מצוקת השידוכים

• הוסף לסימניות
התגובה של קקטוס הכי נכונה לדעתי!
יש כמה בעיות בנושא השידוכים שבידינו לתקן:
א. כסף! למה למען ה׳ בחור מעיז לבקש כסף??!?
וזה נושא מאד כואב וטיפשי שבגללו שידוכים לא יוצאים לפועל
ב.מגזרים. חבל על ההתעקשות הזו . לפעמים המנטליות באמת שונה , אבל אנחנו כולנו יהודים חרדים לדבר ה׳.מזה משנה מאיפה באו אבות אבותיך?
הבעיה מתעצמת כשמדובר בחצי חצי שמתעקש על אשכנזי דוקא,כאילו יש מושג שאשכנזי יותר שווה מספרדי ח״ו
אצלינו אישית בקהילת הצרפתים אין התייחסות לא לסעיף א ולא לסעיף ב. במשפחתי יש כמה ״נישואי תערובת״. .
ג. בררנים. כן . אני מדברת רק מיניסיון של הרבה שאני מכירה בני 40 וכל עוד לא יסמנו וי על כל הרשימה השידוך לא יתחיל . למה לעזור להם??
ד. ענין היופי , בחורים עד גיל 100 עדיין יחפשו יפה עם עיניים כחולות!!! זה מה שיעזור להם לבנות בית נאמן ?
לאור כל הסיבות האלה אני לא רואה פתרון חוץ מלשנות פה כמה דברים בחברה הישראלית החרדית. בידינו הדבר
!להפסיק עם הסטיגמות לפתוח פתח קטן וה׳ יפתח לנו כפתחו של אולם
וכמובן על זה צריך להתפלל, שהראש יהיה טיפה יותר פתוח וחושב...

• הוסף לסימניות
סיפור מצחיק שממחיש כמה אנחנו לא מתייחסים לעניין העדות:
קרובת משפחתי נפגשה עם בחור והתארסה . כשהבחור הגיעה לשבת ראשונה אצלה, היא שומעת אותו מזמן בהברה אשכנזית ,היא שואלת אותו אה אתה ליטאי? ...הבחורה לא ידעה את מוצאו וגם לא עניין אותה...

• הוסף לסימניות
בתכלס
יש לנו כבר 2 שמוכנות לרכז את השמות החסידיים ואחת את הליטאים

א. מי מוכן לרכז את השמות של הספרדיים?
ב. נניח ויש לי שם, מה אני עושה אתו?
ג. נניח ופניתי לזו שמרכזת את השמות, נתתי לה שם, שמות הורים, גיל , רקע לימודי/עבודה, טלפון, וטלפון לבירורים, מה אותה מרכזת עושה עם זה עכשיו?

• הוסף לסימניות
אצל כל מגזר הדרישות שונות
הקב"ה ברא את הטבע שכל אחד שמגיע לשידוכים רוצה להתחתן, ולכן להגיד שהוא מתעכב בגלל שהוא בררן זה ממש ממש לא נכון כי לכל אחד יש את העקרונות שלו
יש חסידים שרוצים בחורה רק עם מטפחת/פריזט/פאה וכובע וכולם מסביב משגעים להם את השכל למה אתם בררנים, ואני מכירה אישית הרבה בחורים ובחורות מצויינים בלי שום שום בעיה שהתעכבו לזיווגם כי הכלה/חתן היו צריכים לגדול, בחור בן 23 עם כלה בת 18 או ההיפך והם קיבלו בדיוק את מה שרצו בלי להתפשר כי זה הזיווג שלהם משמים
שידוכים של אשכנזי-ספרדיה וכו' יגרמו בעיות לדור הבא
מאוד מאוד קשה כשמשדכים 2 עם פערים גדולים והם צריכים הרבה סיעתא דשמיא שבאמת יצליחו לבנות בית נאמן בישראל
גם בין חסידים יש פערים גדולים ומנטליות אחרת
קחו בחורה ליטאית או כלל חסידית לבחור חסידי והיא לא תתן לו ללכת לטיש ולהתוועדויות חסידיות ותמרר לו את החיים, כל אחד צריך לקחת את הסגנון שלו
חסידי צריכים להיוולד!!! אלא אם כן יש ליטאים וספרדים עם נשמה חסידית וזה מושך אותם

• הוסף לסימניות
אני מוכנה לרכז שמות עם בעיות רפואיות
אני מתעסקת עם זה כיום יש באמתחתי מספר רק של בחורים הן עם בעיות גוף והן עם בעיות נפש קלות מאד, ומספר מועט של בחורות, אולי יש שתוכל לעזור ולשלוח לי באישי כל מי שהיא מכירה עם בעיה לא מידי קשה, לא צריך לומר שם בינתיים, אין צורך להחשף בהתחלה. מי שלא רוצה לא צריך להזדהות, שישלחו לי למייל את גיל הבחור או הבחורה ועם סיכום קצר של הבעיה וטלפון כיצד ניתן להשיג אותם במקרה ונמצא ברשימות מישהו שנראה מתאים מבחינת סוג הבעיה.
זה יעזור מאד אפילו בעיות קלות מאד.
בסוג זה של שידוכים פחות מתענינים בקשר למגזר אני מתכוונת חסידים איזה סוג? או ליטאים
בכל אופן עדיף לכתוב לדוגמא: חסידי צאנז, ליטאים וכו'
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
אני חושבת שגזרת שמים שכאן זה המחסום של מעוכבים רבים, שלא מסוגלים, פשוט לא מסוגלים לקחת שידוך עם חסרון X.
עובדה היא, שפעם לא היו כאלו דברים.
חולים היו תמיד, עקרות היו תמיד, מעוכבים לא היו!
על זה נאמר "בתך בגרה, שחרר עבדך ותן לה"

אמרה לי פעם בחורה בת 21 שהסכימה לשמוע שידוך עם חסרון מסוים,
שכל דבר שהיא תתפשר עליו בעוד 3 שנים, היא מוכנה להתפשר עליו גם היום.

• הוסף לסימניות
הכרתי לאחרונה משפחה חסידית של חצי חצי, אשכנזי עם ספרדיה.
הם חיתנו כבר מס' ילדים, חלקם אני מכירה וזה פשוט מדהים איך כל אחד שם מצא בדיוק את מה שמתאים לו, את מי שממש נולד בשבילו. אף אחד לא וויתר על כלום וגם לא מרגיש סוג ב' כי הם קיבלו מה שמתאים להם.
נ. ב. לא ידעתי שיש כל כך הרבה משפחות חסידיות של חצי חצי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1444802:
אצל כל מגזר הדרישות שונות
הקב"ה ברא את הטבע שכל אחד שמגיע לשידוכים רוצה להתחתן, ולכן להגיד שהוא מתעכב בגלל שהוא בררן זה ממש ממש לא נכון כי לכל אחד יש את העקרונות שלו
יש חסידים שרוצים בחורה רק עם מטפחת/פריזט/פאה וכובע וכולם מסביב משגעים להם את השכל למה אתם בררנים, ואני מכירה אישית הרבה בחורים ובחורות מצויינים בלי שום שום בעיה שהתעכבו לזיווגם כי הכלה/חתן היו צריכים לגדול, בחור בן 23 עם כלה בת 18 או ההיפך והם קיבלו בדיוק את מה שרצו בלי להתפשר כי זה הזיווג שלהם משמים
שידוכים של אשכנזי-ספרדיה וכו' יגרמו בעיות לדור הבא
מאוד מאוד קשה כשמשדכים 2 עם פערים גדולים והם צריכים הרבה סיעתא דשמיא שבאמת יצליחו לבנות בית נאמן בישראל
גם בין חסידים יש פערים גדולים ומנטליות אחרת
קחו בחורה ליטאית או כלל חסידית לבחור חסידי והיא לא תתן לו ללכת לטיש ולהתוועדויות חסידיות ותמרר לו את החיים, כל אחד צריך לקחת את הסגנון שלו
חסידי צריכים להיוולד!!! אלא אם כן יש ליטאים וספרדים עם נשמה חסידית וזה מושך אותם

בדיוק עכשיו אמרה לי חברה, שהיא שאלה את אביה בזמנו, למה צריך לברר כ"כ הרבה, למה אני לא יכולה להתחתן עם ספרדי/חסיד וכו',
ואביה ענה לה: תדעי לך, שלהתחתן זה דבר מאד מאד קשה. כל נתון סביבתי שלא תואם, מקשה על זה עוד יותר, ואין סיבה לעשות זאת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה חסידה;1444806:
אני חושבת שגזרת שמים שכאן זה המחסום של מעוכבים רבים, שלא מסוגלים, פשוט לא מסוגלים לקחת שידוך עם חסרון X.

מה זה חסרון X?
בחור שמתעכב בגלל צניעות הוא בררן??? אם הוא רוצה מטפחת בלבד הוא בררן???
אי אפשר לשדך בלי התאמה בסיסית ביניהם בסגנון למגזר אליו משתייכים וכו'
אפילו חסידי וחסידית ספרדי וספרדיה ליטאי וליטאית לא תמיד ילך בגלל ההבדלי המנטליות אז אשכנזי וספרדיה כן ילך???
כל הדברים שיש היום היו גם פעם אלא שהתקשורת היום כל כך מפותחת שמיד שומעים אירוע וכולם יודעים על כולם

• הוסף לסימניות
עדיין לא כתבו על בעיה נוספת שאף היא תורמת לעיכוב:
מדובר בכך שהורים המציעים להם שידוך לבנם או ביתם מתייחסים אל המציע כאל טרדן ונודניק שבא לעשות קופה על גב ילדיהם, חוקרים אותו שתי וערב ונראה שמנסים להכשילו.

הורים צריכים להבין, מי שרוצה לעשות כסף מוטב לו שיקנה כרטיס חיש גד, ההצעה היא כמעט נטו בשבילכם.

• הוסף לסימניות
אני לא שדכנית, אבל אשמח לרכז שמות ופרטים של מגזר ספרדי- ליטאי.
יש לי 2 חברות מדהימות, לא צעירות, במאגר שלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיב;1444764:
דיברו כאן על כאלה שלא מתפשרים
ברצוני להציג גם צד שני למטבע:
אצם מכירים את אלו ששומעים שלבחורה איקס יש סוכרת,
מיד יפי הנפש יקפצו ויציעו: יש לנו בחור מצויין, הוא קצת צולע - בסוף מתברר שהקצת צליע היא רגל תותבת..
סיפור אמיתי: בחורהה נדירה חלתה במחלה והחלימה ב"ה, אמה מספרת שבתקופת השידוכים הציעו את כל הדפוקים ואפילו כאלה שהיו ברמה שכלית (....) נמוכה יותר.

כלומר, כאתם רוצים להציע לבחור/ה - אנא דאגו לא להשפיל! אם יש לאחד מהם בעיה משפחתית - אין זה אומר שהמוצע הוא בעייתי, אלא אם כן - הדבר נכון.
אם בחור לא זכה לגדול בביצו - אל תציעו בחורה שאיננה ידועה בחוכמתה..
וכן על זה הדרך
וכמובן: תפילות, תפילות ותפילות סייעו תמיד

וכאן מתחיל הדיון מהי השפלה ועל מה מתפשרים...
אמרה לי אמא חכמה לבת עם בעיה רפואית מורכבת, בעלת אישיות נדירה ביופיה:
שמענו הכל ואמרנו תודה, אפילו על הצעות של בעיות נפשיות.
למה?
כי רצינו שימשיכו להציע לנו.

והם באמת לא נעלבו. לא בכאילו. הם פשוט יצאו מנקודת הנחה שיש אנשים שמבינים פחות מהם בהתאמות בשידוכים.

• הוסף לסימניות
דעתי האישית שצריך להתחיל בחינוך נכון לשידוכים בסמינרים /ישיבות, אבל זה לא יקרה...
מדברים כל כך הרבה על בית של תורה, ולא מדברים מספיק על הגישה לשידוכים, על מה צריך להתמקד ועל מה להתפשר.
קקטוס צודק מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אורות בלילה;1444739:
שישים מודעה דרושה דירה עם אופציה לבחורה....
.
כמה שזה נכון ועצוב...
פשוט רוצח את השווער בלי סכינים...
ועוד הבחורות רבות על הבחורים האלה...
איך אפשר להתחתן עם בחור שאין לו מינימום רגישות לאבא שלך?? איך????

ובציבור החסידי יש עוד בעיה, שההורים המממ... לא תמיד ממש מכירים את הבחור שלהם ומחפשים בשבילו את הבחורה הכי טובה בחסידות
ולבחורים אין ממש מילה...
השיטה של הבחירה של ההורים היא בסדר בעיניי, אבל שההורים יידעו מה יש להם בבית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1444733:
לא.
זאת תוצאה של עיוות שיטת השידוכים.
ההבדל הדק בין "מתאים" ל "עונה לדרישות"
מתבטא בדיוק כאן.
לא אמרתי שזאת שיטת השידוכים בכבודה ובעצמה, אלא שזאת תוצאה של השיטה הזאת, כיוון שבשיטה זו קל מאוד להיתפס לדברים חיצוניים ולהעמיד תנאים מקדימים.

• הוסף לסימניות
אני מכירה בחור בן 23 חסידי, איכותי מאד, נמוך יחסית. משפחה מעולה ומצויינת.

משוועים לשידוך, אולי יש למישהו פה איזשהיא הצעה לבחור הנ"ל?

• הוסף לסימניות

צודקת מאד!

• הוסף לסימניות
טוב, אז למרות שבמושכל ראשון היה צד לומר שהאשכול הוא לא מה שיושיע, אי אפשר לדעת מתי ההשקעה הקטנה שלנו תניב את הפירות.

סיפור מהחודש האחרון:
לפני ר"ה נכנס מעוכב שידוך בן 29 לרבו, אחד מגדולי הדור שיברך אותו בזיווג הגון. שאלו הרב: מה אתה עושה בשביל זה? והמשיך לומר לו: יש לך חברים נשואים? כל יום דבר לפחות עם חבר אחד בעניין שידוך.
תוך חודש וחצי הוא התארס.

חסידים יאמרו שיש כאן מופת
אחרים יאמרו שיש כאן עניין של השתדלות.

אבל המסר ברור

מה שכן, אין כל טעם לדבר על הבררנויות של ההורים, מה אנחנו רוצים באשכול לחנך אותם? מאוחר מדי... ;)

שבת שלום!

• הוסף לסימניות
אני שמעתי שבוע שעבר משדכנית מאוד מפורסמת במגזר הספרדי-ליטאי שהרוב מתעכב בגלל כך:
ההורים של הבחורים דורשים סכומי עתק, ההורים! כן, הבחורים עצמם לא דורשים אבל ההורים לא מתפשרים ולא מסכימים, גם הורים לבחורים בגילאי 25 ומעלה, והבנות עצמן אין להם ולהוריהן את סכומי הכסף האגדיים האלו אז המצב לא זז..

• הוסף לסימניות
אין עובדה כזאת...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה