עזרה מערכת שמע, מה קונים?

• הוסף לסימניות
מה כדאי לקנות כדי לשמוע שירים, סיפורי ילדים וכו'?
יש כל מיני מערכות רמקולים קריוקי וכדומה, החסרון הגדול שלהם זה שמכניסים דיסק און קי מלא תוכן, ואין מושג מה יש שם, רק מספרים, אין מסך/ צג שאפשר לראות את שמות האלבומים, השירים וכו'
הטייפים העתיקים, מצד שני הולכים ונעלמים מהעולם, וגם ככה הדיסקים זו לא מציאה גדולה, נשרטים ויוצאים מכלל שימוש ברגע.

האם אני מפספסת משהו? האם קיימת מערכת שמע עם צג? או פתרון אחר?

אשמח להמלצותכם!

• הוסף לסימניות
כבר ציינתי באשכול אחר המלצה חמה על מערכת סטריאו של פנסוניק דגם 220. היא עוצמתית ואיכותית בדיוק צלילים ויש בה יואסבי וכניסת אוקס לנגן וכן דיסק רגיל אמפי 3.
בקניון רפאלי דרך האינטרנט זה עולה 900 שח כולל הובלה.
קניתי אותה לביתנו ואנחנו מרוצים ממנה לגמרי

• הוסף לסימניות
כבר ציינתי באשכול אחר המלצה חמה על מערכת סטריאו של פנסוניק דגם 220. היא עוצמתית ואיכותית בדיוק צלילים ויש בה יואסבי וכניסת אוקס לנגן וכן דיסק רגיל אמפי 3.
זה משהו שמחזיק יותר משנה שנתיים? לאחרונה כל מערכת נשברת תוך שנה

• הוסף לסימניות
אם כבר סכומים גבוהים - לכו על מקרן קול , זה גם תלוי על הקיר (בצורה אסטטית) ללא מגע יד אדם מחזיק שנים רבות,

• הוסף לסימניות
זה משהו שמחזיק יותר משנה שנתיים? לאחרונה כל מערכת נשברת תוך שנה
אני לא יודע כי מה שקניתי זה אצלי בסך הכל חודש. אך הוא נראה מעולה אך אם ילדייך חופרים בכל מוצר הם בוודאי יקרעו את החזית של הבוקסות ולכן חובה להתקין אותם גבוה מאוד למשל מעל הספריה בסלון ואת המערכת עצמה נמוך יותר

• הוסף לסימניות
כמה שפחות טכניקות במערכת נותן לו חיים ארוכים יותר.
לילדים חשוב לבדוק עוצמה מספיק גבוהה.
אני אישית בודקת עוצמה וצבע הקול בחנות לפני שאני קונה. במחסני חשמל יש מבחר.
לא להתפטות למה שהמוכרים אומרים. תבדקו בעצמכם מה נשמע לכם טוב יותר ועדיף להקשיב לשיר שאתם מכירים.
הכי טוב מערכת שלא מזיזים מהמדף. לי אישית יש ניסיון מעולה עם פנסוניק גם מבחינת חוזק וגם איכות הסאונד.

• הוסף לסימניות
ממי שיודע,
אשמח לקבל יותר מידע על מקרן קול, מה הדבר הזה? ואיך משתמשים בו?
תודה

• הוסף לסימניות
ממי שיודע,
אשמח לקבל יותר מידע על מקרן קול, מה הדבר הזה? ואיך משתמשים בו?
תודה
מקרן קול הוא למעשה יחידה מרכזית אחת הכוללת בתוכה מספר רב של רמקולים (או בשפה המקצועית דרייברים – היחידות אשר מרכיבות את הרמקולים) אשר ארוזים בצורת חרוט מלבן או צינור ארוך ומלווים בדרך כלל עם סאב וופר להשלמת התדרים הנמוכים.

sound-projectors-explained3.jpg

מקרן קול של חברת ימאהה, קרדיט תמונה: soundvision.com

בשנים האחרונות בעקבות עלייתם של המסכים הדקים בטכנולוגיות השונות כמו: LED\OLED גבר הצורך במוצר אשר ישלים את המראה והעיצוב הכללי של סלון הבית ויוסיף למסך הדק את נופח הצליל שחסר לו על מנת להשלים את חווית הצפייה.

איך זה פועל ?
הרעיון שעומד מאחורי כל מקרן קול הא עיקרון פיזיקאלי של החזרי צליל אשר מתרחשים בחדר האזנה, בין אם מדובר במערכת קולנוע ביתית סטנדרטית ובין אם מדובר במקרן קול. כפי שאתם ודאי יודעים כאשר צליל יוצא מן הרמקול הוא מגיע לאוזניים שלנו כגל מרעיד את כרום עור התוף, ומשם הדרך אל המוח ותרגום הצליל היא קצרה יחסית.

כמו כן אנו יודעים שכאשר צליל פוגע בחפץ או קיר למשל הוא מוחזר ממנו בצורה שונה לאוזן של המאזין, כך שבכל נקודה בה יושב המאזין הוא מקבל פידבק שונה של צליל. לפיכך כאשר המהנדסים של חברת ימאהה Yamaha יצרו את מקרן הקול הראשון הם תכננו אותו כך שכאשר יחידת ההגברה מונחת אל מול המאזין הצליל הבוקע ממנה יעטוף את המאזין וישתמש בקירות סביבו בכדי להחזיר את גלי הקול אליו וכך הוא יחשוב וירגיש שיש מספר רמקולים סביבו.

חשוב להדגיש כי הבעיה העיקרית עם מקרני הקול השונים היא שיש צורך להציבם בנקודה בה ישנם לפחות שני קירות צדדיים וקיר אחורי במרחקים שווים, אחרת אפקט הצליל התלת מימדי אשר מדמה סט של כמה רמקולים יפגע.

• הוסף לסימניות
קניתי נגן ורמקולים , הנגן טעון בדיסקים אפשר לדפדף ביניהם ולבחור את הרצוי.
לכל חדר יש את הרמקולים והנגן שלהם מוצמדים לקיר

• הוסף לסימניות
לי יש משהו של LG, יש בזה: מקום לדיסקים, מקום לקלטות, כניסת USB כולל צג שאפשר לראות שמות אלבומים.
יש לי את זה כ5-6 שנים, (אני צריכה לברר שוב כמה שילמנו אבל אני חושבת שבסביבות 60 ש''ח)

• הוסף לסימניות
לי יש משהו של LG, יש בזה: מקום לדיסקים, מקום לקלטות, כניסת USB כולל צג שאפשר לראות שמות אלבומים.
יש לי את זה כ5-6 שנים, (אני צריכה לברר שוב כמה שילמנו אבל אני חושבת שבסביבות 60 ש''ח)
אפשר מספר דגם? הכוונה יותר ספציפית?

• הוסף לסימניות

60 ש"ח?
אמיתי?

• הוסף לסימניות
60 ש"ח?
אמיתי?
כנראה 600..
זה נשמע פנטסטי.
למה המוכר אמר לי שאין כזה מוצר שרואים את שמות האלבומים?
מבחינתי מספיק כניסה לUSB עם צג וזהו. אין לי צורך במקום לדיסק.

• הוסף לסימניות
קניתי נגן ורמקולים , הנגן טעון בדיסקים אפשר לדפדף ביניהם ולבחור את הרצוי.
לכל חדר יש את הרמקולים והנגן שלהם מוצמדים לקיר
כשחיברתי את הנגן למערכת לא היתה לי אפשרות לדפדף, הוא ניגן הכל לפי הסדר.

• הוסף לסימניות
אם כבר סכומים גבוהים - לכו על מקרן קול , זה גם תלוי על הקיר (בצורה אסטטית) ללא מגע יד אדם מחזיק שנים רבות,
יש לזה צג שאפשר לראות את האלבומים והתוכן שלהם?

• הוסף לסימניות
יש בזאפ ביותר זול, אפשר גם להציע סכום פחות

• הוסף לסימניות
צודקת!!!
0 אחד נפל כנראה....

@פקאן הדגם שלי הוא LG XC14, האלבומים רואים רק באנגלית ואפשר לדפדף בין תיקיה לתיקיה רק עם שלט, העוצמת קול נמוך.
וזה עלה אז 450-550 ש''ח.

אבל שכל אחד יבדוק אם זה מתאים להם...

וגם אני מחפשת משהו כנ"ל עם צג בעברית, ואפשרות להעביר מתיקיה לתיקיה בקלות....

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מחפשת משהו לא יקר, העיקר שתהיה בו אפשרות להכניס אונקי וצג
(האונקי בשביל הילדים שלא תמיד יכולים להפעיל בלוטוס... סיפורים בלילה...שירים של לוח הכפל וכד')
אשמח לכל המלצה או קישור, תודות!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה