- הוסף לסימניות
בדיוקאפשר להבין קצת יותר במה מדובר?
(וסליחה מכולם , אבל האשכול לא נפתח בשביל המלצות על נשות מקצוע....)
תנו עצות לא המלצות
בדיוקאפשר להבין קצת יותר במה מדובר?
(וסליחה מכולם , אבל האשכול לא נפתח בשביל המלצות על נשות מקצוע....)
או שכן...(וסליחה מכולם , אבל האשכול לא נפתח בשביל המלצות על נשות מקצוע....)
מה הכוונה?או שכן...
מה הכוונה?
זה הקטע שמבחינת הליווי לבית הספר אני מסודרת לכאורה
זה ערער אותי לגמרי המקרה הזה
אני נהיית לא שפויה ומרגישה שאני עושה כבר דברים טיפשיים
כמו לחפש את המשקפיים במקפיא
אני לא מרשה לילדים שלי גם דברים בסיסיים
ואני רועדת! אני מבינה את עצמי אבל אי אפשר לחיות ככה
הבעיה שלי לא טכנית בעצם אלא רגשית?
דבר ראשון מי אמר אולי אם כזה דבר מתפרסם שהפעילו חוקר פרטי ותפסו זה עצמו ירתיע אחרים דבר שני אז מה עדיף שיהיו שנייםזה מה שצריך לעשות אבל תמיד יגיע חולה חדש.
אני לא בטוחה שפרטים נוספים על מקרה מסוים ירגיע יותר, כי מי אומר שזה מהימן ומי אומר שזה לא עלול להגיע מכיוון אחר? אל תחפשו פלסטר לכאן ועכשיו, זה לא יעזור.
תלמדו מה זה מוגנות כדי לא להיכנס להיסטריה וחוסר אונים בעקבות סיפורים כאלו ואחרים. כשיש כלים, הסיפורים האלה גם מעלים לנו את הדופק, אבל יש לנו במה להרגיע ולווסת את עצמנו ולהמשיך לסדר היום.
יש היום הרבה קורסים ואתרי מידע לרכישת כלים למוגנות. יש כאלה שנותנים מעטפת מורחבת שנותן מענה גבוה במיוחד ומותאמת לציבור שלנו.
לצערינו לא ירתיע.... יש עוד כאלה והם קיימים. רק בתחפושת יותר מתוחכמת. אנחנו צריכים לשים עלינו שריון מותאם לדור שלנו, וזה הכי ימגר את התופעה.
כל מילה פנינה!!ההגנה הכי חזקה היא תקשורת פתוחה וזורמת בבית, שילד בטוח שהוא יכול להגיד ולשאול על כל נושא.
הכח המרכזי היום של פוגעים - ליצור עם הילד קשר סביב דברים שאסור לדבר עליהם בבית.
אם הפוגע הראה או עשה מעשה שד' ישמור ואי אפשר לספר אותו לאמא - פה פה הבעיה.
אם האמא מפחדת בעצמה לדבר על הנושא - הילד מת מפחד אלף פעמים.
כיוון שפוגעים עושים צעד-צעד ולא ישר מגיעים ל100% פגיעה, יש לאמא המון הזדמנויות לראות סימני מצוקה, נסיגה או קושי אצל הילד.
לפני שמפחדים מאדם זר ברחוב - תבדקו טוב טוב טוב את מוסדות החינוך ומי שמלמד שם.
או בקיצורנגיד ואני יודעת להסביר לילדים שלי בצורה נכונה וטובה על מוגנות ומגדלת אותם על ערכים והבנה של צניעות, שמירה על פרטיות אישית גם בפני קרובים וכל הדברים הטובים האלה...
ונגיד שאני משדרת להם שאפשר לספר לי הכל וזה לא מלחיץ אותי וכדומה והם באמת משתפים אותי במה שקורה בגן שקשור לנושא.
עדיין אני לא חושבת שאפשר לקרוא לזה שריון או מוגנות נינוחה... לדעתי זה קצת היסחפות.
שום דבר לא יכול להגן על ילדים בפני תקיפה. וכל ההשתדלויות הנכונות והטובות לא יכולות להבטיח לנו שח"ו ברגע האמת הילד יתנהג נכון.
ואם ילד מגיע לספר לאחר מעשה זה מדהים ומקסים. אבל להגיד שאפשר להיות רגועים? ממש לא.
הייתי באחד הוובינרים שעשית ואני קוראת את המיילים של הרשימת תפוצה.
כתבת על מקרה שלי ילדה בת 4 או משהו כזה שהגן ממש קרוב לה והיא רק צריכה לעבור כביש או משהו כזה ולמרות זאת איזו מישהי התיידדה איתה וכולי....
ואז היא גם שכנעה חברה ללכת איתה עם האישה הזאת ואחר כך החברה סיפרה לאמא שלה מה היה.
במייל ציינת את החברה לשבח שהיא ידעה לספר לאמא שהיה כאן משהו לא בסדר לעומת הילדה השנייה.
מבחינתי זה מקסים ונחמד. אבל לגרום לאימהות להיות רגועות זה ממש לא.
בהחלט.או בקיצור
זה בית חולים מתחת לגשר
עדיף מכלום, אבל עדיין מפחיד ללכת עליו
אין 100 אחוז הגנה, יש השתדלות להוריד סיכון.האשליה של ההורים שהם יכולים להגן ב 1000 אחוז על ילדיהם היא זו שמגדילה את החרדות.
האמת שזה רק מזיק- כי ילד שמבין שזה מחריד את ההורה- לא יספר.
הורים צריכים להבין איך באמת זה קורה ומה צורת החשיבה של הפוגע, מה התהליך הריגשי שהילד עובר, ואיפה הם יכולים להיכנס לתמונה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים