כללי מעצבת גרפית - מחייב שהיא גם מעצבת תחומים אחרים?

• הוסף לסימניות
מעניין אותי מאד להעלות את זה לדיון, (ועל הדרך לנסות להוציא איזה פורום חדש מפרוג :rolleyes:)

אני באופן אישי, בתור מעצבת גרפית - מאד נמשכת לשאר תחומי העיצוב, מאז ומתמיד-
עיצוב מתנות
עיצוב דירה וחדרים
עיצובי שולחן
עיצוב עוגות וקינוחים
וכו' וכו'..

זה רק אני או שזה טבעי שכל מי שמעצבת, יש לה את החוש גם בשאר התחומים?
גם לכם "יש את זה"?

ומה שרציתי זה אולי סקר קטן - האם הייתם רוצים שיהיה פורום בפרוג של "עיצוב באפייה"?
שבו נדון על כל מיני עיצובים וחידושים בעוגות וקינוחים, או אפילו בישול וכיוצ"ב..
יש ביקוש? יש טעם לנסות לבקש את זה מהמנהלים היקרים שלנו?

סתם העליתי את זה עכשיו כי יש לי שאלה בקשר לעיצוב עוגה מסויימת, ואין לי כ"כ עם מי לדון בעניין :cool: אז חשבתי שזה יכול להיות ממש נחמד!

• הוסף לסימניות
שרית את פורצת לדלת פתוחה...
אך הרבה גרפיקאיות משתלמות גם בעוד תחומי עיצוב זה ברור הנפש פשוט נמשכת לזה
עיצוב בארים ארועים פרחים וכד'
אגב אני תמיד אומרת שאני מחכה ליום שימציאו מכונת הדפסה שמדפיסה את מחשבות ורעיונות המח פשוט מהדמיון אל המציאות

• הוסף לסימניות
לא מחייב, אני לא אוהבת שום סוג מהעיצובים שאמרת. אני אפילו לא נהנית לראות עיצובים ולא מתעניינת.. אם הייתי רוצה להוציא לך את החשק הייתי מסבירה גם למה.
מה שכן מעניין אותי זה פיסול, פעם ניסיתי להתעסק בזה קצת, אבל זה מלכלך..

• הוסף לסימניות
"אם הייתי רוצה להוציא לך את החשק הייתי מסבירה גם למה."

אני רוצה שתסבירי למה, אל תדאגי לחשק שלי... :)

• הוסף לסימניות
ברור, מי שהצד הימני מפותח אצלו זה בא לידי ביטוי במגוון תחומי אמנות.

• הוסף לסימניות
מה אומר ה"צד הימני"? אצלי גם כל התחום המתמטי והטכנולוגי מפותח, זה גם קשור לצד הזה?
(לעומת מקצועות של היסטוריה וכו' שבכלל בצד השני אצלי..)

• הוסף לסימניות
בדרך כלל למעצבת יש חוש אסטטי מפותח. וגם לימודי העיצוב מתאימים לעיצוב כל דבר.
אני תמיד נמשכתי לכל הדברים האלה.

• הוסף לסימניות
תגיבו גם לנושא של פורום חדש - אם זה מעניין אתכן או לא..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;477451:
"אם הייתי רוצה להוציא לך את החשק הייתי מסבירה גם למה."

אני רוצה שתסבירי למה, אל תדאגי לחשק שלי... :)

אני לא מתרשמת מכל מה שמעוצב עד כדי ליקוק, ונראה לי תמוה לעמוד להתלבט בדילמות הרות גורל כמו צבע מפית, או לטרוח שעות על עוגיות פיצפונות.
מתנות מעוצבות זה קיצ' טרחני ומכוער. זה לא עיצוב בעיניי, מקסימום מלאכת יד.

• הוסף לסימניות
מוזר לשמוע את זה ממעצבת גרפית.. ומלאכת יד זה גם סוג של אומנות

• הוסף לסימניות
זה בדיוק כמו שתגידי - בשביל מה להשקיע שעות על עיצוב מודעה?? שימי טקסט, תמונה להמחשה ושלום על ישראל.. אבל תגידי, שה"עטיפה" משפיעה, הנעימות שזה יוצר בעין - זה מושך.

אותו דבר בעיצוב אוכל. כשמגישים את האוכל בצורה יותר אסטטית, זה נותן יותר חשק לאכול, יותר נחמד.

יותר כיף ונעים לקבל מתנה מעוצבת מאשר קופסא עטוםה בנייר מסכן!

• הוסף לסימניות
בתור גרפקאית,
גם אני מאד נמשכת לעיצוב בארים, מאכלים, פירות
עיצוב פנים,ועוד...

לדעתי זה כיף לשלב בניהם , וזה משפיעה על האסטטיקה גם בעבודת הגרפיות.

האומנות הוא המכנה המשותף בין כולם!

• הוסף לסימניות
טוב, זה הרבה עניין של טעם, לא משהו שאפשר להתווכח עליו.
אני מעדיפה מתנות ארוזות בקופסה המקורית בלי דבק חם וערימות קשקושים שממלאות את הפח, בזבוז של חומר גלם ונזק לאיכות הסביבה.
באוכל צורת הגשה נעימה אכן משפיעה, אבל מכאן ועד לעשות סביב זה טררם שלם...
ועיצוב גרפי הוא קצת יותר מסתם יצירת רושם, וצריך בשבילו קצת מוח, אז זה לא דומה.

• הוסף לסימניות
לדעתי כפי שכתבתי כבר מס' פעמים בעבר יש הבדל מהותי בין מעצבת גרפית לגרפיקאית.
לטעמי מעצב טוב הוא "מעצב" במהותו ולכן מה שיביאו לו הוא ישמח לעצב (רהיט, דירה, מתנה, עוגה, שולחן, מודעה...) להבדיל מגרפיקאי שעיקר עבודתו היא המחשב ומה שיוצא תחת ידו לא נובע מיכולות העיצוב שלו אלא מהיכולות הטכניות שלו ושל התוכנה.

לדעתי רק מעצבות גרפיות ירגישו ויבינו את מה שאת אומרת לגבי האהבה והצמא בתחומי עיצוב שונים.כמוך, גם אני מתעניינת מאוד בתחומי עיצוב ואסטטיקה שונים ומגוונים ואף שוקלת ברצינות ללמוד חלק מהם, כי עיצוב במימד אחד או שניים לא מספיק מספק אותי...

• הוסף לסימניות
איך ידעתי מי תגיב באשכול הזה.....
אני אישית בכלל הגעתי לעיצוב גרפי מתחום של ציור ואמנות שימושית (תכשיטים, קישוטים, חרוזים, עיסת נייר)
עיצוב מזון לא מושך אותי בכלל, מעדיפה לאכול אותו :)
בגדול - יותר בכיוון של עיצוב, אדריכלות, אמנות, וכל מה שקשור באסתטיקה

• הוסף לסימניות
גם אני אוהבת מאד ויודעת בתחומי עיצוב נוספים, כמו עריכת שולחן, עיצוב בארים, עיצוב באפיה,עיצוב מתנות- רק שעל המחשב זה יותר נקי ופשוט.
מי שיש לו עין של מעצב, מסוגל לעשות זאת בכל תחום.
פעם נתתי את הכתב שלי לגרפולוגית ושאלתי אותה במה להתעסק -היא ענתה לי: בכל דבר שקשור לאמנות העיצוב והאסטטיקה. מענין שגם זאתי מחכמת הפנים אמרה לי את זה.
יש דברים בגו.
בקשר לפורום- למה לא? זה יכול להיות מאד נחמד. יותר חובבני אני חושבת ממקצועי, אבל חביב בודאי.:)

• הוסף לסימניות
ברור שעיצוב זה עיצוב, ומשיכה לעיצוב היא משיכה לעיצוב, מכל סוג שהוא.
לגבי פורום "עיצוב באפייה" - זה אכן נחמד, אבל למי יש זמן לזה??? :)

• הוסף לסימניות
מאוד הזדהיתי עם SMESHI בקשר לעיצובי שולחן ועיצוב מתנות (במיוחד לנושא של הפח ואיכות הסביבה!)
לא חושבת שזה קשור ל'ביצועיסט' או 'אמן', כי אני כן עוסקת בתחומים אחרים של אמנות - ציור למשל, שהיה המקצוע שלי עוד לפני הגרפיקה, והרבה אומנויות אחרות כן 'עושות לי את זה'.
וסתם לידע כללי, SMESHI היא אמנית אמיתית וממש לא סתם ביצועיסטית!

• הוסף לסימניות
לגבי פתיחת פורום עיצוב נוסף - הייתי מצביעה לפורום עיצוב פנים בשמחה...

• הוסף לסימניות
אני בעד פורום של עיצוב במזון- בצק סוכר, קישוטי עוגות מושקעים וארוחות מעניינות
בד"כ מי שיש לו חוש אומנותי ואהבה לאומנות ויופי אוהב גם עיצוב בכל הדברים ה"טבעיים" האלה ולא מבטא את עצמו רק על המחשב... גם אם בעיקר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה