כללי מעצב שכיר-מליונר. עוד לא נולדה חיה כזו!

• הוסף לסימניות
בעקבות מודעה שהתפרסמה רציתי להתייעץ עם מומחי ומקצועני המעצבים.
כאשר הייתם שומעים שמציעים לכם 'שכר הולם' עבור עבודה לאיזה סכום כעובד שעתי אתם מצפים.
ושוב אני מדגישה למעצב שאיננו מתחיל, הוא הרי מקצוען!

אז ככה הנה לכם תשובה- אם אתה מעצב מקצוען ורוצה להשתכר 'בכבוד' על שכר הולם הרי לך 32 ש"ח לשעה!!

כן כן, גמני הופתעתי כשבקשו פה בפורום מעצב מקצועי עם נסיון ולשאלתי לגבי התשלום- נענתי ש: "לא מדברים על כך בטלפון" אלא רק פנים מול פנים. נו קיויתי סופסוף יש מישהו שיודע להעריך את העבודה כמו שצריך.

אבל די- באמת כואב לי, לא בגלל שאני לא קבלתי את העבודה (- זה דווקא שמח אותי, הבנתי שיש פה עסק עם מי שלא יודע להעריך...) אלא בגלל שיש מי שמסכים לתת את עצמו בשביל כזה מחיר (שוב אני לא מדברת על מי שרוצה לרכוש נסיון והוא מתחיל) זה מה שגורם לשוק לרדת!!!!

למה?? למה בציבור שלנו מסכימים לכאלו מחירים ומעצבים/גרפיקאים מסכימים לעבוד ומורידים במו ידיהם את גובה התשלום? למה בציבור הכללי משלמים יותר ומעצב מגיע באמת למשכורת נאה??

*** מובא כנקודה למחשבה למי שמסכים לקחת לתשומת ליבו***

• הוסף לסימניות
באמת למה??.....
מצטרפת...

• הוסף לסימניות
כי אחרת לא ישאר למעסיק מספיק כסף שיצדיקו הקמת עסק, שכירת משרד, ריהוט, רו"ח וכו' וכו'..
אני תמיד אומרת למעצבות שלי, שהלואי ואוכל לתת להן יותר, ברגע שאוכל אעשה את זה. וכבר העליתי פעם אחת.

• הוסף לסימניות
שרית, אני מסכימה איתך כאשר העסק מתחיל ועד שהוא עומד יציב- נכון למצב שלך.
אבל- למה במשרדים חילנויים יש יותר משאבים? הם לא צריכים רו"ח ריהוט וכו'? גם להם יש הוצאות אבל יש הכנסות תואמות. (ואגב בשביל זה יש רו"ח שיעזור לתמכר באופן הוגן ושווה)

אלא מה אני אגיד לך, שהיגיע אלי לקוחה עם חשבונית של מעצבת לא דתית וראיתי שעל שעת עבודה של תיקון קובץ באילוסטרייטור היא לקחה 250 ש"ח.

במיוחד שכשיצאתי ממקום ההוא של ה- 32
ראיתי בחוץ את מנקת הרחוב ואמרתי לעצמי- היא לא השקיע כ-40,000 שקל בלימודים... והיא מקבלת יותר גבוה לשעה :(

כשיש מישהי שמסכימה לקבל את המחיר הזה- חבל! כי לא רק שיעריכו אותה פחות (והמציאות האישית שלי למדה אותי שכשאתה מתמחר בזול גם מעריכים אותך ואת העבודות שלך בהתאם) אלא היא גם גורמת ישרות ונותנת יד לשוק לדת למחירי הקרקע האלו.

• הוסף לסימניות
סמייל את כ"כ צודקת ואני כואבת את העניין יחד איתך
אבל בואי תחשבי
אישה שיוצאת לשוק העבודה ורוצה שבעלה יישב וילמד
והיא רוצה להכניס כסף! כסף ביד ומיד
היא מתעצבנת על השכר ובוכה ומתרגזת
אבל היא יודעת שאין! אם היא לא תקח אתזה. לא יהיה לה משהו אחר יותר טוב
מעדיפה ראש שקט- זהו. יש עבודה- יש פרנסה (...)
נכון זה קצת, ונכון שזה לא משכורת שמנה אבל משו.
ואומרת לעצמה "אני ימשיך לחפש.."
מכירה אתזה? "לבנתיים, אני ימשיך לחפש תוך כדי.."
והתוך כדי הזה יכול לקחת שנים!

• הוסף לסימניות
באמת הגיע הזמן שתהא התאגדות הולמת

של כלל המעצבים/ות
ברמה שעוברת את הממוצע המוצלח
ופשוט ישברו את שוק הסחיטות הזה
הרי הגרפיקאי/ת חוסכים להם, קופירייטר, תקציבאי (בעיקר...), סטודיו, ארט דיירקטור וכו' כידוע, ומה שייך שעל מודעות מיוחדות ישלמו פחות מאלף ש''ח, זה לא יעלה על הדעת שיעבדו 12 שעות על מודעה, כלומר, תיכנון, עיבוד יצירתי, החלק הטכני בתוכנות, ורכישת תמונות וכו', ולבסוף יקבלו פחות ממנקה רחובות, הלא דבר הוא,
ברור שאם יבואו כמה אמיצים/ות, וירימו סו''ס את הכפפה, אף אחד לא ינזק מזה, חוץ מהבנקאים שיפסיקו לקבל טלפונים מעולם הפרסום החרדי
כמובן שהכל בגדר השתדלות, אך גם להשתדלות יש מחיר,
ויפה שעה אחת קודם
בהצלחה לכולם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 701 סמייל;1618956:
אלא מה אני אגיד לך, שהיגיע אלי לקוחה עם חשבונית של מעצבת לא דתית וראיתי שעל שעת עבודה של תיקון קובץ באילוסטרייטור היא לקחה 250 ש"ח.

זה ההבדל. המעצבת היא לא שכירה, הוא מוציאה חשבונית..
אז זה לא קשור אם היא חילונית או לא.
לכי תהיי עצמאית, תגבי גם 250 ש"ח לשעה. זה לא הזוי

• הוסף לסימניות
אם מדברים על משרד, אין מה להשוות בין חרדי לחילוני, כי במציאות גם ההכנסה של המשרד החילוני גבוה בהרבה!
בעיקר בגלל כמות!

• הוסף לסימניות
החילוק בין שכירה לעצמאית נראה לי נובע מחוסר ידע

כל העצמאיות לא מעיזות לבקש יותר
כי אז ילכו לאיזו שכיר/ה שגם עובדת ככה בניגובים מהבית ותיקח ע''ז כמה פרוטות
ואז כבר הלקוח לא בודק מה הרמה ומה הידע שלה בפירסום וכל המסתעף, אלא רק אומר
גם זה נראה טוב, ידעו מה אני רוצה
והשאר היסט(ו)ריה...
בהצלחה לכולם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוזי;1619021:
כל העצמאיות לא מעיזות לבקש יותר
כי אז ילכו לאיזו שכיר/ה שגם עובדת ככה בניגובים מהבית ותיקח ע''ז כמה פרוטות
ואז כבר הלקוח לא בודק מה הרמה ומה הידע שלה בפירסום וכל המסתעף, אלא רק אומר
גם זה נראה טוב, ידעו מה אני רוצה
והשאר היסט(ו)ריה...
בהצלחה לכולם

אז דבר ראשון שתדענה שגם במשרדים החילוניים המצב לא הרבה יותר טוב, וזה מובן.

אם את שכירה אז מתחייבים לתת לך עבודה- ואת לא מתחייבת להביא כל הזמן לקוחות!!!
אם את שכירה אז מגלים לך הרבה מסודות המקצוע וסובלניים כלפיך עד שתדעי הכל- את לא צריכה לספוג תהליכי למידה של מתחיל!
ואם את טוענת שאת כבר מקצועית- אז למה שלא תפתחי משרד פרסום בעצמך?
אה... זה הרבה כסף? זה השקעה גדולה? זה הרבה משאבים להשיג לקוחות? בדיוק בגלל זה משלמים לך קצת, כי שאר הכסף הולך לכאן........................................

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1618974:
זה ההבדל. המעצבת היא לא שכירה, הוא מוציאה חשבונית..
אז זה לא קשור אם היא חילונית או לא.
לכי תהיי עצמאית, תגבי גם 250 ש"ח לשעה. זה לא הזוי

בהחלט לא הזוי!
אני באמת עצמאית ב"ה.
דברתי פה במשהו שנפגשתי לקופה קצרה ולא כקבוע, וזה מאוד כאב לי לכן העלתי לכאן, שבאמת אולי זה יזי מישהו או עשה משהו שכולם יהנו- ואני חושבת שאם השכר יעלה ויעמדו על זה המעצבים בתוקף - בדרך כל שהיא.
יהנו עוד כמה מעצבים חוץ ממני...

• הוסף לסימניות
ברגע שאמרו שהם לא אומרים במקום הבנתי שזה שכר נמוך

אני מבינה שנותנים מעט כי יש להם עלויות והם גם מנצלים טיפה
יש מקצועות כמו ארטדרייקטור - מנהל מחלקת גרפיקה אולי נותנים יותר

לכן באמת כדאי להיות עצמאי
עם אמונה חזקה!!!!!
שבסוף תקבלי יותר משכירה בסוף שנה
ועבדת פחות

• הוסף לסימניות
דיברו פה שאין שכיר עשיר אני רוצה להגי משהו שלא קשור ישירות לענין אבל קצת כן
מנסיון אני הייתי בשניי הצדדים של שכיר ועצמאי ועל זה נאמר 2 צדדים למטבע

לשכיר-יש לחם חוק ,סדר יום,פנסיה,ביטוחים,בטחון כלכלי גמרת ת'עבודה שכחת מזה. אבל יש גבול לרווחים
וכפופים למרות הבוס,וצריך להתאים את עצמך לבוס

עצמאי-השמים הם הגבול,נותן דרור וביטוי לעצמו ,כרצונו, אבל אין לו את הבטחון הכספי שיש
לשכיר ,אתה חייב לנהל לעצמך סדר יום ,מה שלא תביא לא יהיה.כל הזמן יש לחץ מסוים על הצלחת
העסק.

• הוסף לסימניות
בלי להיכנס לנושא הלעוס, שתמי לביא הגדירה די טוב:
אינפלציה בשוק הגרפיקאיות, וחוסר חשיבה לטווח הרחוק.
אני מסתכל מהצד, ורואה איך כאלו ניקים שרק לפני שנים בודדות נמאס להם להיות שכירים ולהרוויח 30 ש"ח לשעה, פתחו משרד מצליח ב"ה, מעסיקים עובדים מוצלחים, וכבר עברים לצד השני של המתרס,
הצד העסקי, הצד הניהולי, זה שדואג שהעובדים לא יבקשו חלילה העלאה, כי אין ממה (:)) וכן הלאה.
ואני אומר להם:
עזבו אותכם ממניפולציות שונות ומשונות. גם בעלי העסק ירוויחו יותר מזה שהגרפיקאי ירוויח יותר.
זה נראה לכם הפסד של 500 ש"ח בחודש. אך האמת היא שהרווח גדול פי כמה.
בעיקר כי עובד מרוצה הוא עובד טוב יותר. יצירתי יותר. פורה יותר.
אך גם בגלל שברגע שההוצאות גדלות, בעל העסק דואג להרוויח יותר. ולכן משקיע בחשיבה ובתכנון נכון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1619331:
אך גם בגלל שברגע שההוצאות גדלות, בעל העסק דואג להרוויח יותר. ולכן משקיע בחשיבה ובתכנון נכון.

מילים כדורבנות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1619331:
בלי להיכנס לנושא הלעוס, שתמי לביא הגדירה די טוב:
אינפלציה בשוק הגרפיקאיות, וחוסר חשיבה לטווח הרחוק.
אני מסתכל מהצד, ורואה איך כאלו ניקים שרק לפני שנים בודדות נמאס להם להיות שכירים ולהרוויח 30 ש"ח לשעה, פתחו משרד מצליח ב"ה, מעסיקים עובדים מוצלחים, וכבר עברים לצד השני של המתרס,
הצד העסקי, הצד הניהולי, זה שדואג שהעובדים לא יבקשו חלילה העלאה, כי אין ממה (:)) וכן הלאה.
ואני אומר להם:
עזבו אותכם ממניפולציות שונות ומשונות. גם בעלי העסק ירוויחו יותר מזה שהגרפיקאי ירוויח יותר.

צלצלתי תודה, למרות שתכל'ס - למעסיק יש המון הוצאות שהעובד לא חושב עליהן אפילו, ובפועל העלות של עובד היא לפחות פי 2 מהשכר שמשלמים לו.
לא שזו סיבה מוצדקת לעשוק מישהו
וגם אני בעד שיהיו משכורות מעולות
ושהעובדות יתנו את כל הלב כי הן מרוצות מהתנאים ומאושרות ממקום העבודה.
(אולי אם יפתחו עוד כמה מגמות מקצועיות עם כיוונים אחרים יהיה ניתן לעצור את ההצפה בשוק...)

לא קל להיות גרפיקאית שכירה, בפרט בזמני לחץ כאשר השעות המקובלות בענף הן "עד שגומרים את העבודה"

גם להיות עצמאי לא קל - לשווק, להתמודד עם תחרות, לגבות כספים, לשמר לקוחות ובנוסף גם לנהל עובדים (לעמוד מאחורי מחדלים שלהם לפעמים) ולדאוג שכולם (גם הלקוחות) יצאו מרוצים ;)

רק תזכרו שיש לנו בחירה חופשית
ולכל אחת יש אפשרות למצוא את העבודה המושלמת עבורה -
כי אין הגבלה לשפע, ואצל הקב"ה 80 ש"ח לשעה זה לא מופרך, הוא זה שנותן את הפרנסה, "הבוס" הוא רק צינור.

• הוסף לסימניות
הייתי מגדירה את זה במילה אחת:
הפער בין כמה שהעבודה שווה בשוק, לבין כמה שהשכיר מרוויח,
הוא המחיר שהוא בוחר לשלם תמורת השקט הנפשי שלו.

וחשוב שהוא יזכור שאם זה לא נראה לו, מותר לו בהחלט לקום ולבחור בשינוי.
הדלת לא נעולה.

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שבאופן גורף מעצבים חילוניים מקבלים הרבה יותר (אולי נכון לגבי מעצבים בכירים במשרדי פרסום, שקורעים את עצמם בעבודה מטורפת מסביב לשעון).
ו-250 ש"ח לתיקון קובץ זה אולי לא זול, אבל זה לא מופקע אם את עצמאית.
(אני בדרך כלל לא פותחת שום תיקון של שום קובץ ולא מעצבת שום עבודה בשביל פחות מ-250 ש"ח).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1619683:
כי אין הגבלה לשפע, ואצל הקב"ה 80 ש"ח לשעה זה לא מופרך, הוא זה שנותן את הפרנסה, "הבוס" הוא רק צינור.
אהבתי!
צלצול כפול!

• הוסף לסימניות
עוד דבר.
כל עצמאי יכול להרויח מליון שקל לשעה ולשלם נניח 50,80,130 לעובד לשעה.
את העובד לא אמור לעניין כמה מרוויח המעביד שלו, (ולפי דעתי גם אין צורך להסביר, רוב האנשים לא מבינים את זה עד שהם חווים את זה)
כל עוד שהוא מקבל תמורה טובה לרמת העבודה, שנות הוותק, יחס ראוי וכו.

לא כולם ניכונו בכישורים הרבים הנדרשים לעסק עצמאי.
וזה גם הרבה תלוי בס"ד ובגזרה שנקבעה על האדם לגבי מצבו הכלכלי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה