כללי מעשה מחכם ותם - הקומיקס

• הוסף לסימניות
בקרוב מאד יוצא לאור ספר קומיקס ע"פ סיפורו הנפלא של רבנו נחמן מברסלב "מעשה מחכם ותם".
את האיורים אייר עדי כ"ץ
ואת העיצוב הגרפי והעימוד עשיתי אנוכי הקטן...

קבלו כמה כפיות לטעימה...

קבצים מצורפים

• חכםותם1_Page_42.png
    KB 474.3 · צפיות: 23
  • חכםותם1_Page_43.png
    KB 606.8 · צפיות: 15
  • חכםותם1_Page_06.png
    KB 476.6 · צפיות: 23
  • קומיקס1.png
    KB 601.2 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
איזה יופי... אחלה ציורים.

הגרפיקה אומנם טובה בפני עצמה, אבל לטעמי לא מתאימה לקומיקס.

ישנה התנקשות בין הציורים העליזים לבין הרצינות של העיצוב.

תשאיר את הפונט פנינה לעיצובים אחרים ותביא משהוא יותר מתאים.

אני מבין שיהיה בספר גם את הסיפור כפי שהוא וגם הקומיקס, כדאי שגם הסיפור יהיה לא צפוף כפי שהוא עכשיו אלא הרבה יותר מורחב. ספרתי כ30 שורות, הייתי מרחיב את זה לכדי 15 שורות לעמוד. בצורה שזה עכשיו זה לא נותן חשק לקרוא. ומעייף.

גם הצבעים כדאי לתת צבעים יותר חיים ועליזים.

ושנזכה ללכת בדרכי התם, גיבור העלילה, שמנהגו היה שהיה בשמחה תמיד ובזכות זה הגיע בסופו של דבר לגדולה. אשריכם ישראל.

• הוסף לסימניות
נהדר ממש.

אהבתי את ה"תמונות הישנות"
דווקא מאד התחברתי לבחירה של פונט פנינה כאן

לעומת זאת, קצות המסגרת המעוטרים של הדף פחות מתאימים בעיני, לא כ"כ משתלבים עם השאר.
לענ"ד כדאי לנסות מסגרת דף מיושן או להשאיר חלק
בסיפור עצמו אם עדיין ניתן לשנות נראה שכדאי קצת יותר שוליים.

יפה, נחכה לראות בחנויות...

• הוסף לסימניות
מסכים עם שמואל על החלק של הרצינות (הצבעים בסדר גמור) אבל נו, זה יעבור.
אבל האפקט שעשית על המילים 'מעשה מחכם ותם', מיותר.

• הוסף לסימניות
בעיניי יש משהו גאוני בשימוש בתמונות הקומיקס בצבעי ספיה בחלק של הסיפור עצמו.
אנחנו רגילים לראות אפקט ספיה על תמונות מצולמות, כאן לקחת ועשית את זה על גבי הקומיקס - גאוני.

אני מסכימה עם ההערה לגבי ריווח הסיפור.
אלא אם כן יש סיבה מאוד טובה לדחוס - שחרר, תן רווח.

האפקט על הכותרת מוגזם, כנ"ל הדרופ שדו של מסגרת עמודי הסיפור, שאם כבר מדברים עליה, היא מאוד מוזרה.

חוץ מזה, רעיון שאולי תשקול להשתמש בו:
בפתח הספר, לעשות עמוד הכרות עם כל הדמויות: כל דמות בנפרד (ללא רקע) עם טקסט קצר עליה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל בזנסון;732371:
איזה יופי... אחלה ציורים.

הגרפיקה אומנם טובה בפני עצמה, אבל לטעמי לא מתאימה לקומיקס.

ישנה התנקשות בין הציורים העליזים לבין הרצינות של העיצוב.

תשאיר את הפונט פנינה לעיצובים אחרים ותביא משהוא יותר מתאים.

אני מבין שיהיה בספר גם את הסיפור כפי שהוא וגם הקומיקס, כדאי שגם הסיפור יהיה לא צפוף כפי שהוא עכשיו אלא הרבה יותר מורחב. ספרתי כ30 שורות, הייתי מרחיב את זה לכדי 15 שורות לעמוד. בצורה שזה עכשיו זה לא נותן חשק לקרוא. ומעייף.

גם הצבעים כדאי לתת צבעים יותר חיים ועליזים.

ושנזכה ללכת בדרכי התם, גיבור העלילה, שמנהגו היה שהיה בשמחה תמיד ובזכות זה הגיע בסופו של דבר לגדולה. אשריכם ישראל.

הסיפור מופיע לאחר הקומיקס, כנספח.
לדעתי אין בעיה עם הצורה שהוא נראה מבחינת הרצינות.
לגבי הריווח - הצדק עמכם אלא שהסיפור הוא ארוך מאד ומבחינת מס' העמודים שהוקצו לי לצורך זה - זה המקסימום שהייתי יכול לעשות. אותו דבר גם השוליים של הטקסט הזה.
הצבעים בכוונה בגוונים כאלה.

נכתב ע"י שחרית;732376:
נהדר ממש.

אהבתי את ה"תמונות הישנות"
דווקא מאד התחברתי לבחירה של פונט פנינה כאן

לעומת זאת, קצות המסגרת המעוטרים של הדף פחות מתאימים בעיני, לא כ"כ משתלבים עם השאר.
לענ"ד כדאי לנסות מסגרת דף מיושן או להשאיר חלק
בסיפור עצמו אם עדיין ניתן לשנות נראה שכדאי קצת יותר שוליים.

יפה, נחכה לראות בחנויות...
מה שעניתי לשמואל לגבי הרווחים - כנ"ל גם לגבי הערתך

נכתב ע"י ונתנו10;732378:
מסכים עם שמואל על החלק של הרצינות (הצבעים בסדר גמור) אבל נו, זה יעבור.
אבל האפקט שעשית על המילים 'מעשה מחכם ותם', מיותר.

בהתחלה השתמשתי בפונט אייבלפונט ונתתי אפקט של emboss ולדעתי זה היה מוצלח אך הלקוח לא התחבר לפונט, שנראה לו דרקוני מדי.
לדעתך עדיף בלי שום אפקט?

נכתב ע"י naamah;732384:
בעיניי יש משהו גאוני בשימוש בתמונות הקומיקס בצבעי ספיה בחלק של הסיפור עצמו.
אנחנו רגילים לראות אפקט ספיה על תמונות מצולמות, כאן לקחת ועשית את זה על גבי הקומיקס - גאוני.

אני מסכימה עם ההערה לגבי ריווח הסיפור.
אלא אם כן יש סיבה מאוד טובה לדחוס - שחרר, תן רווח.

האפקט על הכותרת מוגזם, כנ"ל הדרופ שדו של מסגרת עמודי הסיפור, שאם כבר מדברים עליה, היא מאוד מוזרה.

חוץ מזה, רעיון שאולי תשקול להשתמש בו:
בפתח הספר, לעשות עמוד הכרות עם כל הדמויות: כל דמות בנפרד (ללא רקע) עם טקסט קצר עליה.

למסגרת אין דרופ שדוו אלא אאוטר גלו שלדעתי נראית מצויין, לפחות ב PDF המקורי...

לגבי הרעיון השני - רעיון נחמד, הלקוח בהתחלה חשב לעשות זאת, אך אחר-כך לא דיבר איתי על זה כלל.

בכל אופן - עיקר הספר כאן הוא הקומיקס (שעליו עבדתי הרבה יותר מאשר על הטקסט של המעשה עצמו - בבניית בלוני הדיבור והמחשבה וכו') והמעשה הוא רק נספח בסוף הספר, שהובא מפאת חשיבות וחביבות הלשון המקורית של ר' נחמן.

• הוסף לסימניות
או לחילופין

הייתי מנסה גם כיוון של אגדה...

עשיתי ניסיון 5 דקות...

כמובן, אין לי את הניקוד והניקוד עוד יוסיף הרבה.
הפונט דרך אגב: אדמה של פונטביט.

כמו כן, שים לב: יש תוצאה יפה כשהציורים צרובים.

אולי כדאי לך להתעקש על מספר העמודים של הסיפור בסוף, זה אומנם חיסכון בכסף אבל זה גם חיסכון בשלמות המוצר...

קבצים מצורפים

• חכם ותם1.jpg
    KB 108.2 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
תענוג אמיתי!

• הוסף לסימניות
עדי כ"ץ... נו, מה עוד יש להוסיף.
לנשק את ידיו.

• הוסף לסימניות
שמואל, ממש לא מסכים איתך.
העיצוב של פותח האשכול כבר הרבה יותר מתאים לסיפור. נקי, מואר ויפה יותר.
אל תכעס :eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;732473:
שמואל, ממש לא מסכים איתך.
העיצוב של פותח האשכול כבר הרבה יותר מתאים לסיפור. נקי, מואר ויפה יותר.
אל תכעס :eek:

כנראה עניין של טעם.

• הוסף לסימניות
יפה מאוד!
תן לפנינה הצרה של 92% ותראה איזה יופי.

• הוסף לסימניות
לא יודע אם מישהו מכם או משאר הצופים התבלבל אבל הפונט פנינה הוא רק בכותרת. הטקסט הרץ בסיפור הוא שרביט ולדעתי הוא פונט מעולה לטקסטים כאלה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה