כללי מעצב ששלח לדפוס בטעות סקיצה, מי אחראי לכך?

• הוסף לסימניות
תשמעו שאלה, מה אתם אומרים?
ידידי מעצב מוכשר, עשה טובה ללקוח שלו, ושלח לו את עבודתו לדפוס, רק שהמעצב שלח לדפוס את הסקיצה הלא סופית (שמשום מה הייתה שמורה אצלו) והתוצאה כמובן איננה מרנינה, הלקוח קיבל עבודה מודפסת לא סופית,
מה אתם אומרים האם המעצב אחראי לטעות הזו, ולשלם לו על הטעות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבנים;2132980:
תשמעו שאלה, מה אתם אומרים?
ידידי מעצב מוכשר, עשה טובה ללקוח שלו, ושלח לו את עבודתו לדפוס, רק שהמעצב שלח לדפוס את הסקיצה הלא סופית (שמשום מה הייתה שמורה אצלו) והתוצאה כמובן איננה מרנינה, הלקוח קיבל עבודה מודפסת לא סופית,
מה אתם אומרים האם המעצב אחראי לטעות הזו, ולשלם לו על הטעות?

הרבנים אחראים!

• הוסף לסימניות
בגדול כן בקטנה תלוי איך בדיוק זה היה

• הוסף לסימניות
בעקרון המעצב לא אחראי וזה לא קשור לעבודה שהוא עשה.
משל למה הדבר דומה למשהו שעשה עבודה למשהו, ונתן למשהו אחר את שני הקבצים, והמשהו האחר הזה שלח את הקובץ הלא נכון.
זה שני ענינים שונים.
לי זה קרה פעם אחת, והסתדרתי עם הלקוח, בקטנה..
מאז, שני לקחים.
אחד, דבר ראשון העבודה שלי נגמרת ברגע שהPDF מוכן. מכאן והלאה זה אחריות שלך כולל שליחה לדפוס. זה לא שאני לא שולח לדפוס מאצלי אבל אני מסיר מעלי את האחריות ואומר לו שאם הוא רוצה לתלות את זה בחדר או להדפיס את זה זה עינינו.
דבר שני - תמיד תמיד תמיד - לכתוב על כל גרסא מספר ותאריך!!! כדי לא להתבלבל בזה.
ולפעמים יוצא שהכריכה היא מספר 5 והספר מספר 4. אבל זה עדיף על: "סופי", הכי סופי, סופי לאחר תיוקנים, מעודכן, הכי מועדכן, הכי הכי מועדכן סופי לדפוס וכו'.

• הוסף לסימניות
למה לא לשאול רב?
ההגיון בהלכות חושן משפט שונה מאד מ"דעת בעלי בתים"

זה אני יודע בגלל דעת הבעלי בתים שלי...

• הוסף לסימניות
זה קורה במשפחות הכי חשובות

תלוי בגודל ההפסד - וזה תלוי בטובה הגדולה שהוא עשה ללקוח שלו אם הוא לא קיבל על זה כסף יכול להיות שהוא לא צריך לשלם

• הוסף לסימניות
אם זה לא חלק מהעבודה שלו אני לא רואה איך אפשר לחייבו בתשלום הנזק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;2133208:
אם זה לא חלק מהעבודה שלו אני לא רואה איך אפשר לחייבו בתשלום הנזק.

כי יכול להיות שזה גרמי ולא גרמא, וא"כ הוא חייב

• הוסף לסימניות
לי יש ידיד דומה, ולו קורה כל הזמן סיפורים דומים.
שמעו מה קרה לו לפני שבוע:

ידידי מעצב מוכשר, אך די חלש ביכולת לעמוד על שלו ולבקש את המגיע לו.
הוא עשה טובה ללקוח שלו ועיצב בשבילו במחיר מינימום. הלקוח שיגע את השכל הלוך חזור 40 פעם,
עד שאישר את העבודה ביום שלישי לפנות בוקר (אחרי שבוע) בשעה 5 לפנות בוקר.
(אגב, בסיכום הסופי זה יצא משהו כמו 6 ש"ח לשעה)

הגרפיקאי המותש שלח את עבודתו לדפוס, רק שלא שם לב, ובטעות שלח את סקיצה מספר 3.6.1557426 ולא את 3.6.1557425. התוצאה כמובן איננה מרנינה, הכחול יצא ב5% כהה מדי.

מה אתם אומרים האם המעצב אחראי רק לטעות הזו, או גם על העוגמת נפש של כל משפחת הלקוח? ובכלל, כמה הוא צריך להוסיף לבנאדם שבסך הכל הזמין אצלו עבודה ולא קיבל את מה שרצה. האם רק פי 3 מעלות ההדפסה? או צריך ללמד אותו לקח ולבקש יותר?

• הוסף לסימניות
לבקש יותר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;2133227:
לי יש ידיד דומה, ולו קורה כל הזמן סיפורים דומים.
שמעו מה קרה לו לפני שבוע:

ידידי מעצב מוכשר, אך די חלש ביכולת לעמוד על שלו ולבקש את המגיע לו.
הוא עשה טובה ללקוח שלו ועיצב בשבילו במחיר מינימום. הלקוח שיגע את השכל הלוך חזור 40 פעם,
עד שאישר את העבודה ביום שלישי לפנות בוקר (אחרי שבוע) בשעה 5 לפנות בוקר.
(אגב, בסיכום הסופי זה יצא משהו כמו 6 ש"ח לשעה)

הגרפיקאי המותש שלח את עבודתו לדפוס, רק שלא שם לב, ובטעות שלח את סקיצה מספר 3.6.1557426 ולא את 3.6.1557425. התוצאה כמובן איננה מרנינה, הכחול יצא ב5% כהה מדי.

מה אתם אומרים האם המעצב אחראי רק לטעות הזו, או גם על העוגמת נפש של כל משפחת הלקוח? ובכלל, כמה הוא צריך להוסיף לבנאדם שבסך הכל הזמין אצלו עבודה ולא קיבל את מה שרצה. האם רק פי 3 מעלות ההדפסה? או צריך ללמד אותו לקח ולבקש יותר?

נראה לי שהגיע הזמן שתחליף את הידידים שלך...
שלך תמיד מנוצלים ע''י הלקוחות או שמקבלים מעט מאוד עבור 'היצירה' שלהם..

• הוסף לסימניות
זה לא כ"כ הוגן לשאול שאלה כזו בפורום עיצוב גרפי.
כמעט תמיד יכריעו כאן לטובת בעל המקצוע...
(בפרט לרגל תחושת המרמור הגואה)

בתור לקוחה, אני לא מבינה מדוע עלי לשלם על טעות שמישהו אחר עשה.
נכון שבתור בן אדם אנסה לצמצם נזקים, אולי להתחלק או משהו,
אבל ודאי שלא לקחת עלי את כל התשלום.

• הוסף לסימניות
כמו ש'ונתנ'ו אומר, תלוי איך יצא הקובץ הלא סופי.
אם זו סקיצה כמעט סופית, רק שהלקוח היה מוכרח שהנקודה בצד ימין תהיה בצד שמאל, אז צריך לומר ללקוח: תסתדר ותהנה ממה שיצא. הכל משמים.

אם הסקיצה הלא סופית חסרה חומר, נניח אין בה את השורה הסוגרת שמכילה את פרטי יצירת הקשר עם בעל העסק, באמת יש מה לדון על כך.

• הוסף לסימניות
בתור גרפיקאית נשמע לי שהייתי לוקחת אחריות על העניין. בכל אופן טעות שלי.
אם היה מדובר בנזק רציני- בשביל זה יש רבנים

• הוסף לסימניות
אפשר לפרט מה הכוונה "עשה טובה ללקוח"?
האם המעצב עיצב את העבודה או לא?
אם הוא עיצב - למה שליחת הקובץ הנכון לדפוס נקראת "לעשות טובה"? זה חלק מעבודתו.
מצד שני ללקוח יש אחריות לתת אישור סופי לפני הדפסה.
מצד שלישי - למעצב יש אחריות לומר ללקוח ששליחת הקובץ לדפוס מתבצעת רק אחרי אישור לקוח, ולסרב לשלוח אם הלקוח לא ראה ואישר.
(ורצוי שכל הדברים הללו יהיו מעוגנים בהסכם עבודה)

לא יודעת את כל הפרטים בסיפור שלך אבל יכול להיות גם מצב שהלקוח נתן אישור סופי והמעצב בטעות סגר לדפוס גרסה אחרת.
בכל אופן אם יש נזק גדול עדיף לשאול רב ולא את האדמו"ר מפראגא

• הוסף לסימניות
בעקבות הדיון, עלה בדעתי רעיון.
כל שבועיים נעלה כאן באתר שאלה בהלכות חו"מ בדברים הנוגעים לאנשי מקצוע מתחומנו.
את השאלה נשלח לבי"ד לחו"מ או לדיין, ונפרסם כאן את התשובה המנומקת.

כעת העברתי את השאלה לדיין הרב הגאון אהרן אקר שליט"א כשאקבל תשובה אפרסם בע"ה.

• הוסף לסימניות
אחלה רעיון לשלוח שאלה לרב
רק שצריך רב שיודע לפסוק בדיני ממון במעמד של צד אחד..
ולאור השאלות הנבונות של הניק אריאלס שאין להם תשובה באשכול נראה שצריך לחפש רב עם רוח הקודש...

• הוסף לסימניות
הייתי מציעה לפתוח תת פורום מיוחד לשאלות האלו כדי שלא יאבדו בתהום הנשיה.

לגבי השאלות של אריאלס, הבנתי - לפי ההגיון, שהלקוח נטל על עצמו את עול ההדפסה, כששמע שאם המעצב יקח את זה על עצמו - זה יעלה לו סכום נוסף. מה שכן, המעצב הסכים לשלוח את הקובץ לדפוס, בתור טובה ומכאן ואילך - תמשיך להסתדר בעצמך.
הלקוח אכן אישר את הקובץ 'עבודה כהן סופי סופי עדכון אחרון שעה שתיים בלילה+הקלדת כתובת סופי', אבל לדפוס נשלח בטעות הקובץ הקודם: 'עבודה כהן סופי סופי עדכון אחרון שעה שתיים בלילה+הקלדת כתובת'.

אחרי כל כך הרבה טרטורים, מה רוצה הלקוח? המעצב רואה רק כוכבים מול העיניים, פלא שהתבלבל במס' הגרסאות?

ולמעצבים בינינו: לא לשמור 10 גרסאות של העבודה; אלא בתוך הקובץ שעובדים עליו - לשמור את כל הגרסאות. ואם יטען המעצב שזה מכביד על המחשב? אז לקראת הסוף, ובאמת לקראת הסוף - לשמור קובץ עדכני. וכמובן, אם התיקון הוא להזיז את הנקודה מימין לשמאל ולצבוע את חצי העיגול בצד שמאל של הדף בצבע קצת יותר חי - זה לא מצדיק שמירה של גירסה נוספת של הקובץ.

• הוסף לסימניות
הבעיה הלהעלות שאלות ותשובות כאלו שכל מקרה הוא שונה אחד מהשני ואז אנשים יעשו היקשים לא נכונים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;2133689:
ולמעצבים בינינו: לא לשמור 10 גרסאות של העבודה; אלא בתוך הקובץ שעובדים עליו - לשמור את כל הגרסאות. ואם יטען המעצב שזה מכביד על המחשב? אז לקראת הסוף, ובאמת לקראת הסוף - לשמור קובץ עדכני. וכמובן, אם התיקון הוא להזיז את הנקודה מימין לשמאל ולצבוע את חצי העיגול בצד שמאל של הדף בצבע קצת יותר חי - זה לא מצדיק שמירה של גירסה נוספת של הקובץ.

לדעתי כדאי לשמור גרסאות נפרדות. למקרה תקלה שלא יאבד הכל!
אני שומר גרסאות ממוספרות (אוטומטית בסקריפט שלי) נניח ככה:
"פנים זכרון אהרון.version.2"
"פנים זכרון אהרון.version.3"​

וגם מטמיע בPDF (עם סקריפט אחר) את השם ונתיב של הקובץ אינדזיין המקורי, כיד לחסוך את הספק מה זה הקובץ שהלקוח שינה לו את השם ל"סופי"? האם זה תואם למה שאצלי מופיע כ "פנים 45"?....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה