מעסיק שהפריש רק פנסיה חלקית

• פותח הנושא goli
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום
אני שכירה וגיליתי היום שבמשך כל שנת 2017 הרו"ח של העבודה דיווחה רק על חצי מהשכר שלי לאובדן כושר עבודה ולפנסיה.

דיברתי איתה היום והיא מאד התנצלה שלא שמה לב (זה היה מיד אחרי חופשת לידה) והיא אמרה שתחזיר לי את כל ההפרש לפנסיה ולאובדן, ושגם אני צריכה להשים את חלקי של הפנסיה עכשיו בפעם אחת.

השאלה שלי מה במידה והיא מחזירה לי הכל בחזרה, עדיין הפסדתי משהו? אולי וותק או משהו כזה.?
וגם קשה לי לשלם את כל ההפרש הזה בפעם אחת האם יש דרך לסדר את זה שזה יהיה בתשלומים.?
תודה רבה רבה.

• הוסף לסימניות
אפשרי בהחלט להפריש הכספים בתשלומים כי ממילא מדוברים בחודשים שעברו. בצורה רטרואקטיבית
עלייך לדעת שאם היא מפרישה ב 2019 רטרו על 2018 הכספים נכנסים לחברת הביטוח כסכום אחד חד פעמי ללא פיצול לפי חודשים.
טכנית, הפסדת את עניין הפיצול, ואת עניין התשואה על חודשים אלו. של צבירת ריבית ומדד שתלויים בזמן.

• הוסף לסימניות
@שירה טננבוים תודה.
לגבי התשואה הבנתי, כלומר אפשר לחייב אותה על גם התשואה שהופסדה?
ומה הפסדתי בענין הפיצול? לא כ"כ הבנתי.

• הוסף לסימניות
בדרך כלל אצל מעסיקים, על כל חודש של עבודה, מופרש, ומנוכה, סכום לפנסיה. שעובר בחודש
לדוגמא על שכר דצמבר 2018 הכסף יועבר לחברת הביטוח בינואר 2019 עם תאריך ערך של 12/18
זה קורה שהדיווח נכון ומועבר באופן שוטף.
במקרה שלך הכסף יועבר בפועל ב 2019 אך הוא על חודשים של 2018.
במקרה כזה קופת הגמל לא מקבלת פיצול, פיצול זה אומר שיוך לחודש השכר בגינו הועברו הכספים.
אלא מכניסה את כל הסכום (שהוא על מספר חודשים יחדיו) כסכום אחד, ורושמת שהסכום הזה הוא בגין 2018, אבל הם לא מפצלים, הם לא יודעים כמה מהסכום שייך לחודש דצמבר וכמה שייך לנובמבר למשל. מבינה?
זה עניין של רישום, מבחינת כסף שצבור לך בקופה לא הפסדת. אבל פשוט לא תדעי כמה כסף שייך לאיזה חודש.
מקווה שהסברתי ברור.

• הוסף לסימניות
בדרך כלל אצל מעסיקים, על כל חודש של עבודה, מופרש, ומנוכה, סכום לפנסיה. שעובר בחודש העוקב*

• הוסף לסימניות
למה היא לא מקבלת פיצול?
אנחנו הפקדנו כספים של חופשת לידה אחרי תקופה כי לא ידענו שחייבים להפריש גם על תקופת הלידה
והכניסו כסכום אחד
וביקשנו מהרו"ח דוח פיצול והחברת פנסיה ביצעה לנו את זה מצוין
מה שכן היות וזה שולם מאוחר נדרשנו (מצד המעסיק) לשלם כל קנס ריבית עבור זה

• הוסף לסימניות
חופשת הלידה הייתה באותה שנה שבה העברתם את הכספים?
תבדקי.

• הוסף לסימניות
אפשרי בהחלט להפריש הכספים בתשלומים כי ממילא מדוברים בחודשים שעברו. בצורה רטרואקטיבית
עלייך לדעת שאם היא מפרישה ב 2019 רטרו על 2018 הכספים נכנסים לחברת הביטוח כסכום אחד חד פעמי ללא פיצול לפי חודשים.
טכנית, הפסדת את עניין הפיצול, ואת עניין התשואה על חודשים אלו. של צבירת ריבית ומדד שתלויים בזמן.
יש אפשרות לשלוח לפי פיצול
אני כשאני משלם רטרו אני מוסיף שורת פנסיה עבור חודש X ואוטומטי הוא מוריד לפי החודש ההוא ומדווח על החודש ההוא

• הוסף לסימניות
שוב, על אותה שנה או לא??
בכל מקרה אני תמיד שניסיתי לעשות דבר כזה על שנת מס אחרת
נתקלת באותה תשובה מכל קופות הגמל.

• הוסף לסימניות
על שנה קודמת
חופשת הלידה היתה בחודשים 10-11-12
והכספים הועברו לקופה רק 8 חודשים אח"כ

מצרפת לך דוח קליטה של אותו חודש מהאתר איך זה היה נראה
tempsnip.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אגב, באמת היתה בעיה בקליטה הזאת והם טענו שזה עבר כשורה אחת
כששלחתי להם את הדוח שיצא מהאתר שלהם הם תיקנו
כך שיכול להיות שיש להם באמת בעיה טכנית לבצע את זה
אבל הם סידרו את זה מיד ברגע שהתלוננתי

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה