מענקים לפי 2018 או 2019 לפי הגבוה

• הוסף לסימניות
הודעה מלשכת יועצי המס
בשורה לעצמאים ולשכירים בעלי שליטה - הכנסת אישרה תיקון לחוק, שמאפשר להם לקבל את המענקים לפי דו"חות 2018 או 2019, הטוב מביניהם, גם בנוגע למענקים הסוציאליים, שינתנו להם בשנת 2021.

• הוסף לסימניות
אוף למה לא לפי 2020?

• הוסף לסימניות
הודעה מלשכת יועצי המס
בשורה לעצמאים ולשכירים בעלי שליטה - הכנסת אישרה תיקון לחוק, שמאפשר להם לקבל את המענקים לפי דו"חות 2018 או 2019, הטוב מביניהם, גם בנוגע למענקים הסוציאליים, שינתנו להם בשנת 2021.
ידוע לך אם יש סיכוי שזה יהיה גם למענק הוצאות????

• הוסף לסימניות
אם מאן דהו רואה שהתעדכן לו הסכום אשמח אם יעדכן כאן.

חג שמח

• הוסף לסימניות
איך בודקים לפי מה קיבלתי?
הורידו לי סכום משמעותי.

• הוסף לסימניות
איך בודקים לפי מה קיבלתי?
הורידו לי סכום משמעותי.
זה אומר שבשנת 2018 הרוחת יותר ועד עכשיו קיבלת לפי הגבוה, ובמענק האחרון חישבו אותו לפי 2019 שבה הרווחת פחות, ולכן הורידו לך סכום משמעותי.

• הוסף לסימניות
האם זה גם לגבי הירידה במחזור?
או רק לגבי גובה המענק?

• הוסף לסימניות
ההודעה הרשמית - התפרסמה היום

מענקי הסיוע לעצמאים ולשכירים בעלי שליטה ("מענק סוציאלי"), החל מינואר עד לחודש יוני 2021, יחושבו לפי ההכנסה הגבוהה יותר בשנים 2018 או 2019
  • תאריך פרסום 22.03.2021

ביום 18 במרץ 2021 פורסם תיקון מספר 5 לחוק התוכנית לסיוע כלכלי (נגיף קורונה חדש)(הוראת שעה),התש"ף-2020, לפיו מענקי הסיוע לעצמאים ושכירים בעלי שליטה (מענק סוציאלי), עבור התקופות שבין ינואר עד יוני 2021, יחושבו לפי ההכנסה החייבת הגבוהה יותר בשנים 2018 או 2019 (לא עוד השוואה רק ל-2019).
בימים אלו רשות המסים משקיעה מאמצים ומשאבים רבים בהיערכות הטכנולוגית הנדרשת ליישום החקיקה החדשה, מתוך רצון לסיימה בהקדם האפשרי. עדכון המערכת צפוי להסתיים לא יאוחר מיום 18 באפריל 2021 - רשות המסים תודיע לכלל ציבור העסקים בעת השלמת המהלך.
מה חשוב לדעת?

• אם הוגשו הדוחות לשנת 2018 ולשנת 2019 - מערכת המענקים של רשות המסים תערוך השוואה לשנים 2018 ו-2019 ותיתן השלמה למענק הגבוה יותר באופן אוטומטי.
  • אם הוגש דוח 2019 ללא עמידה בתנאי הסף - עם עדכון המערכת תיפתח האפשרות להגשת המענק אשר ישולם עפ"י דוח 2018 ככל שקיימת עמידה בתנאי הסף בשנה זו.
  • אם הוגש הדוח לשנת 2018 בלבד - האפשרות להגשת המענק תיפתח בעת השלמת המערכת וחישוב סכום המענק יהיה עפ"י הגבוה מבין שנת 2018 או 2019.
רשות המסים הודיעה כי הוחלט להאריך ב-30 ימים נוספים עד 15.7.2021 את מועד הגשת הבקשות למענק הסיוע לעצמאים ולשכירים בעלי שליטה לחודשים ינואר פברואר 2021, ובכך לאפשר להם לממש את זכאותם המירבית.

• הוסף לסימניות
אני מבין שזה רק למענקים של 2021 אבל המענקים שקיבלו ב2020 שבחלקם היו לפי 2018 ולא לפי 2019
גם זה יתעדכן ???
כי שמעתי שהגישו מלשכת רו"ח עתירות על העניין הזה
אשמח לכל מידע
תודה

• הוסף לסימניות
ומי שלא הגיש, כי חשב שלא זכאי וכעת לפי 2018 הוא זכאי

• הוסף לסימניות
אם התברר לי שלפי 2019 אין לי זכאות אבל לפי 2018 יש לי זכאות
אני יכולה להשאיר את המענק אצלי או חייבים להחזיר
והאם זה גם על מענק הוצאות או רק על מענק הסיוע ?
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה