- הוסף לסימניות
לפעמים זה מופיע כי רשמו 2 מעסיקים במקום 1 ועל עוזרמסתבר שאם המעסיק לא העביר טופס 126 לרשות המיסים
הוא גם לא יוכל להוריד טופס 106 מהאתר
לפעמים זה מופיע כי רשמו 2 מעסיקים במקום 1 ועל עוזרמסתבר שאם המעסיק לא העביר טופס 126 לרשות המיסים
הוא גם לא יוכל להוריד טופס 106 מהאתר
תכתבו שהיה מקום עבודה אחדבלת"ק
אם בדיווחים של טופס 101 הוצהר כי יש רק עבודה אחת, ובפועל יש יותר מאחד.
האם צריך לכתוב בטופס להגשת בקשה למענק עבודה את מה שכתוב בטופס ה 101 או את הכל? והאם יש מה להפסיד (אם בין כה לא מגיעים לתקרה)
לאשאלה למומחים: האם דמי אבטלה קשורים איכשהו במשהו למענק עבודה?
ובהרחבה: האם קבלת דמי אבטלה גורמת לסכום ההכנסה השנתית להיות גבוה יותר כך שמס הכנסה יכול לטעון שההכנסה השנה גבוהה ולא מגיע מענק עבודה?
אשמח לעזרה
@זכויותינו
@דף גמרא
@קל זכות
תודה רבה
אז נניח שעבדתי ארבעה חודשים לצורך הדוגמה והרווחתי בהם 40,000 ושאר השנה חתמתי אבטלה, מס הכנסה מחשב את ההכנסה שלי חלקי 4 ולא חלקי 12 ואז אני לא זכאי למענק?לא
אך חודשי העבודה האבטלה לא נחשבים כחודשי עבודה
אכןאז נניח שעבדתי ארבעה חודשים לצורך הדוגמה והרווחתי בהם 40,000 ושאר השנה חתמתי אבטלה, מס הכנסה מחשב את ההכנסה שלי חלקי 4 ולא חלקי 12 ואז אני לא זכאי למענק?
לפי הידוע לי זה לשנים הבאות אך אין לי מקור לכךהמענק המורחב עבור ילדים עד גיל 3 זה רק השנה או לכל השנים הבאות?
המענק המורחב עבור ילדים עד גיל 3 זה רק השנה או לכל השנים הבאות?
הוא נחקק כתיקון קבוע לחוק 'מענק עבודה' ולא כהוראת שעה ולכן אין לו פקיעת תוקףלפי הידוע לי זה לשנים הבאות אך אין לי מקור לכך
אז שאלה נוספת ברשותכם.
בגדול כןאז שאלה נוספת ברשותכם.
האם אחד או יותר מהרכיבים הבאים נחשבים כהכנסה לצורך חישוב מענק עבודה?
הבראה
פדיון חופשה
מענקי פיטורין פטורים
תודה רבה.
לא ממש כתוב כאן את הרשימה שהבאתי.ההכנסות שמשפיעות על הזכאות למענק
אז לעצמאים זה לפי נטו ולא ברוטו?בגדול כן
ההכנסות שמשפיעות על הזכאות למענק
ההכנסות שנלקחות בחשבון
- ההכנסות הבאות נלקחות בחשבון לקביעת הזכאות למענק:
- לשכירים - משכורת, הכנסות מעבודה במשק בית, טובות הנאה שהעובדים קיבלו מהמעסיק (תשלומים שניתנו לעובדים לכיסוי הוצאותיהם, כגון: אחזקת רכב או טלפון, שכר לימוד, נסיעות לחו"ל, רכישת ספרות מקצועית או ביגוד).
- לעצמאים - הכנסות מעסק/משלח יד החייבות במס לאחר שהופחתו מהן כל ההוצאות והסכומים שמותרים בניכוי או בקיזוז על-פי פקודת מס הכנסה ואחרי שנוכו מהן הסכומים הפטורים ממס, מבלי להפחית את הניכויים האישיים המותרים (על תשלומים שלא קשורים לעסק עצמו) כגון: הפרשות לביטוח פנסיוני, הפרשות לקרן השתלמות וכו'. יילקחו בחשבון גם מענקי קורונה שחייבים בדיווח (ראו הוראת ביצוע מס הכנסה מספר 2022/05).
- תשלומים מהביטוח הלאומי שיילקחו בחשבון:
- דמי לידה (אם חופשת הלידה ששולמו בה דמי לידה התפרסה על שתי שנות מס, סכום דמי הלידה יחולק בין השנים לפי מספר ימי החופשה בכל שנה).
- גמלה לשמירת היריון
- תשלום עבור שירות מילואים
חוק קבועהמענק המורחב עבור ילדים עד גיל 3 זה רק השנה או לכל השנים הבאות?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים