אני חושבת שכדי שזה ייצא עסיסי צריך להשרות את המצה קודם במיםאם זה בלי מים, רק עם ביצים, זה לא בהכרח שרויה
במקום זה אפשר להשאיר לכמה דקות את חתיכות המצה עם הביצה לפני הטיגון, ככה הם גם מתרככיםאני חושבת שכדי שזה ייצא עסיסי צריך להשרות את המצה קודם במים
אצלינו לא עושים את זה אבל חמותי מכינה את זה המון
אני עושה דומה, רק בלי הסוכר.שופכת מים רותחים על המצות (חתוכות גס, שוברת עם הידים)
ןמיד מסננת את המים שלא נבלעו במצות
מוסיפה על כל 2 מצות: ביצה, כפית/כף סוכר (יוצא מתוק! ככה אוהבים אצלי), וכפית מלח בערך על 8 מצות.
וזהו...
שופכים למחבת חמה עם קצת שמן, מנמיכים אש אחרי דקה שתים, ואחרי כמה דקות הופכים (בעזרת 2 צלחות)
טעים!!!
בהחלט, אפשר גם לעשות בסגנון מלוח - עם תבלינים כמו מלח, א' מרק, בצל מטוגן.אני עושה דומה, רק בלי הסוכר.
ולפעמים מוסיפה קצת פירה או גבינה צהובה
כמובן בצל מטוגן. איך שכחתי...בהחלט, אפשר גם לעשות בסגנון מלוח - עם תבלינים כמו מלח, א' מרק, בצל מטוגן.
רק ביצים ותיבול.איך עושים שייצא קריספי?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים