באהבת חסד כתוב שאדם ישלש את צדקתו, שליש לעניי משפחתו, שליש לעניי עירו, ושליש לעניי העולם,למי הכי מומלץ לתת מעשרות?
יש משפחות שזקוקות לזה... יש אירגון שאוסף בשבילם?
טוב שיש בעולם אנשים שיש להם את השאלה הזאת..לחפש מישהו שמכירים שצריך ולתת לו,
הכי מהודר בתוך המשפחה אם יש נצרכים,
הם צודקים, אם הם יכולים כמובן, כתוב בגמ' שארור אב הלוקח צדקת בנו, ולשלם על בחור בישיבה זה גם צדקה מצדם, אז אם אחר עושה את זה הם לא מקבלים בפועל...ההורים שלי לא רצו לקבל ממני כספי מעשרות, למרות שהם מחתנים ילדים. הצעתי להם לשלם את שכ"ל של אחי בישיבה, וזה היה פיתרון מעולה
חשוב לציין שהורים שמחתנים ילדים זה לא נקרא שהם לוקחים צדקה בעבורם, אלא בעבור הבן הנישא (לכן יש לי אחות שמפקידה את כספי המעשרות בגמ"ח, וכשאחד האחים מתארס - היא מביאה להורים שלי את הסכום. בתקופת אירוסי ילד ההורים שלי מקבלים מעשרות מילדיהם).הם צודקים, אם הם יכולים כמובן, כתוב בגמ' שארור אב הלוקח צדקת בנו, ולשלם על בחור בישיבה זה גם צדקה מצדם, אז אם אחר עושה את זה הם לא מקבלים בפועל...
לא חושב שזה נכון באופן גורף.הוצעו כאן הרבה רעיונות למי לתת, אולם אני יכול לומר למי לא.
אל תתנו לכל האירגונים והעמותות הגדולים!!
ככל שאתם נותנים לאדם ישיר או לגוף קטן כך אתם יודעים שהכסף אכן הולך לצדקה ומשרת את מטרתו, ולא לדברים אחרים..
ועל מנת שלא להיגרר ללשון הרע די בזה.
אי אפשר להשמיץ ולכתוב די בזה!!הוצעו כאן הרבה רעיונות למי לתת, אולם אני יכול לומר למי לא.
אל תתנו לכל האירגונים והעמותות הגדולים!!
ככל שאתם נותנים לאדם ישיר או לגוף קטן כך אתם יודעים שהכסף אכן הולך לצדקה ומשרת את מטרתו, ולא לדברים אחרים..
ועל מנת שלא להיגרר ללשון הרע די בזה.
אני ישמח לשמוע על כזה ארגון שאתה מכיר טוב טוב מבפנים!!!אי אפשר להשמיץ ולכתוב די בזה!!
לתת לאדם ישיר אכן. גוף קטן לא בהכרח יותר טוב מגוף גדול ומפוקח היטב!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //