כללי מעצב ששלח לדפוס בטעות סקיצה, מי אחראי לכך?

• הוסף לסימניות
א. איפה כתוב בהודעה הראשונה שהלקוח טרטר אותו והוא שלח את הקובץ טרוט עיניים לפנות בוקר לדפוס? אולי זה היה לקוח מאוד נוח?
ב. למה לשלוח קובץ לדפוס נראה עשית טובה?
ג. לא יודעת מה ההלכה כאן, צריך כמובן לשאול רב. אבל בכדי למנוע הישנות מקרים כאלו: יש לציין באוזני ובמייל הלקוח. אני שולח לך בשמחה את העבודה לבית הדפוס, אבל! באחריותך לבדוק העתק שמש/אייריס/עותק ראשון וכל כיוצא בזה. לא אשא בעלויות של הדפסה שגויה, במידה ולא נעשה אישור הנ"ל. ברגע שזה נכתב והלקוח מודע לכך - נראה לי שהבעיה נפתרה.
ד. תמספרו את הקבצים איך שבא לכם, (ובכלל למה צריך כ"כ הרבה גירסאות, שמא הלקוח יחזור לגירסה הראשונה??) אבל לדפוס לשלוח אך ורק קובץ עליו רשום קובץ... לדפוס!

הרבה הצלחות

• הוסף לסימניות
לומדים מזה שלפעמים אסור להיות טובים מידי.
מבחינת הלקוח, שלחת? [למרות שזה לא היה מתפקידך] שא בנזק.
באידיש יש פתגם יפה שיותר מידי טוב, זה גם לא טוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mali;2133739:
א. איפה כתוב בהודעה הראשונה שהלקוח טרטר אותו והוא שלח את הקובץ טרוט עיניים לפנות בוקר לדפוס? אולי זה היה לקוח מאוד נוח?
ב. למה לשלוח קובץ לדפוס נראה עשית טובה?
ג. לא יודעת מה ההלכה כאן, צריך כמובן לשאול רב. אבל בכדי למנוע הישנות מקרים כאלו: יש לציין באוזני ובמייל הלקוח. אני שולח לך בשמחה את העבודה לבית הדפוס, אבל! באחריותך לבדוק העתק שמש/אייריס/עותק ראשון וכל כיוצא בזה. לא אשא בעלויות של הדפסה שגויה, במידה ולא נעשה אישור הנ"ל. ברגע שזה נכתב והלקוח מודע לכך - נראה לי שהבעיה נפתרה.
ד. תמספרו את הקבצים איך שבא לכם, (ובכלל למה צריך כ"כ הרבה גירסאות, שמא הלקוח יחזור לגירסה הראשונה??) אבל לדפוס לשלוח אך ורק קובץ עליו רשום קובץ... לדפוס!

הרבה הצלחות

אם סוכם עם הלקוח שהוא מגיש לדפוס, זה אחריותו הבלעדית, המעצב עשה טובה והעביר רגע את המייל לדפוס. כעת דורשים ממנו לשאת בנזק.
באמת מסקרן מאוד מה ההלכה אומרת על המקרה.
מבחינה משפטית לדעתי המעצב היה יוצא בשלום מהסיפור

• הוסף לסימניות
זה מה שאני כותבת. למה המעצב צריך לשאת בנזק?

הרי יכולתי לעצב עבודה שהרווחתי תמורתה נניח 1,000 ש"ח, אבל ההדפסה שוויה 7,000 ש"ח - אז מה? אני אמורה לממן את הנזק בגלל ששלחתי לדפוס את הקובץ השגוי?
אך נסכים שבכל מקרה, גם אם המעצב יוצא זכאי ע"פ חוק וע"פ הלכה (שוב חסר לנו נתונים לקבלת תמונה מלאה ובכל מקרה איננו פוסקים - אני בכל אופן:)) עדיין יש כאן מצב לא נעים. גרמתי ללקוח נזק.
ולכן אני חושבת שכאשר מעדכנים את הלקוח שבדיקת עותק ראשון בקובץ דיגיטלי או העתק שמש בלוחות -חלה עליו. ובמידה שלא בדק אין לי כל אחריות על הנדפס. אז פתרתי עצמי מכל הנ"ל.

עדיין איני חושבת שזו כזו טובה גדולה לשלוח קובץ לדפוס, ואני עושה את זה בשמחה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
סתם רעיון שהתחלתי ליישם בתקופה האחרונה,
כשאני שולחת לדפוס, אני שולחת במקביל את אותו המייל גם ללקוח, מעדכנת אותו על כך, ומבקשת שיראה ויאשר לי את ההודעה.
בצורה זו הוא יכול לראות בדיוק את הקובץ ששלחתי וכן את פרטי העבודה שבד"כ נכתבים בגוף המייל כגון גודל, כמות, גימורים וכו'.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י נאר לערנען;2133941:
אולי כדאי לנעול את האשכול ההוא ולפתוח נספח לויכוחים וכדו' וכן לנעוץ אותו כתת פורום...

יכול להיות שעדיף לפתוח אשכול חדש לכל שאלה.

• הוסף לסימניות
שליחת קובץ לדפוס זה חלק מהעבודה הסדירה של גרפיקאי. (לא כמו הפישולים שתלויים בדפוס, שזה הלקוח יתמודד מולם).
לא הייתי מעיזה להסתכל על הלקוח שלי אחרי פשלה כזאת, ולעולם לא הייתי מסירה אחריות מדבר כזה.
אני המומה מהרעיון שהלקוח אמור לשאת בזה. ואני המומה מחוסר הרצינות ומחוסר לקיחת האחריות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;2133738:
לדעתי כדאי לשמור גרסאות נפרדות. למקרה תקלה שלא יאבד הכל!
אני שומר גרסאות ממוספרות (אוטומטית בסקריפט שלי) נניח ככה:
"פנים זכרון אהרון.version.2"
"פנים זכרון אהרון.version.3"​

וגם מטמיע בPDF (עם סקריפט אחר) את השם ונתיב של הקובץ אינדזיין המקורי, כיד לחסוך את הספק מה זה הקובץ שהלקוח שינה לו את השם ל"סופי"? האם זה תואם למה שאצלי מופיע כ "פנים 45"?....

אפשר פרטים על הסקריפט הזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;2133992:
שליחת קובץ לדפוס זה חלק מהעבודה הסדירה של גרפיקאי. (לא כמו הפישולים שתלויים בדפוס, שזה הלקוח יתמודד מולם).
לא הייתי מעיזה להסתכל על הלקוח שלי אחרי פשלה כזאת, ולעולם לא הייתי מסירה אחריות מדבר כזה.
אני המומה מהרעיון שהלקוח אמור לשאת בזה. ואני המומה מחוסר הרצינות ומחוסר לקיחת האחריות.

זה נכון במקרה שבו הגרפיקאי עובד בבית הדפוס.
אולם, גרפיקאי העובד באופן פרטי- נותן קובץ פי.די.אף. ללקוח בתוך דיסקאון קי, הלקוח הולך עם הקובץ לאיזה בית דפוס שיבחר.
יש מקרים בהם הלקוח מבקש בסגנון 'הכל כלול'- והגרפיקאי מוכן לשלוח בשבילו את הקובץ.
זה לא חייב להיעשות.
זו טובה מצד הגרפיקאי.
הוא לא קיבל על כך תשלום נוסף.
לפעמים הגרפיקאי מקבל אישור סופי סמוך לשעת סגירת בית הדפוס וכדו', עיניו טרוטות מעייפות, והטעות נובעת מלחץ זמן(שלפעמים באשמת הלקוח שנתן אישור סופי בדקה הכמעט מאה).
אני לא רואה כאן חוסר רצינות או חוסר לקיחת אחריות.
להיפך, היתה כאן מחווה מצד הגרפיקאי שהוא הסכים לשלוח לבית הדפוס.
מכל טעות לומדים, והועלו כאן רעיונות מקסימים כיצד להיות נחמדים מצד אחד ומצד שני לנקוט באמצעי זהירות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושמוש;2134176:
זה נכון במקרה שבו הגרפיקאי עובד בבית הדפוס.
אולם, גרפיקאי העובד באופן פרטי- נותן קובץ פי.די.אף. ללקוח בתוך דיסקאון קי, הלקוח הולך עם הקובץ לאיזה בית דפוס שיבחר.
יש מקרים בהם הלקוח מבקש בסגנון 'הכל כלול'- והגרפיקאי מוכן לשלוח בשבילו את הקובץ.
זה לא חייב להיעשות.
זו טובה מצד הגרפיקאי.
הוא לא קיבל על כך תשלום נוסף.
לפעמים הגרפיקאי מקבל אישור סופי סמוך לשעת סגירת בית הדפוס וכדו', עיניו טרוטות מעייפות, והטעות נובעת מלחץ זמן(שלפעמים באשמת הלקוח שנתן אישור סופי בדקה הכמעט מאה).
אני לא רואה כאן חוסר רצינות או חוסר לקיחת אחריות.
להיפך, היתה כאן מחווה מצד הגרפיקאי שהוא הסכים לשלוח לבית הדפוס.
מכל טעות לומדים, והועלו כאן רעיונות מקסימים כיצד להיות נחמדים מצד אחד ומצד שני לנקוט באמצעי זהירות.
הבעייה שכאן זה לא היתה טובה אלא פשיעה של הגרפקאי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבנים;2132980:
תשמעו שאלה, מה אתם אומרים?
ידידי מעצב מוכשר, עשה טובה ללקוח שלו, ושלח לו את עבודתו לדפוס, רק שהמעצב שלח לדפוס את הסקיצה הלא סופית (שמשום מה הייתה שמורה אצלו) והתוצאה כמובן איננה מרנינה, הלקוח קיבל עבודה מודפסת לא סופית,
מה אתם אומרים האם המעצב אחראי לטעות הזו, ולשלם לו על הטעות?

הסתמכתי על המשפטים הראשונים שבסיפור.
חוו"ד בעניין היתה מכיוון של מעצבת.
ברור שלא חוו"ד הלכתית.
את הכעס והתסכול של הלקוח אני מבינה בהחלט.
אבל לא הייתי קוראת לזה פשיעה.
פשע- הוא מכוון.
וברור שהמעצב לא התכוון לשלוח טעות כזו - הוא ידע מה תהיינה התוצאות.

• הוסף לסימניות
תארי לך שמדובר בהשקעה של מליון שקל לדוגמא והגרפקאי שלח בלי כוונה קובץ של אדם אחר
אז מה נגיד ללקוח שהפסיד מליון שקל הגרפקאי לא התכוון, הוא עשה לך טובה, אם הוא היה יודע שזה ככה ודאי לא היה עושה זאת.
הרי אם זה לא הקובץ שהלקוח ביקש זה כבר לא משנה אם זה גרסא קודמת (כמובן אם יש שינויים דרסטיים) או עבודה אחרת, זה עדיין טובה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;2133738:
לדעתי כדאי לשמור גרסאות נפרדות. למקרה תקלה שלא יאבד הכל!
אני שומר גרסאות ממוספרות (אוטומטית בסקריפט שלי) נניח ככה:
"פנים זכרון אהרון.version.2"
"פנים זכרון אהרון.version.3"​

וגם מטמיע בPDF (עם סקריפט אחר) את השם ונתיב של הקובץ אינדזיין המקורי, כיד לחסוך את הספק מה זה הקובץ שהלקוח שינה לו את השם ל"סופי"? האם זה תואם למה שאצלי מופיע כ "פנים 45"?....

מה התועלת בלשמור גרסאות במקום גיבוי? זה לא יוצר בלבול? (ובטעות אפשר לסגור גרסה שגויה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A.Y.K;2134277:
תארי לך שמדובר בהשקעה של מליון שקל לדוגמא והגרפקאי שלח בלי כוונה קובץ של אדם אחר
אז מה נגיד ללקוח שהפסיד מליון שקל הגרפקאי לא התכוון, הוא עשה לך טובה, אם הוא היה יודע שזה ככה ודאי לא היה עושה זאת.
הרי אם זה לא הקובץ שהלקוח ביקש זה כבר לא משנה אם זה גרסא קודמת (כמובן אם יש שינויים דרסטיים) או עבודה אחרת, זה עדיין טובה?

נכון.
נקווה שלסיפור הזה יהיה סוף טוב לטובת 2 הצדדים.

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל ר;2134063:
אפשר פרטים על הסקריפט הזה?

כן:
מפעילים אותו, קופץ חלון, ומציג מספר גרסה הבאה, שישמר כעת.
וכן מקום למלא פרטים שיוטמעו במטא דאטא של הקובץ.(קונטרול+אלט+שיפט+i)
צפה בקובץ המצורף 301086

חוץ מזה סקריפט נפרד מופעל אוטומטית בכל ייצוא, ושומר למטא דאטא של הקובץ PDF את הנתיב המלא של הקובץ המקורי שייצר אותו.

נכתב ע"י דאבל אימפקט;2134287:
מה התועלת בלשמור גרסאות במקום גיבוי? זה לא יוצר בלבול? (ובטעות אפשר לסגור גרסה שגויה)

למה? אני סופר את הקבצים ופותח את האחרון, זה קל מאד. יש מספר רץ.

נכתב ע"י א"ב;2133992:
אני לא חושב ככה.
ברוב הפעמים לא אני שולח לדפוס.
אני שולח ללקוח. שיעשה בזה מה שהוא רוצה, שימסגר על הקיר דיסק עם הקובץ מצידי...

לעבוד מול הדפוס זה בתשלום נפרד אם הוא רוצה, לבקש מחירים וכדומה.

לעיתים אם הלקוח לא מתמצא במייל או יש לו תקלה , וכדומה, אני שולח עבורו. אבל וודאי שזה לא בצורה שוטפת ולא חלק מהעבודה.

קבצים מצורפים

• א.PNG
    KB 3.6 · צפיות: 17

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה