מצברייט \ מצה בריי \ מציה - אחד המאכלים העיקרים בפסח (שרויה) הבו מתכונים מבית סבתא.....

• הוסף לסימניות
אני חושבת שכדי שזה ייצא עסיסי צריך להשרות את המצה קודם במים
אצלינו לא עושים את זה אבל חמותי מכינה את זה המון
במקום זה אפשר להשאיר לכמה דקות את חתיכות המצה עם הביצה לפני הטיגון, ככה הם גם מתרככים

• הוסף לסימניות
שופכת מים רותחים על המצות (חתוכות גס, שוברת עם הידים)
ןמיד מסננת את המים שלא נבלעו במצות
מוסיפה על כל 2 מצות: ביצה, כפית/כף סוכר (יוצא מתוק! ככה אוהבים אצלי), וכפית מלח בערך על 8 מצות.
וזהו...
שופכים למחבת חמה עם קצת שמן, מנמיכים אש אחרי דקה שתים, ואחרי כמה דקות הופכים (בעזרת 2 צלחות)
טעים!!!

• הוסף לסימניות
שופכת מים רותחים על המצות (חתוכות גס, שוברת עם הידים)
ןמיד מסננת את המים שלא נבלעו במצות
מוסיפה על כל 2 מצות: ביצה, כפית/כף סוכר (יוצא מתוק! ככה אוהבים אצלי), וכפית מלח בערך על 8 מצות.
וזהו...
שופכים למחבת חמה עם קצת שמן, מנמיכים אש אחרי דקה שתים, ואחרי כמה דקות הופכים (בעזרת 2 צלחות)
טעים!!!
אני עושה דומה, רק בלי הסוכר.
ולפעמים מוסיפה קצת פירה או גבינה צהובה

• הוסף לסימניות
אני עושה דומה, רק בלי הסוכר.
ולפעמים מוסיפה קצת פירה או גבינה צהובה
בהחלט, אפשר גם לעשות בסגנון מלוח - עם תבלינים כמו מלח, א' מרק, בצל מטוגן.
אפשר גם להוסיף קינמון למי שאוהב (למתוק כמובן)
אצלנו- זה הבסיס, מה שכתבתי. וזה רץץץץ

• הוסף לסימניות
האורגינל במצה בריי זה לטגן בשמן זית
ניחוח נוסטלגי.....
בשמן אגוזים "זה לא זה"
לתוספת קלוריות - למרוח אחרי הטיגון בחמאה.

• הוסף לסימניות
אני מרככת עם ביצה וחלב, ממלאת בתוספות ומגלגלת.
(בת השנתיים ורבע: זה כמו וופלה)

• הוסף לסימניות
לא שרויה:
עם מיץ תפוזים
להשאיר עם הביצים זמן מה
ולמי שאוהב (לא אצלי) עגבניות
הצד הפולני אוכל את זה עם סוכר והצד ההונגרי עם מלח....
מועדים לשמחה!

• הוסף לסימניות
הצד הפולני אוכל את זה עם סוכר והצד ההונגרי עם מלח....
מועדים לשמחה!

תמיד טענתי שההונגרים מבינים בטעם...
גילוי נאות : אני הונגרי

• הוסף לסימניות
אנחנו קונים כל שנה מחבת חדשה וכלים מיוחדים ושמים מצה ומפוררים ואחרי זה פותחים שתי ביצים ומלח ומערבבים ביחד עם המצה ומטגנים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה