מצלמה panasonic lumix dmc zs60

• הוסף לסימניות
שלום

קרובת משפחה שהגיעה מחו"ל קנתה לי את המצלמה הזאת : panasonic lumix dmc zs60
בעלות של 400$,
יש לציין שהידע שלי בצילום שואף לאפס, בקשתי שיקנו לי מצלמה שם (בהנחה שיהיה יותר זול מפה) וזה מה שהביאה.
מה היכולות של המצלמה הזאת? שווה את הכסף או שכדאי להחזיר? שייכת לאדם ממוצע או שהיא של המקצוענים יותר?

אשמח לכל תובנה בנידון
המון תודה!

• הוסף לסימניות
אלו המחירים שלה בארץ....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י lovely;n4936331:
אלו המחירים שלה בארץ....

אני רואה... :(
השאלה אם לפחות היא שווה את המחיר? שווה לי להשקיע כזה סכום במצלמה כזאת?

• הוסף לסימניות
http://m.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=914894
כאן אפשר לראות את המפרט הטכני.
הדבר העיקרי שמציק הוא החיישן הקטן.
אם היא שווה את המחיר, אז כן. אבל אם שייך הייתי הולך על חיישן 1 אינטש. כמו הG9 או הG7 של קנון.

• הוסף לסימניות
אפשר הסבר קצרצר בעברית מה זה חיישן 1 אינטש?
זאת נראית לי מצלמה למקצוענים שאני לא אשתמש ברוב הפונקציות שלה, אני צודקת?

• הוסף לסימניות
בא נחלק את המצלמות ל5 קבוצות (אפשר לחלק ליותר)
1 קומפקטיות.
2 קומפקטית עם חיישן 1 אינטש.
3 מירורלס.
4 מקצועית. עם מראה.
5. פול פריים.
יש גם חיישן בינוני אבל לא זה המקום.
הכלל הוא כמה שהחיישן גדול יותר כך איכות התמונה גבוהה יותר. כי ככל שהפיקסלים גדולים יותר כך הם מקבלים יותר אור מה שגורם להפחתת רעשים ונקיון תמונה.
דבר נוסף בדרך כלל מצלמות עם חיישן 1 אינטש מגיעות עם צמצם פתוח יותר מה שנותן יתרון נוסף לאיכות תמונה גם במקומות מוארים פחות.
​​​​​​במצלמות חיישן 1 אינטש ניתן גם להעלות איזו גבוה. כך שגם במקומות חשוכים אפשר להוציא תמונה סבירה.

חיישן הוא המקום השני אחרי העדשה שמקבל את האור. בו קיימים הפיקסלים. המתרגמים את האור לאותות חשמליים שעוברים הלאה אל הכרטיס דרך המעבד.

מקצוענים. לא ממש.
סך הכל ניתן להגדיר ידנית את החשיפה. דבר שמתרגלים אליו מהר.

בגלל שכבר השקעת במצלמה קרוב ל1500 ש''ח.
אמרתי שחבל על ההשקעה כשמדובר במצלמה שאמנם טובה אבל עם חיישן קטנצ'יק בדיוק כמו שאר הקומפקטיות. דהיינו 1/2.3. במחיר טיפה יותר גבוה תקבלי מצלמה עם איכות תמונה הרבה יותר גבוהה. אולי אין זום ענק. אבל אם אתם מחפשים איכות אז זה המקום-1 אינטש.

אני לא זוכר מדוייק אבל חיישן של קומפקטית הוא לערך 4 על 6 מלימטר. ואילו 1 אינטש הוא 9 על 12 מלימטר לערך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה