מענקי קורונה שאושרו ב 25/8/20. נחשב כהכנסה מעסק.

• הוסף לסימניות
עד כה לא הייתי זכאית למענק של עצמאיים
(סוג של מזל, אבל הכל מאת ד')
כרגע רשום לי שאני זכאית לכמה אלפי שקלים על המענק החדש באם היתה לי ירידה של 40% והיתה.

אני מקבלת אבטלה על היותי שכירה.
(נניח מקבלת 5000 אבטלה מב"ל לחודש וזכאית למענק של כ 7000 על חודשיים, סתם דוג')

באזור האישי רשמו לי שזה נחשב להכנסה, מה שיגרור את העובדה שאצטרך להחזיר את הכסף לב"ל
מה עושים במקרה כזה. מפחדת לבקש, כי הכסף ילך, ואני אצטרך להחזיר הכל לביטוח הלאומי (הם מורידים את ההכנסה מדמי האבטלה)
עד כה עפ"י מה שהבנתי המענק לא היה נחשב להכנסה בדוח השנתי
אז זהו?
הפסדתי מכל הכיוונים (כשכירה ועצמאית גם יחד)?

• הוסף לסימניות
המענק לא נחשב כהכנסה לביטוח לאומי ולמע"מ רק למס הכנסה בלבד

• הוסף לסימניות
בוודאות?
כי כשקראתי את הכללים ולאשר
הייתי צריכה לאשר:
ידוע לי שהמענק הינו הכנסה חייבת למס הכנסה ועליי לכלול אותה בדוח השנתי למס הכנסה לשנת 2020
(זה לא נחשב להכנסה מעסק?) כלומר זה לא הכנסה ככל ההכנסות לדוח השנתי?

כמו"כ מה זה נחשב האישור הזה:
העסק שלי היה פעיל חצי שנה לפחות בכל התקופה מיום 31/10/2019.
הוצאתי קבלות? על איזה סכום?
(כי סגרתי אותו בביטוח הלאומי)
מה נחשב לעסק פעיל?
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה