בקשה מע"מ

• הוסף לסימניות
יש לי כמה שאלות אני יכתוב לך פה
א. עוסק פטור שיש ברשותו מלאי ועכשיו הוא רוצה לההפך מורשה מה קורה עם המלאי

• הוסף לסימניות
שאלה נוספת אם מכרתי בתור עוסק מורשה סחורה בשווי 300 ושילמתי מע"מ 51 ש"ח עכשיו יש לי הוצאות נלוות של 51 ש"ח אז אני לא ישלם מע"מ?

• הוסף לסימניות
את מקזזת רק את המע"מ ששילמת על ההוצאות.
אם מכרת ויש לך מע"מ בסך של 51 ש"ח.
וקנית משהו בשווי של 100 ש"ח +17 ש"ח מע"מ, את יכולה לקזז את ה-17 ש"ח מה-51 ותשלמי 34 ש"ח למע"מ.
יותר מזה, אם יש לך למשל הוצאה של 1000 ש"ח והמע"מ עליו הוא 170 ש"ח יהיה לך החזר מע"מ.
מקווה שהיה מספיק ברור

• הוסף לסימניות
לפי דעתי המורשה רוכש את המלאי מהפטור.
ומפסיד את המע"מ על הרכישה...

• הוסף לסימניות
את מקזזת רק את המע"מ ששילמת על ההוצאות.
אם מכרת ויש לך מע"מ בסך של 51 ש"ח.
וקנית משהו בשווי של 100 ש"ח +17 ש"ח מע"מ, את יכולה לקזז את ה-17 ש"ח מה-51 ותשלמי 34 ש"ח למע"מ.
יותר מזה, אם יש לך למשל הוצאה של 1000 ש"ח והמע"מ עליו הוא 170 ש"ח יהיה לך החזר מע"מ.
מקווה שהיה מספיק ברור
אבל הוצאה סתמית לא מורידה את המע"מ נכון?

• הוסף לסימניות
יש לי כמה שאלות אני יכתוב לך פה
א. עוסק פטור שיש ברשותו מלאי ועכשיו הוא רוצה לההפך מורשה מה קורה עם המלאי

אני שאלתי בעבר את הרואה חשבון שלי כשהתלבטתי מה לפתוח 'מורשה' או 'פטור' והוא אמר לי שאני יפסיד את ההחזר מע"מ

• הוסף לסימניות
הבנתי תודה
ז"א שמשלמים מע"מ על כל העסקה לא רק על הרווח הבנתי נכון?
משלמים מע"מ על כל העיסקה, ומקבלים החזר מע"מ על הוצאות שהיו לך והיה בהם מע"מ.

לדוגמא אם קנית מוצר מעוסק פטור ומכרת אותו בתור עוסק מורשה זה יצא ששילמת מע"מ על כל הסכום.
(בטוח בזה ב 99.9%)

• הוסף לסימניות
משלמים מע"מ על כל העיסקה, ומקבלים החזר מע"מ על הוצאות שהיו לך והיה בהם מע"מ.

לדוגמא אם קנית מוצר מעוסק פטור ומכרת אותו בתור עוסק מורשה זה יצא ששילמת מע"מ על כל הסכום.
(בטוח בזה ב 99.9%)
זה 100% לא 99
השאלה שלי אם הוצאות בכללי הם מפחיתות מהמע"מ או רק הוצאות שיש עליהם מע"מ
לדוג'-אם אני צריכה לשלם מע"מ סוף חודש סך הכל 400 ש"ח וקניתי ציוד לעסק ב200 ש"ח האם ההוצאה של הציוד תגרום לי לשלם רק 200 מע"מ או לא?

• הוסף לסימניות
זה 100% לא 99
השאלה שלי אם הוצאות בכללי הם מפחיתות מהמע"מ או רק הוצאות שיש עליהם מע"מ
לדוג'-אם אני צריכה לשלם מע"מ סוף חודש סך הכל 400 ש"ח וקניתי ציוד לעסק ב200 ש"ח האם ההוצאה של הציוד תגרום לי לשלם רק 200 מע"מ או לא?

הוצאות של העסק שהיה בהם מע"מ אז מזדכים על המעמ
זה אומר שאם קניתם כסא משרדי לעסק ב 234 ש"ח אחרי מע"מ אז כשתביאו את החשבונית על זה יורידו לכם את המע"מ ששילמתם (34ש"ח) מהסך הכולל של החוב במע"מ
אבל לא יורידו לכם 234 ש"ח מהחיוב במע"מ
זה רק ינוכה מהחישוב לרווח למס הכנסה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מע"מ על ההוצאות מתקזז מהמע"מ על ההכנסות לצורך תשלום מע"מ.
מס הכנסה משלמים על ההכנסות בניכוי ההוצאות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה