- הוסף לסימניות
נכתב ע"י פינטל;1630805:נראה לי שאני מפספס כאן משהו...
אם הלוגואים שלכם קרובים לרמה של הלוגואים בלינקים שהעליתי, אנא, תעלו אותם כאן, לטובת הכלל ונלמד מהם.
נכתב ע"י הרשל'ה;1630910:טוב, זה כבר הופך למביך מרגע לרגע...
להפסיק וחדל מכל הנ"ל, או שבסמכותי כמעצב על - את האשכול פשוט אנעל.
הבעיה האמיתית בשבירת שתיקה של כשנתיים ומשהו בתחומי הפורום, היא לומר משהו שראוי לשאת בתואר "הודעה שימושית".
ראשית חן חן לכל המחמיאים. לביטויי ההערצה האחרים יש טיפול תרופתי מתאים.
שנית אני מסכים שיש כנראה כזה דבר "מעצבי על", לצערי או לא, איני נמנה עליהם. הבלחות של גאונות יש לכל אחד. מנסיוני, בעיצוב גרפי זה יותר עניין של נסיון ועבודה קשה.
כמו לכל אחד אני מאמין, יש גם לי כמה עבודות שאני גאה בהן במיוחד - ורבות יותר שעדיין מביכות אותי. שנים חולפות, טרנדים משתנים והעיצובים נעצבים. לצפות מהם שישארו רעננים ועדכניים לאורך השנים זו תקוות שווא. לשלוף אותם כבחינת יכולת עדכנית - זו כבר בכלל אכזריות..
בניגוד למקובל במיוחד בקרב הטריים בענף, בתחום הצר של מיתוג שבחרתי לעצמי כעיסוק, אין אבק כוכבים ואף לא אבקת יהלומים. לכל היותר - קונפטי. גאונות לא נדרשת כלל, לעיתים היא רק מפריעה. מיתוג טוב נועד לשרת מטרה מוגדרת ולפעול בצורה יעילה עבור הלקוח. האסתטיקה גם היא רק תוצר לוואי.
רבים שוגים לחשוב שעיצוב גרפי עוסק ביופי ויזואלי וטעות בידם. עיצוב גרפי לשמו נועד להעביר ביעילות מסר משתנה - ומשתדל לעשות זאת בצורה יפה עד כמה שניתן. גם כרטיסי ברכה של הלו קיטי הם יותר "מתוקים" מ"יפים". ישנם אפילו אחרים שהם ממש "מכוערים" אבל מאד "מגניבים".
במקרה של מיתוג העיצוב צריך קודם כל להיות "יעיל". הווי אומר למכור (שזה כולל את "לשכנע", "לרגש", "לזעזע" "להביע" וכד', הכל בהתאם לנושא).
פעמים רבות מה שעבורנו הוא עיצוב סתמי או חסר ייחודיות, מהווה עבור הלקוח שהזמין עולם ומלואו. לעיתים מסיבות פונקציונליות - תדמית / מכירה / בידול, ולעיתים מסיבות ריגשיות נטו - סבא שלי מופיע בלוגו / אישתי חולה על מג'נטה. כך או כך - אנחנו לא באמת מכירים את הבריף.
בד"כ אין מה להתעלף מעבודות, ישנן כאלה מבריקות וישנן כאלה שפחות. ללמוד אפשר מכל אחד, בכל גיל ובכל רמה. אישית אני הכי אוהב להחכים מאלו של תלמידיי, כיוון שנחשפתי לנתיב בו פסעו - צעד אחרי צעד וזה כשלעצמו מרתק ומרגש.
בהצלחה וערב טוב.
נכתב ע"י א"ב;1630012:את קמפוס שטראוס וגרינטק אני מכירה,
בהחלט מרשים מאד,
אבל עדיין לא עזרתם לי להעריץ
(סליחה! סליחה! סליחה! אני בטוחה שהוא על על על על על, אבל פשוט אתם מכירים ואני לצערי לא בעניינים. אני חייבת הוכחות כדי להסחף עם כולם)
נ.ב.
שמעתי על צביקה סלומון הרבה, והבקשה שלי לראות עבודות שלו כדי להתלהב אמיתית וכנה.
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1630911:אני לא מתקרבת לצל של הגדרת מעצב על (עדיין), אבל המכנה המשותף בלינקים שהעלתם- חוץ מעבודות שלו- זה גם חוו"ד ביקורתית שקיבל, שבאה לומר כביכול שיש לו עוד דרך. ככה הבנתי את זה.
כנראה שהבנתי לא נכון, וסליחה.
מה שכן שאלתי את עצמי בקשר ללוגו של יפה נוף זה: א. עדיין משתמשים בלוגו הישן- מה זה אומר? ב. גם אני בתום הלימודים עיצבתי לוגו כזה וגנזתי אותו אחרי שראיתי ששאטרסטוק משופע בויזואלים כאלה. מה זה אומר על הגאונות שלו כלוגו? אשמח להחכים.
נכתב ע"י חויד;1631104:מיתוג, בפרט לוגו לא חייב להיות מתוחכם, לפעמים הפשטות היא הגאונות.
נכתב ע"י הרשל'ה;1631143:...ולכל מחפשי הגאונות למינה, או סתם כאלה שממהרים לגבש דעה מוצקה על כל עיצוב ובמיוחד למי שאוהב לנבור בבוידעם ולתהות על הראשונות, מוקדש העיצוב הבא ועמו פריט טריוויה.
בשנת 1986 שולמו על הלוגו המצ"ב 100,000$. כן, כן, קראתם נכון. יתרה מזאת, הלוגו הוגש כסקיצה בודדת ללא אפשרות חרטה או שינוי, הזמנת - שילמת. גם אם לא תשמש בו כלל.
ומה הופך את הסיפור למעניין הרבה יותר? שמזמין העבודה בעצמו הבין דבר או שניים בעיצוב - ולא פחות במסחר..
next היתה מהחברות החדשניות לזמנה ובמידה מסוימת אחת אמהותיה הורותיה של חברת הטכנולוגיה המעוצבת הגדולה והמצליחה בעולם.
נו, אז איפה הגאונות.. או אפילו סתם ברק?..
האגדה מספרת שהלקוח אהב מאד את הקוביה ולהוציא תיקון זניח (ליכסון ב28 מעלות) - אימץ את היצירה באופן מלא.
שם המעצב: פול ראנד.
שם הלקוח: סטיב ג׳ובס.
נכתב ע"י פינטל;1630805:נראה לי שאני מפספס כאן משהו...
אם הלוגואים שלכם קרובים לרמה של הלוגואים בלינקים שהעליתי, אנא, תעלו אותם כאן, לטובת הכלל ונלמד מהם.
נכתב ע"י כוכב103;1631103:אשכול מטורף!
חיפשתי את שמי ולא מצאתי.
17.588 חולי שגעון גדלות
נכתב ע"י א"ב;1631164:באמת אשמח לשמוע פינטל מאיזה מהקישורים הנ"ל יצאת מגדרך.
נכתב ע"י א"ב;1631163:...הלוגו עוצב לפני 30 שנה,
פרט שולי לכאורה אבל חלק אינטגרלי בתשובה לעיצוב ולבחירת הלוגו המכוער הזה.
נכתב ע"י א"ב;1631162:אני נוטה להאמין לדברים שנאמרו אודות הרשלה כמעצב על (על אף שלא הובאו ראיות ראויות לשמן)
אבל קובלת בתוקף על הכתרתו כיחיד במגזר ונטילת התואר ביושר ממעצבים רבים ראויים.
ראו לדוגמא את עבודת העל, שבאשכול הסמוך,
מובטחני, שאם היה מעלה אותה הרשלה - היתה נמשכת אחריה הילת כוכבים ואבקנים:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=212545
אני מפרגנת לך הרשלה את תואר הכבודאבל מוחה על נטילתו מהראויים לו לא פחות
.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים