דרוש מידע מצות משלכם או משל ההורים?

• הוסף לסימניות
לפני כמה שנים בשנה הראשונה לנשואי, ניגש אלי חמי שיחי' ואמר לי שהיות שלא מתערבבים בפסח (מען מישט זיך נישט),הוא נותן לנו כשאנחנו מתארחים אצלם את כל צורכי החג, אך את המצות אני צריך לקנות לבד, וזה משהו שהוא ראה אצל ההורים שלו. וחשוב לי להדגיש שחמי וחמותי שיחי' הם אנשים שנותנים לנו כל השנה הכל ברוחב לב ובנפש חפצה אבל יש להם את המנהג הזה בקשר למצות של פסח כשאצל ההורים שלי למשל אין צורך להצטייד עם מצות.
ואני שואל האם אתם מכירים מנהגים כאלו, ומה עושים אצלכם, במיוחד בחצרות החסידיים?

ישראל

• הוסף לסימניות
היה אשכול שלם על זה שבוע שעבר.

• הוסף לסימניות
מה זה כ"כ משנה.
אתם אומרים שהם הורים מקסימים בהכל. אז יש להם "ג'וק" אחד.
כן מוצדק או לא מוצדק. מוכר או לא. נהוג אצל אחרים אם לאו.
תחיו עם זה בשלום.
לכל בן אדם (כן. גם לי וגם לכם) יש כמה ג'וקים. ואנחנו צריכים למוד לחיות עם זה בשלום.

חוץ מזה - אם תשמע שהשווער שללך הוא היחיד עלי אדמות ש"נוהג" במנהג זה. מה תעשה עם המידע? תלך אחיו לדרוש ממנו שיביא לכם מצות? כנראה שלא.

חג כשר ושמח
חני

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה זה כ"כ משנה.
אתם אומרים שהם הורים מקסימים בהכל. אז יש להם "ג'וק" אחד.
כן מוצדק או לא מוצדק. מוכר או לא. נהוג אצל אחרים אם לאו.
תחיו עם זה בשלום.
לכל בן אדם (כן. גם לי וגם לכם) יש כמה ג'וקים. ואנחנו צריכים למוד לחיות עם זה בשלום.

חוץ מזה - אם תשמע שהשווער שללך הוא היחיד עלי אדמות ש"נוהג" במנהג זה. מה תעשה עם המידע? תלך אחיו לדרוש ממנו שיביא לכם מצות? כנראה שלא.

חג כשר ושמח
חני
מעניין אותי המנהג אם יש עוד כאלו
פשוט באוטובוסים אני רואה הרבה שנסחבים וזה

• הוסף לסימניות
פשוט באוטובוסים אני רואה הרבה שנסחבים וזה מעניין אם יש עוד כאלו
יש כאלה שזה יוזמה שלהם, יש להם את ההידורים והחומרות שלהם, ומביאים לבד כמו אתרוג.

• הוסף לסימניות
פשוט באוטובוסים אני רואה הרבה שנסחבים וזה
גם אנחנו מאלה.
לא תראה אותנו באוטובוס כי יש לנו רכב\ אבל כשאנחנו נוסעים להורים שלי אנחנו לוקחים איתנו מצות.
אבל זו אינה דרישה של הורי אלא חומרה מסוימת שבעלי מקפיד עליה. ואלו רק המצות של ה"כזיתים" בליל הסדר.

חני

• הוסף לסימניות
אצלו במקרה זה מנהג.
הרוב שאתה רואה נסחבים עם מצות זה פשוט מאד
לרוב, ההורים בקושי עומדים עם ההוצאות של חג הפסח שזה באמת הוצאות ענקיות
אז לפחות שהילדים יבואו עם מצות שזאת הוצאה ענקית בפני עצמה.
לדעתי הילדים צריכים אפילו להציע את זה להורים ולהגיד בשבילי אל תזמין מצות אני מביא.
כמובן תלוי במצב הכספי....

• הוסף לסימניות
אני היחיד פה שהתבלבל שמלי זה ישראל ושמואל זה חני?
ניק שמשמש את שני בני הזוג זה דיי מקובל כאן.
תשו"ח שהם כותבים מי בדיוק כתב את התגובה כדי שיהיה אפשר להתייחס בצורה ערכית והלכתית.

מה שפחות מקובל זה להסיט את הדיון ולגרום בעקיפין אולי אף לנעילת האשכול.

• הוסף לסימניות
לענייני המצות,
גם אנחנו לוקחים איתנו מסיבה פשוטה
אצל הורי בעלי לא יודעים מי יבוא לכמה זמן וכו', הם מזמינים לעצמם מצות, וכל אחד מביא איתו.
אנחנו מזמינים לעצמנו לכל החג וכשהולכים להתארח לוקחים איתנו.
אם קנינו מצות ונלך ליומיים חג בלי המצות ישאר לנו וחבל.

• הוסף לסימניות
לדעתי, ה'מנהג' נוצר מסיבה כלכלית...
היות והחג יקר, וסעיף המצות הוא משהו שקשה להורים לדמיין כמה יצטרך כל בן על שבטו. ולכן נוצר מצב, שכל זוג מתכבד להביא איתו את הכמות הדרושה לו (בערך, כן? יהיה להורים 'להלוות'...).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה