כללי מעצב ששלח לדפוס בטעות סקיצה, מי אחראי לכך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו נועה;2133251:
נראה לי שהגיע הזמן שתחליף את הידידים שלך...
לקחתי לתשומת לבי. מחפש חדשים.

• הוסף לסימניות
שליחת מייל לבית הדפוס עבור הלקוח זה חלק מעבודתו של המעצב.
בד"כ בית הדפוס מקבל קבצים ממעצבים עבור לקוחתיהם ולא מהלקוחות.

חשוב מאד כשעושים עבודה עם לקוחות לעשות הסכם עבודה ולהסיר אחריות. כלומר, לציין שם שעל הלקוח לבדוק ולהיות אחראי על התוצרת הסופית המודפסת בבית הדפוס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;2134377:
כן:
מפעילים אותו, קופץ חלון, ומציג מספר גרסה הבאה, שישמר כעת.
וכן מקום למלא פרטים שיוטמעו במטא דאטא של הקובץ.(קונטרול+אלט+שיפט+i)
צפה בקובץ המצורף 301086

חוץ מזה סקריפט נפרד מופעל אוטומטית בכל ייצוא, ושומר למטא דאטא של הקובץ PDF את הנתיב המלא של הקובץ המקורי שייצר אותו.
אכן סקריפט מיוחד. אני נזכר שקבלתי הודעה כשהוא יצא אבל הייתי עמוס מכדי לבדוק.

אגב, ניסיתי לשנות בתוכו כל מקום שכתוב: .version.
שיהיה כתוב במקום זה: -גרסה
אבל זה לא צלח. זה שומר קובץ על גבי קובץ, דהיינו XXגרסה1, XXגרסה1.גרסה2
וכן זה מפסיק לעשות את קובץ הטקסט עם הנתונים.

בכל מקרה, סקריפט מומלץ מאד לשימוש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל ר;2134560:
אכן סקריפט מיוחד. אני נזכר שקבלתי הודעה כשהוא יצא אבל הייתי עמוס מכדי לבדוק.

אגב, ניסיתי לשנות בתוכו כל מקום שכתוב: .version.
שיהיה כתוב במקום זה: -גרסה
אבל זה לא צלח. זה שומר קובץ על גבי קובץ, דהיינו XXגרסה1, XXגרסה1.גרסה2
וכן זה מפסיק לעשות את קובץ הטקסט עם הנתונים.

בכל מקרה, סקריפט מומלץ מאד לשימוש.
תודה
תדבר איתי אם תרצה לשנותו.
נ"ב בטח אתה מדבר על הגרסה שחלקתי חינם.
כיום הגרסה היא 0.12

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושמוש;2134302:
נכון.
נקווה שלסיפור הזה יהיה סוף טוב לטובת 2 הצדדים.

סוף טוב לכל המתענינים, הם הסתדרו איפשהו באמצע, הכל בסדר, (גם זו לא הייתה עבודה יקרה מידי) ובכל אופן תודה על כל התגובות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;2133992:
שליחת קובץ לדפוס זה חלק מהעבודה הסדירה של גרפיקאי. (לא כמו הפישולים שתלויים בדפוס, שזה הלקוח יתמודד מולם).
לא הייתי מעיזה להסתכל על הלקוח שלי אחרי פשלה כזאת, ולעולם לא הייתי מסירה אחריות מדבר כזה.
אני המומה מהרעיון שהלקוח אמור לשאת בזה. ואני המומה מחוסר הרצינות ומחוסר לקיחת האחריות.

התגובה היחידה הנכונה והמקצועית באשכול הזה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו נועה;2134870:
התגובה היחידה הנכונה והמקצועית באשכול הזה..

יש פה דיון,
וכל אחד כותב את דעתו, שהוא חושב שהיא נכונה.....
מאיפה לך היומרה לפסוק כי זו התגובה היחידה הנכונה?
רק רב יכול לפסוק מה התשובה הנכונה!
את יכולה לכתוב שאת מסכימה עם זה, (דרך אגב, גם אני....)

• הוסף לסימניות
תשובה נכונה יש אכן רק בהלכה.

ובגלל שכולנו בני-אדם, ויכולות לקרות טעויות, שאין לנו אפשרות כלכלית לשאתן, ומנגד כמו שאמרה אב לא נוכל אח"כ להסתכל ללקוח בעיניים ( אני באופן אישי, לא רק לא הייתי מסוגלת להסתכל, ברור לי שהייתי נושאת בנזק) . בדיוק בגלל זה לא נסיר אחריות, אלא ניקח אחריות באופן מלא: עד שהלקוח לא מאשר העתק שמש - אין הדפסה!! לא רואה בזה זלזול, או בריחה מאחריות. הפוך, אנו מודעים לחולשותינו כבנ"א, וגם בבית הדפוס עובדים בני-אדם וכדי למנוע עגמות נפש שלפעמים שוות המון המון כסף, צריך להתייחס להדפסה במלא הרצינות, ולבדוק לפני הרצה.

לא שווה בגלל עצלות, או לפעמים לחץ זמן לוותר על זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפה;2134967:
יש פה דיון,
וכל אחד כותב את דעתו, שהוא חושב שהיא נכונה.....
מאיפה לך היומרה לפסוק כי זו התגובה היחידה הנכונה?
רק רב יכול לפסוק מה התשובה הנכונה!
את יכולה לכתוב שאת מסכימה עם זה, (דרך אגב, גם אני....)

בשביל לפסוק רב צריך נתונים מדויקים
לדעתי רק אלה הנתונים המדויקים
כך מתנהל עולם הדפוס בבתי דפוס גדולים

• הוסף לסימניות
א"א לפסוק הלכות פרטיות עפ"י אשכול בפרוג, אבל אפשר לעורר את האחריות לנושא באופן כללי.
חשוב שמעצב ידע, שלפי ההלכה, ברגע שהוא שולח קובץ לדפוס, הדבר הזה הוא באחריותו.

במקרים שיש נתונים נוספים, או אחרים, צריך לפנות באופן פרטי למורה הוראה,
שאף פעם לא יפסוק בשאלה פרטית לפני שישמע את שני הצדדים.

• הוסף לסימניות
אם זה היה קורה לי בעבודה גדולה הייתי אוכלת את הכובע ולוקחת אחריות, זה קורה כי אנחנו אנשים.
עקב טעויות כאלו ואחרות עברתי לנהלי עבודה שימנעו ממני טעויות מסוג זה.

אין שום צורך בעשרות קבצים במחשב של:
דוגמא 1, דוגמא 1 עם תיקון. דוגמא 1 סופי, דוגמא 1 עם תיקון סופי סופי, דוגמא 1 עם תיקון סופי סופי להדפסה...
מה שגורם אח"כ לטעויות שונות.

כל זמן שהעבודה לא סגורה אני שולחת ללקוח רק קבצי JPG או PDF באיכות נמוכה שלא ניתן לשלחם להדפסה, ולאחר כל תיקון אני דורסת את הקובץ הקודם.

רק אחרי אישור סופי אני סוגרת קובץ להדפסה ושולחת לאישור הלקוח, אם הוא מאשר מה טוב, אם לא לאחר התיקון אני סוגרת שוב ודורסת את הקובץ הקודם. כך שתמיד ישאר לי רק קובץ אחד איכותי להדפסה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י y&m;2135351:
אם זה היה קורה לי בעבודה גדולה הייתי אוכלת את הכובע ולוקחת אחריות, זה קורה כי אנחנו אנשים.
עקב טעויות כאלו ואחרות עברתי לנהלי עבודה שימנעו ממני טעויות מסוג זה.

אין שום צורך בעשרות קבצים במחשב של:
דוגמא 1, דוגמא 1 עם תיקון. דוגמא 1 סופי, דוגמא 1 עם תיקון סופי סופי, דוגמא 1 עם תיקון סופי סופי להדפסה...
מה שגורם אח"כ לטעויות שונות.

כל זמן שהעבודה לא סגורה אני שולחת ללקוח רק קבצי JPG או PDF באיכות נמוכה שלא ניתן לשלחם להדפסה, ולאחר כל תיקון אני דורסת את הקובץ הקודם.

רק אחרי אישור סופי אני סוגרת קובץ להדפסה ושולחת לאישור הלקוח, אם הוא מאשר מה טוב, אם לא לאחר התיקון אני סוגרת שוב ודורסת את הקובץ הקודם. כך שתמיד ישאר לי רק קובץ אחד איכותי להדפסה.
סוף סוף תהליך עבודה הגיוני!

• הוסף לסימניות
לא מסכים עם זה בכלל. מה קורה אם, למשל, נפגם הקובץ? אין שום גיבוי לגירסה ישנה? או אם הלקוח אומר, בעצם אהבתי יותר את הגירסה מלפני שבוע.

מה שכן, אני עוד לא הבנתי למה אנשים קורים לקבצים בשם "סופי" ו "סופי סופי" כמו שציינת?

הקב"ה ברא אינסוף מספרים וכדאי להשתמש בהם:

01קובץ.indd
02קובץ.indd
03קובץ.indd

וכן על זה הדרך.

האפס בהתחלה גורם לקבצים להופיע בתיקייה בסדר הנכון, וכך יודעים תמיד שהגירסה האחרונה היא עם המספר הגדול יותר.

• הוסף לסימניות
לי קרה לפני כחודשיים כזה סיפור: חוברת עם הרבה פרטים וקצת פרסומות, כשבעמוד גב היה אמור לבא ברגע האחרון פרסום נוסף, בנתיים הכנסתי שם מילה גדולה עם שם המותג.
בלילה לפני ההדפסה הוא ביקש ממני לשלוח עמוד מסויים עם פרסום לאישור של בעל הפרסום, סגרתי את העמוד ההוא ואת שם הקובץ נתתי כשם הפרסום ששלחתי לאישור.
למחרת כשהגיע הפרסום של העמוד האחרון לא הייתי בבית, התחברתי מרחוק למחשב רק לזרוק את העמוד לסגור ולשלוח להדפסה, מרוב מהירות לא שמתי לב ששם הקובץ נשאר כשם הפרסום ששלחתי אמש (באינדיזיין הוא שומר את שם הקובץ לפי השם האחרון שסגרו שם).
היה לי קצת טענות על בעל הדפוס איך לפני הדפסה של כמה אלפי עותקים הוא לא מדפדף לראות את העמודים, אילו הוא היה עושה את זה מיד היה מגלה עמוד ריק עם מילה גדולה בפונט בסיסי עם שם של מותג לדוגמה "בזק".
בתכלס שמתי לב לזה תוך כדי תחילת ההדפסה והחלפתי להם את העמוד האחרון, וספגתי את הנזק על חשבוני - כמה מאות שקלים.

לדעתי אין הרבה אופציות לבריחה מטעיות ותמיד יהיו אחוז מסויים כמו בכל עבודה - נגרות, קבלן בניה, מסגר, בית דפוס, הטבעות וכו' - רק להשתדל לבדוק וזהו, תמיד יהיה לחץ ודברים ששולחים תוך כדי שינה ועוד....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;2135788:
לא מסכים עם זה בכלל. מה קורה אם, למשל, נפגם הקובץ? אין שום גיבוי לגירסה ישנה? או אם הלקוח אומר, בעצם אהבתי יותר את הגירסה מלפני שבוע.

מה שכן, אני עוד לא הבנתי למה אנשים קורים לקבצים בשם "סופי" ו "סופי סופי" כמו שציינת?

הקב"ה ברא אינסוף מספרים וכדאי להשתמש בהם:

01קובץ.indd
02קובץ.indd
03קובץ.indd

וכן על זה הדרך.

האפס בהתחלה גורם לקבצים להופיע בתיקייה בסדר הנכון, וכך יודעים תמיד שהגירסה האחרונה היא עם המספר הגדול יותר.

הגרסא הפתוחה תמיד קיימת ועליה חלים השינויים כך או כך.
הגרסאות הקודמות קיימות במייל (לצורך השוואה, כאמור לדפוס יוצא רק קובץ אחד איכותי).

המספור הכי מועד לפורענות, כי קובץ עם שם הגיוני פחות מבלבל ממספור שלפעמים העיניים כבר לא רואות או נבחר לשליחה בטעות קובץ שורה מעל או מתחת.
(וגם לתועלת החיפוש, לא תמיד ניתן לזכור איזה מספר מציין איזה שלב בעבודה)

אבל כל אחד יכול לעבוד כפי שנוח לו.

נניח שבעבר עשינו עבודה למשהו והיא ירדה לדפוס, אח"כ הוא מבצע שינוי קטן ומוריד שוב לדפוס במקרה כזה אני כמובן לא דורסת, אלא פותחת תיקייה חדשה לכל מה שקורה בעבודה הנוכחית לדפוס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חזון;2135816:
לי קרה לפני כחודשיים כזה סיפור: חוברת עם הרבה פרטים וקצת פרסומות, כשבעמוד גב היה אמור לבא ברגע האחרון פרסום נוסף, בנתיים הכנסתי שם מילה גדולה עם שם המותג.
בלילה לפני ההדפסה הוא ביקש ממני לשלוח עמוד מסויים עם פרסום לאישור של בעל הפרסום, סגרתי את העמוד ההוא ואת שם הקובץ נתתי כשם הפרסום ששלחתי לאישור.
למחרת כשהגיע הפרסום של העמוד האחרון לא הייתי בבית, התחברתי מרחוק למחשב רק לזרוק את העמוד לסגור ולשלוח להדפסה, מרוב מהירות לא שמתי לב ששם הקובץ נשאר כשם הפרסום ששלחתי אמש (באינדיזיין הוא שומר את שם הקובץ לפי השם האחרון שסגרו שם).
היה לי קצת טענות על בעל הדפוס איך לפני הדפסה של כמה אלפי עותקים הוא לא מדפדף לראות את העמודים, אילו הוא היה עושה את זה מיד היה מגלה עמוד ריק עם מילה גדולה בפונט בסיסי עם שם של מותג לדוגמה "בזק".
בתכלס שמתי לב לזה תוך כדי תחילת ההדפסה והחלפתי להם את העמוד האחרון, וספגתי את הנזק על חשבוני - כמה מאות שקלים.

לדעתי אין הרבה אופציות לבריחה מטעיות ותמיד יהיו אחוז מסויים כמו בכל עבודה - נגרות, קבלן בניה, מסגר, בית דפוס, הטבעות וכו' - רק להשתדל לבדוק וזהו, תמיד יהיה לחץ ודברים ששולחים תוך כדי שינה ועוד....

באינדזיין השם הוא תמיד כפי השם שאתה נותן...

כדי למנוע בעיות כאלו, תמיד כששומרים/ סוגרים קובץ והוא עדיין לא הסופי עושים SAVE A COPY ואז הקובץ נותר בשמו ונוצרת גרסא נוספת עם שם אחר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה