מפרט למחשב

• הוסף לסימניות
שלום וברכה,
קיבלתי את המפרט הנ"ל ואני לא בטוח לגביו. הצרכים מהמחשב הם תוכנות CS שעובדות על קבצים גדולים במקביל, קצת תלת וקצת עריכת וידאו אבל לא רינדורים מטורפים במאיה וכו'.
האם כדאי להוריד ברמה של חלק מהדברים ונניח להוסיף כונן SSD?
אודה לכל תובנה בנושא. חודש טוב, פורה ומבורך!

Intel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray‎
מאורר למעבד:
Arctic Alpine 11 Pro Rev.2
לוח אם:
Asus P8Z77-V LX2 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 2xPCI-E,
VGA, HDMI
זכרונות:
G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9
כרטיס מסך:
Sapphire Radeon HD 7870 GHZ Edition 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E
צורב:
LG GH24NS X24 SATA OEM
דיסק קשיח:
Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX
כרטיס קול:
On Board 7.1 Channel Audio
ספק כוח:
Corsair CX 750W Series Active PFC 12cm Fan PSU
מארז:
Antec Nine Hundred Two V3 Mid-Tower Gaming Case No PSU

• הוסף לסימניות
במעבד ניתן לרדת מעט. לI5 דור שלישי (3470).
בהצלחה.
סתם מעניין, מה המחיר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרסומון;972043:
במעבד ניתן לרדת מעט. לI5 דור שלישי (3470).
בהצלחה.
סתם מעניין, מה המחיר?
כולל מקלדת ועכבר בסביבות 5000 ש"ח. להוריד למעבד שהצעת חוסך בסביבות 500 ש"ח.
שווה להוריד בשביל הפער הזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ברק09;972046:
כולל מקלדת ועכבר בסביבות 5000 ש"ח. להוריד למעבד שהצעת חוסך בסביבות 500 ש"ח.
שווה להוריד בשביל הפער הזה?
אם אתה שואל אותי, השאלה הזו, לא מנוסחת נכון.
מה שאני אמרתי לך להוריד, זה בגלל שאין לך צורך בזה, וגם אם היה הפרש רק של 200 ש"ח, אם אין לך צורך אז חבל על ה-200 ש"ח (יש מקרים שאדם אומר אני אוסיף 10-20 ש"ח בשביל משהו קצת יותר טוב גם אם אני לא צריך אותו, אבל לא 100-200 ש"ח ובודאי שלא 500).
ואם אתה צריך את המעבד, אז גם אם הפער הוא יותר מ-500- אתה הרי צריך אותו...
לעצם הנידון- תחליט בעצמך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרסומון;972048:
אם אתה שואל אותי, השאלה הזו, לא מנוסחת נכון.
מה שאני אמרתי לך להוריד, זה בגלל שאין לך צורך בזה, וגם אם היה הפרש רק של 200 ש"ח, אם אין לך צורך אז חבל על ה-200 ש"ח (יש מקרים שאדם אומר אני אוסיף 10-20 ש"ח בשביל משהו קצת יותר טוב גם אם אני לא צריך אותו, אבל לא 100-200 ש"ח ובודאי שלא 500).
ואם אתה צריך את המעבד, אז גם אם הפער הוא יותר מ-500- אתה הרי צריך אותו...
לעצם הנידון- תחליט בעצמך.
הבנתי. עוד תובנות לגבי המפרט?

• הוסף לסימניות
כמו שאמר פרסומון תוריד לI5, משהו נוסף שכדאי לעשות זה לקחת כרטיס מסך מקביל של Nvidia ולא של AMD.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;972216:
כמו שאמר פרסומון תוריד לI5, משהו נוסף שכדאי לעשות זה לקחת כרטיס מסך מקביל של Nvidia ולא של AMD.
תודה. קיבלתי גם הצעה דומה למעט מעבד i5 3570k 3.4 6mb, לוח אם של GIGABYTE h77 1600, וכרטיס מסך GIGABYTE GTX650. לדעתך זה מתאים יותר?

• הוסף לסימניות
כן ואם אתה ניגש לתוכנות כבדות אחת ל.. אני חושב שעדין אתה יכול להוריד במעבד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;972243:
כן ואם אתה ניגש לתוכנות כבדות אחת ל.. אני חושב שעדין אתה יכול להוריד במעבד.
תודה רבה. איך הכרטיס מסך הזה? כדאי לבדוק Nvidia במקומו?

• הוסף לסימניות
אני ממליץ על נבדיה כי יש להם דרייברים טובים וכי יש להם אשכולות Cuda, יש תוכנות שתומכות רק בזה, יכול להיות ששווה לך להדוק גם את הכרטיס 650TI.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;972258:
אני ממליץ על נבדיה כי יש להם דרייברים טובים וכי יש להם אשכולות Cuda, יש תוכנות שתומכות רק בזה, יכול להיות ששווה לך להדוק גם את הכרטיס 650TI.
אבדוק. תודה רבה וחודש טוב, פורה ומבורך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;972503:
שים מעבד I3 עם SSD והביצועים יהיו פי 3

צריך להזהר במשפטים כאלו.

אכן SSD טוב יכול לשפר את ההרגשה הכללית של השימוש במחשב, מערכת ההפעלה תכנס לעבודה מהר מאוד , ובכלל תוכנות וקבצים יפתחו מהר וכדו'

אבל עדיין בתוכנות שבהם יש הרבה עבודה למעבד או לכרטיס מסך כמו אפטר אפקט או פרמייר , אין תחליף למעבד טוב. זה פשוט לא קשור אחד לשני.
גם מזה וגם מזה אל תנח ידך.
מסיון ארוך , יש סוגים של אנשים שלא מתאים להם SSD, הם לא יסתדרו עם כל התחזוקה הטכנית של ניקוי כונן C מקבצים זמניים ואיפה אפשר לשמור קבצים ואיפה א"א.
עכשיו כשירד המחיר של כונני SSD של 256GB זה כבר נהיה פחות בעיה.

אני רק מוסיף על הדברים הקודמים , אם בכלל כרטיס מסך אז רק של NVIDIA ושמתאים ל CUDA בפרמייר (דהיינו GTX650 או GTX560 וכדו' פחות מזה חבל על הכסף).
בכלל המחיר נראה לי מאוד יקר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה