כללי מצא את ההבדלים...

• הוסף לסימניות
יראה הקהל וישפוט...
שתי מודעות לאותה לקוחה באותו נושא-
נראה אתכם מנחשים: איזו מודעה שייכת לתיאור א' ואיזה לתיאור ב'?
א. בלחץ אטומי לפני סגירת העיתון לדפוס, ללא בריף מסודר. ללא שיקול בבחירת הצבעים. ללא כל מה שאמורים לקחת בחשבון לפני שמעצבים מודעת פרסום.
ב. הפעם היה מספיק זמן, ובעיקר, בריף מסודר, שיקול דעת בבחירת הצבעים וכל השאר... (ותודה ל- 701 smile!!!)

מה אהבתם יותר? (פירוט בבקשה...) עם איזה קו כדאי להמשיך הערות /הארות...? ובכלל כל תגובה תתקבל בברכה.
ובעיקר, השלימו את המשפט: הא למדנו - .......!

קבצים מצורפים

• מודעה לכח הפרסום שמינית.jpg
    2.2 MB · צפיות: 58
  • מודעה סופית לחזק.jpg
    1.3 MB · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
קודם כל מאד אהבתי את הסילוואטה של הנוף והאיש. זה נותן עוצמה למודעה.
הטיפוגרפיה של העליון הרבה יותר טובה בעיני, כדאי לשים רקע בסגנון של השמיים, כי זה משדר יותר את תוכן המודעה, בפרט שזה גם מיועד לגברים.
כדאי לשים שמיים יותר אווריריים כשהטקסט עצמו לא כתוב ע"ג הרקע של השמיים.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tuvyael;780084:
קודם כל מאד אהבתי את הסילוואטה של הנוף והאיש. זה נותן עוצמה למודעה.
הטיפוגרפיה של העליון הרבה יותר טובה בעיני, כדאי לשים רקע בסגנון של השמיים, כי זה משדר יותר את תוכן המודעה, בפרט שזה גם מיועד לגברים.
כדאי לשים שמיים יותר אווריריים כשהטקסט עצמו לא כתוב ע"ג הרקע של השמיים.
בהצלחה

הסגול יותר נעים וברור, ולא בהכרח כי הוא סגול כמו בגלל שהוא נקי וברור יותר

• הוסף לסימניות
הסדר והמלל מהראשון- הצבעים והאוירה יותר בסגנון של השני.
דעתי הקטנה.

הצלחות.

• הוסף לסימניות
השערה: נראה לי שהראשון מתאים לב'

• הוסף לסימניות
אני לא רוצה להשמע בוטה, אבל אלה הבקורות שלי.

בשניהם מפריע לי שיש בעצם שתי מודעות בתוך מודעה אחת.
הייתי מכין שתי פרסומות שונות.

שניהם סובלים מטיפוגרפיה, קומפוזיציה והגיון לקוי.
שניהם עמוסים מידי.

• הוסף לסימניות
לדעתי הראשון הוא השני והוא גם יותר יפה

• הוסף לסימניות
בשתהן יש הרבה טקסט ,בראשון יותר מסודר ובשני פחות ,אבל בכל אופן זה הרבה.
הייתי משתמשת ברקע השני עם כמה שיפוצים.
בהצלחה..

• הוסף לסימניות
כדי להדגים את מה שאני מתכוון אני מעלה דוגמה שעשיתי של המודעה (לא החסרתי שום מלל)
כמובן שהמודעה באה רק להדגים קומפוזיציה וטיפוגרפיה

קבצים מצורפים

• find.jpg
    KB 225.4 · צפיות: 31
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;780288:
כדי להדגים את מה שאני מתכוון אני מעלה דוגמה שעשיתי של המודעה (לא החסרתי שום מלל)

אליהו, אתה אלוף!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;780288:

וואללה

• הוסף לסימניות
הוספתי כמה פסים (שלא אמורים באמת להיות שם) רק כדי להראות את הקשר שבין הקומפוזיציה למושג "שברי יהלומים" בלי הפסים זה אמנם לא נראה, אבל זה מורגש

קבצים מצורפים

• שברי יהלומים 2.png
    KB 109.7 · צפיות: 41
  • הוסף לסימניות
אני רוצה לפרט כאן את כל הדברים שהפריעו לי במודעות המקוריות ועל הדרך בה ניגשתי לפתור אותן.
הבה נתחיל שלב שלב.
הליקוי הזועק ביותר במודעות הן חוסר הסדר של זרימת הטקסט.
טקסט במודעה אמורה להבנות מפתיחה, גוף וסיום או במילה אחת "תרחיש" כאשר כל חלק מוביל אחד לשני. הבה נקרא למושג הזה
"תרחיש מובל".
מעבר לתרחיש מובל, צריך שתהיה גם משמעות הגיונית לכל מקטע.

במקרה של המודעה הכחולה, זה מה שקורה.
לפני הכל, אין לי שום אלמנט שנותן לי אינדיקציה בשניה הראשונה האם המודעה הזאת רלוונטית לגבי או לא.
צד ימין:
המודעה מתחילה ב"כל אדם מגיח"
מה זה פה ערב שירה בציבור?
-----------------------------------------------------
המודעה ממשיכה ב"שחרור וריפוי ריגשי"
הלו, הלו, עדיין לא הצגת את עצמך ואני לא יודע מי אתה. אתה כבר מתחיל לדבר איתי עניינית?
-----------------------------------------------------
צד שמאל:
"שברי יהלומים"
רק רגע, לשיטה עצמה אין בכלל שם, ולסדנא יש כבר שם כזה מפוצץ? או שהשיטה היא "שברי יהלומים" והסדנא תחת שם זה "סדנת שברי
יהלומים"???

"מתארגנת קבוצה..."
מה עיקר המודעה כאן, הריפוי הריגשי או הסדנא? אחד צריך להיות עיקר והשני טפל.
"את מוזמנת בחום..."
התחלנו בערב שירה וסיימנו בגראמען ובפיוטים.

"מלכה שליסל"
שניה, מלכה שליסל היא "שברי יהלומים" או שמלכה שליסל היא בורג בשברי יהלומים?

הלוגו הזה של מלכה שליסל זה המותג? או ששברי יהלומים הוא המותג? (לא שיש כאן מותג אבל אני מדבר בשפה הזאת).

כעת לפתרון:
אני מבין שהלקוחה מתעקשת כאן על כל מילה שנכתבה לאחר מחשבה מרובה, לא נותר אלא לעשות את הטוב ביותר במסגרת הקיים.
דבר הראשון שנצרך כאן הוא לתת משמעות לכל המקטעים שאין להם משמעות רלוונטית למודעה.
הנחתי שאי אפשר לתת לסדנא שם "שברי יהלומים" סתם כך.
לא הלכתי לעצב לוגו ל"שברי יהלומים" אז עימדתי אותו עם הרבה שטח ריק, תחת השם כתבתי "שחרור וריפוי אישי", אוה, הגדרתי את "שברי יהלומים"
כעת אני יודע על מה מדובר.
הדבר הראשון שהעין תקלוט במודעה זה "שברי יהלומים - שחרור וריפוי אישי" רלוונטי לגבי?? אם כן אמשיך להתייחס אל המודעה.
באותו שטח (שחור) למטה כתבתי את הגראמן + חתימה של מלכה שליסל, עכשיו כבר לא מתקבל סתם גראמען היות ונתתי לה משמעות. הגראמען מתקבל כחתימה של מלכה שליסל, אוקיי, מקובל.
בהבדלה שיצרתי משאר המודעה נתתי גם לגיטימציה לשימוש בפונט כתב יד.
צד ימין:
כעת שאני יודע ברור עם מי יש לי עסק התחלתי את המודעה עם יצירת מתח מסויים "מרגישה תקועה - חסומה?"
מכאן אני קורא לקהל היעד "התקועות והחסומות" לשקול את הסדנא "בואי למפגש..."
את ה"ערב שירה" הפכתי ל"ציטוט". כל התוספת הייתה המרכאות שנותנות משמעות למשפט.
בקונטקסט של ציטוט הפיוט הזה מקבל לגיטימציה.
מהציטוט הזה אני מוביל ל"שחרור וריפוי ריגשי בתהליך יחודי ועוצמתי.
מהטקסט שמתחת לזה מובןשאלו פרטים נוספים ולא עיקר המסר.
את הקטע של הסדנאות הכנסתי במסגרת בתוך המודעה, כעת מובן מה עיקר ומה לא. הסדנאות הוא פרסום נלוה ולא עצם הפרסום.
אחלה, כעת יש לי סדר במוח.
בקצרה, גודל הפונט, משקל הפונט, מיקום הטקסט וצורת ההגשה שלה הם מה שמעניקים הגיון ומשמעות למודעה.

• הוסף לסימניות
הערה ל3012:
לקחתי את המודעה הכחולה כדוגמא, הואיל והבנתי שהמודעה הזאת היא זו שנעשתה בלחץ הזמן.
המודעה הראשונה (הסגולה) ניכר שהשקיעו בה יותר מחשבה.

• הוסף לסימניות
אוקי, ראשית: סורי על התייחסותי המאוחרת. פשוט לא היתה לי גישה אל האתר עד עכשיו.
תודה על תגובותיכם, אכן המודעה הראשונה עונה על הגדרה ב'.
ולאליהו פריד, יישר כח על התגובה המושקעת. למדתי המון!!!
וכפי ששיערת, כל המלל הזה היה אמור להיכנס במודעה אחת על פי בקשת הלקוחה. רק את ה"גראמען" (אהבתי את ההגדרה:) היא הסכימה להוריד.
לגבי ה"מותג", גם כאן, הבחנת נכון, אין עדיין החלטה סופית לגבי השם שישאר לסמל את "מלכה שליסל". הmsh היה השם המקורי. הוא בעצם ראשי התיבות של השם באנגלית, כמו כן, יש כאן עוד משמעות מרומזת, שעל פי בקשת הלקוחה לא אוכל לחשוף. (מי שמגיע אליה, כבר מבין... וגם אם לא בשלב הזה זה כבר לא מעניין אותו, העיקר שהוא כבר השתחרר!)
והשם "שברי יהלומים" זה בהחלט "מותג" ייחודי של הסדנאות שלה שתפתחו מאוחר יותר. ובשלב זה אנשים כבר מכירים אותה בתור msh.
זאת אומרת, אפשר להגדיר את זה כך "המרכז לטיפולים רגשיים" (כרגע היא עוד לא, אבל זה החזון...) msh - מקיים בנוסף לטיפולים פרטיים, גם את סדנאות "שברי יהלומים". ובהחלט חשוב לה שיזהו אותה גם בתור msh וגם בתור מי שמקיימת את הסדנאות הללו. בקבלות שלה למשל מופיע שם העסק בתור "msh שחרור וריפוי רגשי", וגם לאחר שהסדנאות יפתחו היא תמשיך לפרסם בעז"ה על הטיפולים הרגשיים ואז היא תישאר רק עם ה msh? ואולי בקטן, באיזה עיגול ורוד... היא תכתוב: מתארגנת קבוצה נוספת לסדנאות "שברי יהלומים"
אחרי שהסברתי את הנושא אולי באמת יש לכם עיצה איך להתמודד עם שתי השמות הללו בצורה נכונה?
אני חשבתי למשל שבכרטיס ביקור שלה אמור להופיע כך:
מלכה שליסל | טיפולים רגשיים | סדנאות "שברי יהלומים" | טלפון
אבל איך במודעה נעשה את זה הכי מוצלח? אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
כמו כן, שכחתי לציין שהמודעה המדוברת אמורה להיות בגודל שמינית. וממילא העיצוב של אליהו פריד, לא יתאים לה בכלל מפני שאותיות שם הרבה יותר קטנות. בגלל הגודל של המודעה לא היה כל כך אפשרי להתחשב בקומפוזיציה וטיפוגרפיה נכונה במיוחד, אלא חשוב היה להגדיל את האותיות כמה שיותר, ויחד עם זאת לשמור על מודעה נקיה וברורה עד כמה שאפשר.
אל תשכחו שיש פה גם טעם אישי, משום שכאשר הלקוחה ראתה את המודעה שאליהו פריד טרח לעצב על מנת להחכים את כולנו (ועל כך שוב תודה גדולה!!!) היא ממש לא התחברה אליה. לא התאים לה בכלל! תבינו, היא לא גרפיקאית או אשת עיצוב... היא צריכה להתחבר לזה ברגש, בנפש ולא בשכל, בהגיון... איך היא הגדירה את זה "רואים שזה על טהרת העיצוב, אבל מבחינתי המודעה הזו צריכה דחוף שחרור רגשי..." (:Dמפי אומרו!!!) כמו כן, לטענתה אם היא היתה מפרסמת משהו מתחומי העיצוב, אז חייב לראות שיראו במודעה שזה עומד בכללים, אבל המודעה פונה לקהל יעד שממש לא משנה לו העיצוב, הוא רוצה שלום עכשיו...!
בקיצור, אני בטוחה שהתובנות והלימוד שרכשתי מתגובותיכם ישמשו אותי בעז"ה רבות בעתיד.
יחד עם זאת אשמח לשמוע איזו מבין שתי המודעות עדיפה?
(ולמי שמתעניין, נכון שמודעת פרסום היא רק השתדלות. יחד עם זאת המודעה הורודה -אפורה גררה בעקבותיה ב"ה שטף טלפונים, כמות פניות באחוזים הרבה יותר גבוהים מאשר המודעה הקודמת. זה היה ממש בולט!)

• הוסף לסימניות
3012: אני לא מכיר את הלקוחה, את המודעה שעיצבתי (או שלא עיצבתי) באה להדגים קומפוזיציה, טיפוגרפיה ולוגיקה בלבד. ולהראות איך גם כשהלוקח מבקש להכניס למודעה טקסטים שלא תמיד קשורים לעצם הפרסום או ריבוי פרטים בפרסום, איך ניתן להעניק להם משמעות ולגיטימציה.
התגובה שלי נועדה לכלל הגרפיקאים שמתמודדים יום יום עם בעיות מעין אלו, לכן גם טרחתי לכתוב את כל המגילה הזאת.

אני משתדל כמה שאני יכול שלא לבקר ולהגיב על עבודה ספציפית, אלא להדגים את עקרונות העניין, לזה אני קורא "ביקורת בונה", עקרונות שגרפיקאי יכול לקחת איתו בהמשך דרכו.
לעיתים רחוקות ביקורת או הערה על עבודה ספציפית מניבה תובנות עיצוביות.

במידה וגודל המודעה היא שמינית, יש להסיר הרבה מהטקסט ולהתרכז בעיקר.
לא ניתן לשפוך ליטר מים אל תוך כוס חד פעמית סטנדרטית, לא משנה כמה תנסה חייבים להתייחס ל"פיזיקה" של העניין, במידה והלקוח מתעקש למלאות ליטר מים בכוס, עליה לקנות כוס שמסוגל להכיל את הכמות.
היינו, שתזמין חצי עמוד או עמוד.

לטענה, שלקהל היעד לא חשוב עיצוב - שתעשה בעצמה בוורד, לשום מה היא נצרכת אליך?
מפרסמים מודעה מעוצבת, בגלל שתכל'ס מודעה מעוצבת, מסודרת ואסטתית מוכרת יותר, וזו עובדה.
השאלה היחידה שצריכה להישאל היא, איזה סגנון עיצוב ישרת את נשוא הפרסום.
השאלה היא לא "אם צריך עיצוב" אלא "איך לעצב"

• הוסף לסימניות
אליהו, תמשיך, תמשיך.
אתה עושה לנו פה חתיכת בית ספר לאחרונה.
אפילו אם הלקוחה של 3012 לא תשנה את דעתה, אני למדתי המון מהמאמר המדהים ששחררת פה בחינם!!
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה