ל"ג בעומר מעמד ההדלקה של ר' אלימלך בידרמן בל"ג בעומר

• הוסף לסימניות
אני חושבת שיש לא מעט ספרדים שגם את ה"עיברית" שלו לא מבינים. שמעתם פעם שיעור שלו בעיברית? זה בעיברית באקצנט, מבטא, הגיה, חסידיים, בתוספת לא מעט אידיש. העלונים ערוכים, אז זה לא נראה ככה.
כל ספרדי מתחת לגיל 40 מבין מעולה את האקצנט החסידי נוסח רב מיילך, אלה שמעל 40 עוד למדו אצל חכמי ירושלם הספרדים המדקדקים, וקשה עליהם המבטא החסידי הכבד.

מזכיר לי שפעם אחת הייתי בבית המדרש הגדול של ויזניץ, זה היה ערב שבועות ודיבר אחד מזקני המורה הוראה דשם, בענייני בשר בחלב כמובן שהוא דיבר באידיש שאני מבין היטב, אבל מילה אחת לא הצלחתי להבין והוא חזר עליה שוב ושוב ושוב, המילה הייתה "מטיילס" לא הבנתי מה זה מטיילס ניסיתי לחפור במוחי בשורשי שפת האידיש מאיזה שורש המילה המוזרה הזו ולא עלה בידי.
באין ברירה שאלתי את אחד החסידים שעמד לידי (והרגשתי בעל-תשובע גמור....) הוא גיחך ואמר לי זה לא באידיש זה בלשה"ק, הכוונה לגבינה "מתולעת" בהגייה חסידית כבידה.....🤣

• הוסף לסימניות
ניתן לראות איפה שהוא (פתוח בנטפרי) שידור חוזר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה