מצלמה מצלמה חצי מקצועית

• פותח הנושא some
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מעוניינת לקנות מצלמה חצי מקצועית, ויש לי כמה קריטריונים...
שהתמונות יצאו חדות!! ושהמצלמה לא תהיה מסורבלת וגדולה מדי.
בברור המליצו לי על הדמוי dslr-השאלה שלי האם היא שווה את המחיר שלה ואת הגודל, והאם היא מספיק חדה,

ואיך היא ביחס ל- sx710/720 (שגם עליה המליצו לי)

בקיצור- מה ההבדל בינהם???

כל תשובה תעזור לי!!!

תודה :)

• הוסף לסימניות
?...

• הוסף לסימניות
לדעתי (וזו דעתי האישית בלבד, כמובן) אל תלכי על דמוי SLR
זה לא לכאן ולא לכאן
אני אישית מצלמת בניקון, מאד מרוצה מאיכות התמונות
המצלמה שלי היא ניקון D3200 חצי מקצועית
יש גם את המקבילות בקנון, OES1200 ומעלה. הקנון מרגישות פשוטות יותר, מינימליות של כפתורים ומוציאות תמונות באיכות טובה
אבל ברצינות, הייתי ממליצה לך ללכת לחנות שיש להם דגמים פתוחים לניסוי, ותראי לבד למה את הכי מתחברת ומאיזו תוצאה את הכי מרוצה.
אני לא זוכרת את שם החנות, אולי מי שמכיר כזו יוכל לומר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cha123;2488717:
לדעתי (וזו דעתי האישית בלבד, כמובן) אל תלכי על דמוי SLR
זה לא לכאן ולא לכאן

למה לא ללכת עליה? יכולה לפרט יותר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י some;2488728:
למה לא ללכת עליה? יכולה לפרט יותר?

אם זה מה שאני חושבת (המצלמות האלו שיש להן זום מטורף של 30 40 ן 60)
א. קודם כל, את לא יכולה להחליף עדשה. והעדשה עושה את המצלמה.
לרוב מתחילים עם עדשת קיט סטנדרטית ואח"כ כל אחד משתדרג עם עדשה אחרת שהוא מעונין בה.
העדשה עושה הכל!! מנוע הפוקוס, החדות, הזום, ופה את כבולה לאורך כל חיי המצלמה לעדשה מובנית ללא יכולת החלפה. ולא לכל סיטואציה מתאימה כל עדשה.. (נכון גם במצלמה יש מנוע פוקוס, אבל זה בשילוב עם העדשה)
ב. לרוב במצלמות דמויות DSLR החיישן הינו קטן , מה שמשפיע באופן ישיר על איכות הצילום
ג. תשאלי אנשים שיש להם אותה, כמה הם משתמשים בזום הזה? או בפונקציות שלה? לרוב שמים אוטומט ומצלמים.. אז מה זה שונה ממצלמה רגילה? להיפך, מצלמה רגילה יש כבר כל מיני תנאי צילום מובנים, והרבה יותר קל לשימוש.
ד. למישהי מהמשפחה שלי היתה מצלמה כזו, וניסיתי קצת לשחק איתה - שינוי ISO וכדו', והיו שם ממש באגים! כמו למשל ISO בצילום אוטומטי היה תקין, ובהכוונה ידנית היה ניתן להגיע רק חצי מהרמה! והיו עוד כמה.. הרגיש לי כאילו ניסו לשלב מצלמה קומפקטית עם מצלמה מקצועית באופן שגרע גם מזו וגם מזו

ממליצה לך לברר על מצלמות ללא מראה, הן יותר קטנות מבחינת הגודל, והאיכות שלהן טובה
ההבדל היחיד הוא שאין לך את העינית לצילום וראיית התמונה היא רק ע"י המסך. (לא בהכרח חסרון, אבל הבדל)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cha123;2488780:
אם זה מה שאני חושבת (המצלמות האלו שיש להן זום מטורף של 30 40 ן 60)
א. קודם כל, את לא יכולה להחליף עדשה. והעדשה עושה את המצלמה.
לרוב מתחילים עם עדשת קיט סטנדרטית ואח"כ כל אחד משתדרג עם עדשה אחרת שהוא מעונין בה.
העדשה עושה הכל!! מנוע הפוקוס, החדות, הזום, ופה את כבולה לאורך כל חיי המצלמה לעדשה מובנית ללא יכולת החלפה. ולא לכל סיטואציה מתאימה כל עדשה.. (נכון גם במצלמה יש מנוע פוקוס, אבל זה בשילוב עם העדשה)
ב. לרוב במצלמות דמויות DSLR החיישן הינו קטן , מה שמשפיע באופן ישיר על איכות הצילום
ג. תשאלי אנשים שיש להם אותה, כמה הם משתמשים בזום הזה? או בפונקציות שלה? לרוב שמים אוטומט ומצלמים.. אז מה זה שונה ממצלמה רגילה? להיפך, מצלמה רגילה יש כבר כל מיני תנאי צילום מובנים, והרבה יותר קל לשימוש.
ד. למישהי מהמשפחה שלי היתה מצלמה כזו, וניסיתי קצת לשחק איתה - שינוי ISO וכדו', והיו שם ממש באגים! כמו למשל ISO בצילום אוטומטי היה תקין, ובהכוונה ידנית היה ניתן להגיע רק חצי מהרמה! והיו עוד כמה.. הרגיש לי כאילו ניסו לשלב מצלמה קומפקטית עם מצלמה מקצועית באופן שגרע גם מזו וגם מזו

ממליצה לך לברר על מצלמות ללא מראה, הן יותר קטנות מבחינת הגודל, והאיכות שלהן טובה
ההבדל היחיד הוא שאין לך את העינית לצילום וראיית התמונה היא רק ע"י המסך. (לא בהכרח חסרון, אבל הבדל)

תודה על הפירוט!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה