מעשה בחברה חמדנית מסין, ותאוות בצע חסרת מעצורים...

• הוסף לסימניות
רכשתי מחשב של THINKPAD (יקר!) בארה"ב, לפני כשנתיים לערך.
מדובר בסדרה הטובה והאמינה ביותר של LENOVO, ומשכך מחיריה בהתאם. יקרים מאוד, מאוד.

טרם הקניה ביררתי היטב וידעתי ב 100% כי כל מחשב מהסדרה הנ"ל מקבל גם בארץ שירות במעבדות IBM, נותנת השירות הטובה ביותר למחשבים הניידים בארץ.
ליתר בטחון גם טלפנתי אליהם, והם אישרו לי:
לא משנה איפה קנית את הקומפיוטער שלך. בישראל, טורקיה, שודיה או צפון קוריאה. אם המחשב מהסדרה הנ"ל- קבל תקבל עליו שירות בארץ, ללא עלות.

לאחר מכן הרחבתי את האחריות במחיר יקר של 200$ (ותודה לחבר האמריקאי ששילם עבורי בכ"א אמריקאי, אחרת זה לא היה 'תופס') כך שתכסה עוד שנתיים קדימה, ותכלול כל נזק אפשרי, בגדול. כולל איסוף והחזרה מאתר הלקוח.

נו, הגיע היום הגדול. הגיע הזמן לממש את האחריות. הנייד מת, והמוות עלה בחלונו. המוות הכחול, המוכר.
פניתי למעבדות IBM ו... הלם, תדהמה, זעזוע:
אני נדרש לשלם 40$ על כל טיפול פיזי במחשב. מצטערים, אדוני.
אבל.. רגע! זאת עבירה לכל דבר! הרעת תנאי האחריות! ועוד אחריות ששילמתי עליה כה יקר... וכשקינתי את האחריות נכתב בטופס רשמית שהיא מכסה כל טיפול ללא עלות נוספת!

ובכן, מתברר שזאת הנחיה חדשה מלנובו העולמית, חברה סינית ותאוות בצע. הנחיה חדשה יחסית, מהחצי שנה האחרונה. כלומר- הרבה אחרי שרכשתי את האחריות המורחבת...

הנציגים הנחמדים ב IBM ישראל (הם באמת נחמדים) הסבירו לי שהם משתתפים בצערי, אבל זאת ההנחיה שהם קיבלו מלנובו העולמית. וללא ה 40$ העלובים שלי הם לא יוכלו לרפא את המחשב שלי שזקוק לטיפול מקצועי בבית החולים למחשבים.

שורה תחתונה.
ניסתי לפנות לחברת לנובו העולמית על מנת למלט נפשי מהקנס הנ"ל- ולא מצאתי למי ואל מי לדבר.

הייתי מנסה לתבוע אותם, אבל לנובו העולמית עדיין איננה חברה ישראלית...
שורה תחתונה: היש מה לעשות? זאת התנהלות מחוצפת מאוד.

• הוסף לסימניות
פנס בערפל מעניין, תודה על השיתוף.

אם הבנתי נכון והבעיה שלך זה המסך הכחול, אז אני לא מבין איך זה קשור לאחריות?
אתה צריך טכנאי סטנדרטי שיעניק למחשבך מה שאתה לא נתת לו.
מימוש אחריות זה בעיקר במצבי טיפול פיזי קרי-חומרתי.

• הוסף לסימניות
פנס בערפל - מזעזע.
יש תביעות בין לאומיות, ואפשר גם לארגן תביעה יצוגית. (שוב, אם היא חברה בינל''א. זה מצריך בדיקה)
תודה על השיתוף והאזהרה בצידה.

למדן וידען - אע''פ שאתה צודק בעיקרון, אני לא מסכים אתך.

השאלה שלו לא נסבה על המקרה הנוכחי בדווקא, אלא מה יקרה לשאר הטיפולים ש*אולי* הוא יצטרך בעתיד.
אחרי כל הסכום שהוא הוציא, הוא נדרש עכשיו לשלם 142ש"ח לכל טיפול מכל סוג שהוא!

• הוסף לסימניות
ליבי עם ליבך ועם תחושות הזעם הגואות מבעבעות מפעפעות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדיאל;n5104290:

חבל, זה לא בריא במיוחד.
בכל אופן, אנא מכבודו/ה. יזהר נא שלא יגאו תחושות ורגשות הזעם המבעבעות והמפעפעות וכולי, יפרצו את הסכר, ויציפו את כל הנקרה בדרכם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אין דופי;n5104267:
למדן וידען - אע''פ שאתה צודק בעיקרון, אני לא מסכים אתך.

השאלה שלו לא נסבה על המקרה הנוכחי בדווקא, אלא מה יקרה לשאר הטיפולים ש*אולי* הוא יצטרך בעתיד.
אחרי כל הסכום שהוא הוציא, הוא נדרש עכשיו לשלם 142ש"ח לכל טיפול מכל סוג שהוא!

לא זכרתי שאמרתי משהו שחולק על זה.. בדקתי שוב, עדיין לא מצאתי.

ואם התמקדת, אני די בטוח שאם הוא יבדוק באותיות הקטנות של האחריות הוא יגלה ש'במקור' יש אחריות גם על רכיבים ותוכנה.

די בטוח?
מפחיד איך אנשים בונים בניינים באוויר ועוד מפרסמים את זה בריש גלי..

• הוסף לסימניות
למדן וידען - הבנתי מהתגובה שלך (הראשונה) שאתה לא מבין מה הבעיה שלו, שיפנה לטכנאי רגיל שיסדר את הבעיה.

אגב, לגבי ה"די בטוח?
מפחיד איך אנשים בונים בניינים באוויר ועוד מפרסמים את זה בריש גלי..." לא המצאתי את זה.
נסמכתי על הפורום המצורף, שלעיתים מסך המוות הכחול מופיע מבעיות תאימות חומרה, וזה וודאי כלול באחריות המקורית ועוד. נא עיין.
http://support.microsoft.co.il/blue-screen-errors/

בכ''א אני מניח שאתה צודק בנוגע לשליחת השערות באוויר ללא ידיעה ברורה ומוחלטת, לכן תיקנתי את התשובה שלי.
תודה לך!
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עגבניית שרי;n5104430:
חבל, זה לא בריא במיוחד.
בכל אופן, אנא מכבודו/ה. יזהר נא שלא יגאו תחושות ורגשות הזעם המבעבעות והמפעפעות וכולי, יפרצו את הסכר, ויציפו את כל הנקרה בדרכם.

נכתב ע"י עגבניית שרי;n5104247:
נו שוין. העיקר זה המעשה, ההלם הזעזוע והתדהמה. לא מעבר.

מר ניק-צדדי-שנפתח-לחיסול-חשבונות:
תתבגרו, תרתי משמע.

פנס בערפל - מזעזע.
יש תביעות בין לאומיות, ואפשר גם לארגן תביעה יצוגית. (שוב, אם היא חברה בינל''א. זה מצריך בדיקה)
תודה על השיתוף והאזהרה בצידה.

מעניין אם יש עוד משתמשים בעולם שנדפקו באופן דומה.
להבנתי זאת הנחיה ייעודית ל..ישראל.

נכתב ע"י עדיאל;n5104290:

חח...
השאלה אם יש מה לעשות, או לא.

• הוסף לסימניות
באמת בעיה ללקוח סופי

עוד סיבה לקנות דרך טכנאי , הם דואגים לזה ללא תשלום ... (יש להם את הדרכים שלהם)

• הוסף לסימניות
2 הערות לעצם הנושא

1. אאכ מדובר במחשב מאוד מאוד מאוד יקר (כמו ALIENWARE וכדו ) לא שווה בכלל לטרוח להוסיף שקל מעל המינימום בנושא האחריות , טכנאי טוב יוכל לתקן לך מהר יותר ובזול יותר ממה שתוספת האחריות עולה.

(אני אתן דוגמא, למשל , אם קנית לפני שנה מחשב יקר ממש , כמו T560 ב 1200-1100- דולר , ורצו ממך עוד 200 דולר לתוספת על אחריות מורחבת וכו וכו , קח בחשבון שהיום כשהמחשב בן שנה או שנה וחצי , לוח אם משומש שלו עולה 70-80 דולר למעבדה... (גם באחריות תקבל לוח משומש בדכ) -- וכל המחשב משומש אפשר להשיג ב 400 דולר.. , בקיצור לא שווה)

2. זה חלק ממגמה כלל עולמית של החברות הגדולות (לנובו/דל/HP) למנוע הפצה של מחשבים מאיזור לאיזור בעולם.
המטרה של אחריות בין לאומית הייתה לאנשי עסקים וכדו שיוכלו לקבל שירות בכל מקום שהם נמצאים , מה שקרה שיבואנים פרלליים מנצלים את זה.
לחברה זה קשה , כי זה מאוד מסבך את הלוגיסטיקה של החלפים וכדו , וגם כי דרישה של המפיצים בארץ כדי למנוע תחרות.

ואני חוזר ואומר , אחריות של חברה זה בדכ הרבה פחות מהיר/יעיל/זול ומקצועי מאחריות או שירות בתשלום של טכנאי פרטי (אם הוא מבין מספיק)

• הוסף לסימניות
פנס בערפל - "מעניין אם יש עוד משתמשים בעולם שנדפקו באופן דומה.
להבנתי זאת הנחיה ייעודית ל..ישראל."

אז תערב את הארגונים נגד חרם על ישראל.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bris;n5104890:
2 הערות לעצם הנושא

1. אאכ מדובר במחשב מאוד מאוד מאוד יקר (כמו ALIENWARE וכדו ) לא שווה בכלל לטרוח להוסיף שקל מעל המינימום בנושא האחריות , טכנאי טוב יוכל לתקן לך מהר יותר ובזול יותר ממה שתוספת האחריות עולה.

(אני אתן דוגמא, למשל , אם קנית לפני שנה מחשב יקר ממש , כמו T560 ב 1200-1100- דולר , ורצו ממך עוד 200 דולר לתוספת על אחריות מורחבת וכו וכו , קח בחשבון שהיום כשהמחשב בן שנה או שנה וחצי , לוח אם משומש שלו עולה 70-80 דולר למעבדה... (גם באחריות תקבל לוח משומש בדכ) -- וכל המחשב משומש אפשר להשיג ב 400 דולר.. , בקיצור לא שווה)

2. זה חלק ממגמה כלל עולמית של החברות הגדולות (לנובו/דל/HP) למנוע הפצה של מחשבים מאיזור לאיזור בעולם.
המטרה של אחריות בין לאומית הייתה לאנשי עסקים וכדו שיוכלו לקבל שירות בכל מקום שהם נמצאים , מה שקרה שיבואנים פרלליים מנצלים את זה.
לחברה זה קשה , כי זה מאוד מסבך את הלוגיסטיקה של החלפים וכדו , וגם כי דרישה של המפיצים בארץ כדי למנוע תחרות.

ואני חוזר ואומר , אחריות של חברה זה בדכ הרבה פחות מהיר/יעיל/זול ומקצועי מאחריות או שירות בתשלום של טכנאי פרטי (אם הוא מבין מספיק)

הנוחות של החברה היא כן שירות אחריות בינלאומית, לא?
הקטע של מחשבים נעולים לאזורים מגביל אותה, לא? (אני לא מדבר על אינרסט כספי, או על יבואנים שלוחצים, למשל סמסונג שעושה הכל כדי לקלקל לך את הכיף בלקנות משהו מחו"ל)

ותודה על התגובה המלומדת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה