מציצת אצבע בקרב תינוקות

• הוסף לסימניות
איך אפשר למנוע מציצת אצבע בקרב תינוקות? מדובר בתינוקת בת חמישה חודשים שהתחילה באחרונה למצוץ אצבע בעיקר כשעייפה או כדי להירגע. (אם מתעוררת באמצע הלילה, למשל) חשוב: יחד עם התפתחות מציצת האצבע, החלה גם למצוץ מוצץ כראוי (מה שקודם סירבה לחלוטין). חשוב לי למנוע ממנה את האצבע, גם בגלל שכבר יש לה מוצץ כתחליף, וגם בגלל שבסביבתי הקרובה יש מוצצי אצבע עד גיל ..., והדבר בהחלט שלילי בעיניי. הבעיה היא שהיא עדיין לא יודעת להחזיר את המוצץ לפה אם הוא נופל, ויודעת גם יודעת למקם את האצבע בפה בצורה הנוחה לה...

חשבתי על כפפה רכה או על גרב, משהו שלא יגביל את הפעילות.יש לכם עוד פתרונות?

• הוסף לסימניות
לא יודעת...מבין ילדיי היו שניים שמצצו אצבע(בד"כ רק בלילה או כשהיו עייפים או להרגע, הם לא הלכו כך ברחוב...) ובהדרגה גמלו את עצמם בלי מילה ממני.

• הוסף לסימניות
אבל אם יש לי דרך למנוע את זה כבר בהתחלה, ולהציע לה תחליף ראוי ויותר נוח, למה לא?

• הוסף לסימניות
גם שלי בת השלושה ח' התחילה, אבא שלה מבועת (גם הוא מצץ והיה לו קשה להגמל...)
מה עושים???:eek::confused:

• הוסף לסימניות
אפשר להקפיד לתת כל הזמן מוצץ גם כשהילד לא בוכה כדי להרגיל אותו.
והכי חשוב לזכור שגם אם הילד מוצץ אצבע זה לא אסון וזה מצוין שילד יכול להרגיע ולנחם את עצמו.

• הוסף לסימניות
לאחר ששלושת ילדי הגדולים-גילאי 7, 6, 4.5 מצצו אצבע (ועדיין..) ואיני מוצאת שום דרך לגמול אותם (כולל מרה, חבישה, מבצעים, פרסים הבטחות..) החלטתי שלא עוד, ומאד התאמצתי למנוע מהתינוקת את האצבע, היא מצצה מוצץ מאז שנולדה, ופתאום היתה לה תקופה ש"גילתה" את האצבע, וראתה כי (הרבה יותר) טוב... באמת כל הזמן דחפתי לה את המוצץ גם כשלא בכתה, ואכן השתמשתי גם בכפפות - יש את הכפפות האלו ששמים לתינוקות עד שגוזרים להם צפרניים שלא ישרטו את עצמם, או בחורף משכתי לה את השרוולים שיכסו את הידיים.
כרגע יד המוצץ על העליונה.. מקוה שהיא לא תזכר פתאום באצבע ותחזור לסורה..

בהצלחה!

נ.ב. אם כבר הנושא עולה אולי יש לכם רעיונות לגמילת ילדים גדולים וחכמים ממציצת אצבע??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1035449:
גם שלי בת השלושה ח' התחילה, אבא שלה מבועת (גם הוא מצץ והיה לו קשה להגמל...)
מה עושים???:eek::confused:
יש לי תינוקות שאני שומרת עליה בת 4 חודשים והיא גם מוצצת אצבע ודווקא האמא הייתה מבוהלת והאבא אמר תתני לה גם אני מצצתי אצבע והפסקתי..
אבל אם יש לה מוצץ שימי לה כמו שאמרת משו שיגביל את המציצה ותדאגי להכניס לה את המוצץ...

• הוסף לסימניות
גם אני שמתי כפפות למרות שכל מי שראה אותו היה נבהל למה שמים כפפות בכזה גיל וזה כפפות חמודות של תינוקות אבל זה ב"ה עזר והיום הילד הזה מכור למוצץ :( אבל אין מה לדבר מוצץ אין סיכוי למשוך לגילאים שידוע שמוצצים אצבע... (בא נגיד מוצץ הכי גדול ששמעתי היה גיל 7, אצבע זה לא מוגבל עד גיל מבוגר ממש!) זה לקח איזה חודש+ וזהו.
ובאמת אשמח לשמוע אם זה מפריע להם להתפתחות או לא כי בדיוק דיברתי על זה עם מישהי עם תינוק מאד מפותח שגם שם אצבעות בפה הוא בן 3 חודשים ומושיט ידיים לדברים ומקרב לפה באחיזה מגושמת והיא חוששת לשים לו כפפות כדי לא להפריע להתפתחות מצד שני היא רואה אותו לעיתים קרובות עם אצבע בפה.. יעצתי לה לשים יום כן יום לא ולאות מה יקרה..:) אולי יש לכם רעיון בשבילה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה