סקירה מפצלים חבילות בשביל לא לשלם מס, שימו לב.

• הוסף לסימניות
בגלל המדיניות החדשה של פרוג שאי אפשר לעלות כתבות שלמות מאתרים אחרים, הנה של גרוק על מה צריך לדעת:

### כותרת הכתבה: הטבה וקוץ בה: התחום האפור של רפורמת המכס ופטור המע"מ

**תאריך פרסום:** 6 בינואר 2026

**סיכום תמציתי:**

הרפורמה החדשה במכס ומע"מ, שנכנסה לתוקף ב-1 בינואר 2026, מכפילה את רף הפטור ממסי יבוא ל-150 דולר (כ-560 ש"ח), ומאפשרת רכישות אונליין ללא מסים עד סכום זה. עם זאת, המדינה הטמיעה מערכת ניטור דיגיטלית מתקדמת שיוצרת "אזור אפור" של בירוקרטיה ועיכובים.

**נקודות מרכזיות:**
- **איחוד חבילות:** אלגוריתמים מאחדים אוטומטית חבילות שנשלחו בתוך 72 שעות לאותו לקוח אם הסכום המצטבר עולה על 150 דולר, ומטילים מע"מ של 18%. המלצה: להפריד הזמנות ב-4-5 ימים.
- **נטל ההוכחה על הצרכן:** חבילות בחשד נעצרות, והלקוח צריך לספק מסמכים מפורטים (חשבוניות, אישורי סליקה). עיכובים גורמים לדמי אחסון, במיוחד בבלדרות פרטיות (DHL, FedEx).
- **רשימת מעקב סמויה:** המערכת מדרגת "אמינות" לפי תעודת זהות; חשדות קודמים מובילים לבדיקות מחמירות ועיכובים ארוכים.
- **עמלות נלוות:** חברות שילוח פרטיות גובות עמלות חדשות (80-130 ש"ח), שמבטלות את החיסכון בפטור.

**מסקנה:** הרפורמה נועדה להוזיל את יוקר המחיה, אך בפועל יוצרת עיכובים, עלויות נסתרות ואפליה כלפי צרכנים פחות טכנולוגיים. המלצת הכתבה: להעדיף משלוח בדואר ישראל הרגיל ולהקפיד על הפרדה בין הזמנות.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כנס לכתבה הAI זה רק סיכום של הכתבה כי לא היה לי כח לסכם לבד, ופרוג לא מאפשרים להעתיק כתבות שלמות כרגע בגלל כמה תביעות שהיו להם
נכנסתי לכתבה והיא בעצמה נראית כמו חרטוט AI מתחילה עד סוף
כל מיני דמיונות על אלגוריתמים מתקדמים, "אישור סליקה חתום דיגיטלית מהבנק", "מערכת דירוג אמינות נסתרת לפי תעודת זהות" (מה אנחנו סין?) ועוד

• הוסף לסימניות
נכנסתי לכתבה והיא בעצמה נראית כמו חרטוט AI מתחילה עד סוף
נראה לי אתה לא מכיר את האתר הזה, בגדול זה אחד מהאתרים הכלכליים המשפיעים בישראל, עם מוניטין מכובד ורציני מאוד, יתכן שהכתב נעזר בAI לעיבוד הטקסט...
זה ממש פשוט, לחלק את ההזמנה לשניים, ובכל הזמנה להכניס שם שונה, מספר שונה, וכתובת שונה, ושלום על ישראל.
הכי חשוב זה המספר, כי באליאקספרס או טימו, לא מזינים מ.ז. אלא המדינה משייכת את החבילה לפי המספר טלפון
משהו אמר לי שהוא פתח לאח שלו אזור אישי ממשלתי על המספר נייד שלו וכל החבילות שלו הופיעו גם באזור האישי ממשלתי שלו וגם של אחיו

• הוסף לסימניות
הכי חשוב זה המספר, כי באליאקספרס או טימו, לא מזינים מ.ז. אלא המדינה משייכת את החבילה לפי המספר טלפון
משהו אמר לי שהוא פתח לאח שלו אזור אישי ממשלתי על המספר נייד שלו וכל החבילות שלו הופיעו גם באזור האישי ממשלתי שלו וגם של אחיו
חבילות לא מופיעות באזור אישי ממשלתי
אלא באתר של הדואר
וביזפורטל זה צהובון כלכלי, ובכל מקרה דיברתי על הכתבה הזאת ספציפית והיא מלאה שטויות

• הוסף לסימניות
חבילות לא מופיעות באזור אישי ממשלתי
אלא באתר של הדואר
וביזפורטל זה צהובון כלכלי
חבילות מופיעות באזור אישי ממשלתי אתה מוזמן להיכנס ולראות, נכון שלא תראה שם פירוט של מה שקנית, אבל יש מספר חבילה מספר הזמנה סטטוס שחרור ממכס ועוד
תעשה קצת שיעורי בית לפני שאתה כותב, וגם לגבי ביזפורטל...

צילום מסך 2026-01-06 160018.png

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חבילות מופיעות באזור אישי ממשלתי אתה מוזמן להיכנס ולראות, נכון שלא תראה שם פירוט של מה שקנית, אבל יש מספר חבילה מספר הזמנה סטטוס שחרור ממכס ועוד
תעשה קצת שיעורי בית לפני שאתה כותב, וגם לגבי ביזפורטל...

צפה בקובץ המצורף 2147635
אין לי בכלל את האופציות האלה בסרגל צד באזור אישי ממשלתי, כנראה כי אני לא מזמין על המספר האישי שלי אלא מספר שמקבל SMS
ואני עדיין חושב שהכתבה הזאת מלאת המצאות, מה שנקרא ai slop

• הוסף לסימניות
תודה על השיתוף!
יעיל מאוד.
מהשורה הזאת אני מבינה שגם חבילות ממוכרים שונים מתאחדות?
הצרכן טוען שקנה נעליים ביום ראשון ומעיל ביום שני כי המתין להנחה, אך המערכת לא מבדילה בין צורך צרכני לבין תכנון מס מכוון.

• הוסף לסימניות
תודה על השיתוף!
יעיל מאוד.
מהשורה הזאת אני מבינה שגם חבילות ממוכרים שונים מתאחדות?
הצרכן טוען שקנה נעליים ביום ראשון ומעיל ביום שני כי המתין להנחה, אך המערכת לא מבדילה בין צורך צרכני לבין תכנון מס מכוון.
לא מידיעה מהשערה, אבל כנראה שהכוונה מאותו אתר כמו אליאקספרס או טימו, כי מבחינת העסקה זה עסקה מול אליאקספרס לא מול החנות הספציפית,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....