייתון בעיקרון גם.
אז בשביל ללמוד את היסודות התכנות, Java כנראה זה טוב. וגם C#.
וגם אם לא תשתמשי אחר כך בפשות האלה, זה ידע חשוב.

מה שכן אפשר לציין, שבאקדמיה עושים סוג של עבודה זרה מ-OOP. ובתעשיה די צוחקים על זה. אבל עדיין זה דברים שצריך לדעת.

• הוסף לסימניות
פייתון- הקורסים של קמפוס il מעולים! (self וnext)
לענ"ד בשביל ללמוד עקרונות של OOP לא כדאי בפייתון,
כי הוא מידי גמיש בשביל ללמוד OOP.
לדעתי אם רוצים ללמוד OOP רציני צריך לעשות את זה בjava או C# (לא מכירה node.js)
גם C++ יכול להיות אופציה, אבל לדעתי עדיף java או C#

• הוסף לסימניות
ובמינוח יותר מקצועי, אלו שפות דינמיות, והיא מחפשת שפה סטטית
חח
נכון. אבל אם מציגים את זה ככה, יש שפות כאלה ויש שפות כאלה - בצורה שקולה - זה מטשטש את ההבדל. לכן ההגדרה ״שפה מופרעת״ היא יותר מדויקת :p
[ואני אומר את זה כאחד שעובד במשרה מלאה עם js ו-node]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה