• הוסף לסימניות
יש לי מצלמה ביתית של קנוןsx160 is
אפשר לקבל טיפים לצילום:confused:
זאת אומרת על מה כדי לכוון בצילום בבית
ועל מה לכוון בצילום חוץ
מתי להשתמש את הפלש(יש שם פלש שקופץ)
תודה :eek:;):p לכל המתאמצים ועונים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איל עיצובים;1160983:
יש לי מצלמה ביתית של קנוןsx160 is
אפשר לקבל טיפים לצילום:confused:
זאת אומרת על מה כדי לכוון בצילום בבית
ועל מה לכוון בצילום חוץ

גם בפנים וגם בחוץ -תכווני על ההוא שאת הרוצה שיהיה באמצע התמונה.

• הוסף לסימניות
וברצינות- בהיעדר ידע מקיף שימי על אוטומט.

אם את רוצה לללמוד מעבר לכך- זה לא נושא להודעה אחת בפורום.

• הוסף לסימניות
בכל אופן קצת ידע האם לפתוח את הפלש או לא זה כן אפשרי להודעה זו?
וכמובן הכוונה בלכוון באפשרויות המצלמה.
את מי לצלם תשאירו לי

• הוסף לסימניות
תלוי באלטרנטיבה.

פלאש קטן ישיר - הוא לא להיט- לפעמים הוא הרע במיעוטו.

• הוסף לסימניות
אני ינסה לעזור לך: באילו בעיות אתה נתקל?

• הוסף לסימניות
תודה לעונים
לא נתקלתי בבעיות אלא אני רוצה לצלם ושהמצולם יצא ברור ולא נמרך עם האור בכיון הנכון כו' וכו'. לא חשבתי ללמוד כאן צילום רק חשבתי שיש אילו טיפים קטנים שיכולים לעלות את רמת התמונות

• הוסף לסימניות
טיפ כללי. תסתכלי על הסצינה שאת מצלמת לפני- במשך 4 שניות- תנסי לאפיין את מה שא תרואה מבחינה טכנית- מאיפה האור נופל - האם יש ניגודיות גדולה בפריים- האם יש משהו שיציק ברקע- פשוט תמסגרי את המציאות לתוך מסגרת של 3:2.

אחרי הצילום- תבדקי כמה פגעת וכמה לא- ואיפה. כך תוכלי ל"נחש" טוב יותר בתמונה הבאה.
עם הזמן יכולת החיזו ישל תהמונה וממילא היכולת להוציא מסיטואציה את מה שאת רוצה0 משתפרת מאוד.
הטיפ הזה נכון גם למצמלמים ב1DX וגם למצלמים בפלאפון.

• הוסף לסימניות
כנ"ל - מרשה לקפוץ על האשכול? באותו נושא בדיוק...

קניתי את המצלמה לפני יותר משנה ע"פ המלצות רבות ואני מאוכזבת מאד מהביצועים
אני עדיין מקווה שעם כיוונון נכון והגדרות נכונות יותר אוכל להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות

כמובן שכבר ניסיתי את העצות שעלו כאן בעבר - לצלם על מצב P, לנעול איזו על 100 או 150 וכו'
אשמח לקבל עצות נוספות

ו... שאלה של עמארצית (בצילום, רק בצילום:)): כיצד אני משנה מהירות סגירה של הצמצם ומתי אני צריכה מהירות סגירה גבוהה / נמוכה?

תודה לכולכם!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטאזרית;1161790:
כמובן שכבר ניסיתי את העצות שעלו כאן בעבר - לצלם על מצב P, לנעול איזו על 100 או 150 וכו'
אשמח לקבל עצות נוספות

אם הפתרון היה לנעול אסא על 100- למה איפשרו לעלות יותר מזה?

שוב ושוב ושוב (שוב ושוב ושוב) אותה עיצה.

לא להסתפק ב"התמונה לא איכותית".
לרדת לפרטים הטכניים- לאבחן איפה הבעיה ואז למצוא פתרון.

מה לא טוב בתמונה? חוסר חדות של תנועה ומריחה? של גיהוץ פרטים? של אי דיוק בפוקוס?

חוסר חדות יכו להגרם מכל מיני סיבות- שלכל סיבה יש פתרון אחר- לפעמים ניגודי לגמרי לבעיה אחרת.

לפעמים צריך להעלות אסא- לפעמים צריך לרדת.
לפעמים הפתרון הוא להדליק פלאש- לפעמים אין צורך בזה.

כנל- ואין כזה דבר "מהירות סגירה של הצמצם"- יש מהירות סגר ויש מפתח צמצם.

שוב- לא להתעצל- לרדת לפרטים טכיים לקרוא חומר רלוונטי. רק תרויחו מזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איל עיצובים;1161742:
תודה לעונים
לא נתקלתי בבעיות אלא אני רוצה לצלם ושהמצולם יצא ברור ולא נמרך עם האור בכיון הנכון כו' וכו'. לא חשבתי ללמוד כאן צילום רק חשבתי שיש אילו טיפים קטנים שיכולים לעלות את רמת התמונות

א. מריחות זה בגלל שתנאי האור לא טובים, וזה אומר שאתה חייב להפעיל פלאש במקרים כאלו, אבל תזכור שהפלש לא מגיע רחוק במצלמות האלו. מה גם שפלאש ישיר (אין לך אופציה אחרת), לא מוסיף יופי לתמונה בלשון המעטה.
בתנאי אור ירודים, ובצילום ביד, תעלה את האיזו, אבל לא יותר מדי, כי יש לך מן הסתם ביצועי איזו נמוכים, ואם תעלה יותר מדי, אתה עלול לקבל תמונה מגורענת.
עוד סיבה למריחות היא, מצולם שזז ו/או יד המצלם. תשתדל להחזיק את המצלמה יציב, ולתפוס את המצולם במינימום תזוזה שלו. נופים, או כל דבר שלא זז, אתה יכול לצלם באיזו נמוך גם בחושך, ובתנאי שהמצלמה תשב על חצובה. (זמן חשיפה ארוך, אל תגע במצלמה, עד ליצירת הקובץ).

ב. עוד בעיה נפוצה שבטח נתקלת בה: אתה מצלם דמות, ביום, היא יוצאת חשוכה, והרקע מואר. במקרה כזה ובתנאי שהמצולם קרוב דיו, הפעל מצב פלאש מאולץ, כלומר לא אוטומטי אלא קבוע (סימן של ברק).

ג. צילום אדם, על רקע ערב. אם אתה מצלם דמות, וברקע יש נניח נוף של עיר עם אורות והשעה היא שעת ערב או לילה, שים את המצלמה על חצובה, עבור למצב עדיפות צמצם (AV) מצב מדידה כללית ולא נקודתית, והפעל פלאש. למצולם אתה אומר, שישר כמו פסל ולא יזוז עד סוף הצילום, ותשתדל להיות באיזו גבוהה, עד הגבול שבו המצלמה מסוגלת להפיק תמונה איכותית דיו, התוצאה היא דמות מוארת, ורקע לא חשוך לגמרי.

המדריך הזה הוא בסיסי וכללי, התחל איתו ותתקדם לאט עד שתבין את עקונות הצילום ותשדרג את הציוד, שיהיה בהצלחה!

מי שרוצה להוסיף על דבריי מוזמן, רק אל תכנסו פה לוויכוחים, כדי לא לבלבל אותו.

מקווה שעזרתי.

• הוסף לסימניות
אתם עוזרים מאד בדיוק עכשיו אני מנסה להבין קצת במצלמה כדי שיצאו לי תמונות חלאקה סבירות אני שמתי לב שבבית קשה מאד להגיע לתוצאה טובה בחוץ באור יום כמו ב10 בוקר עד 2 בצהריים יותר קל
אני מעלה צילומים שלי בשעות האלה תקטלו או לא לא משנה אני לא מקצועית זה ברור אבל זה מה יש...
ואם יש לכם טיפים קטנים אשמח לשמוע (הרגע כוונתי את האיזו לאוטומט כי הבנתי שגבוה זה ממש לא מומלץ בתנאים שלי

קבצים מצורפים

• 0 ביטים · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י miri;1162043:
אתם עוזרים מאד בדיוק עכשיו אני מנסה להבין קצת במצלמה כדי שיצאו לי תמונות חלאקה סבירות אני שמתי לב שבבית קשה מאד להגיע לתוצאה טובה בחוץ באור יום כמו ב10 בוקר עד 2 בצהריים יותר קל
אני מעלה צילומים שלי בשעות האלה תקטלו או לא לא משנה אני לא מקצועית זה ברור אבל זה מה יש...
ואם יש לכם טיפים קטנים אשמח לשמוע (הרגע כוונתי את האיזו לאוטומט כי הבנתי שגבוה זה ממש לא מומלץ בתנאים שלי

איך אפשר לקטול עבודה יפה כזו, ועוד מצלמת לא מקצועית?!
ויש לך פוטנציאל אדיר לדעתי, בהצלחה רבה!

ועוד טיפ, בבית אפשר לצלם ליד חלון גדול, והנה עוד משהו נחמד:
כשיש שמש חזקה ויום בהיר, אפשר לעלות לגג ולהכין אהל מבד לבן לא עבה, פתוח מצד אחד, להכניס בפנים את המצולם. האפקט שיוצא, זה בעצם תאורה רכה ונעימה, שווה לנסות.
איזו אוטומאטי, זה רק בתנאי שאת יכולה להגביל אותו, אחרת, אל תעברי לאוטומאט.

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה
ואם להגביל אז מהם הגבולות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1161807:
כנל- ואין כזה דבר "מהירות סגירה של הצמצם"- יש מהירות סגר ויש מפתח צמצם.
הטעות נובעת מהמונח באנגלית "Lens speed"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י miri;1162074:
קודם כל תודה
ואם להגביל אז מהם הגבולות?

זה תלוי ביכולות של המצלמה הספציפית שלך.
תעשו בדיקות, ותחליטו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י miri;1162043:
אני לא צלמת מקצועית, אבל "משחקת" הרבה ומנסה להגיע לתוצאות מקסימליות בתנאים העומדים לרשותי.
מה שאהבתי בתמונות שלך- זה הבחירה בצבעים. השילוב של הבגדים השחורים עם הירוק והאבן הטבעית- מעולה משתלב ולא מבולגן. הקולאז' עצמו עמוס לעייפה, אבל זה כבר עניין של עיצוב.
התוצאה משובבת עין אם כי יכולה להשתפר יותר מבחינת גווני התמונה על ידי עריכה. שהפנים למשל, לא יצאו וורודות מידי.
בשביל זה מגייסים את פוטושופ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה