מצלמת ריפלקס ניקון d3000

• הוסף לסימניות
זה שלא קיבלת תשובה בתוך שעות ספורות (כמה שעות של יום שישי ועוד כמה שעות של מוצ"ש) - לא אומר שאף אחד לא מכיר. קצת סבלנות.
אגב, גם אם לא תקבלי תשובה במשך חודש - זה עדיין לא אומר שאף אחד לא מכיר. זה אומר שמי שמכיר לא מעוניין לעבוד בשבילך על תקן חפשן-בגוגל-פלוס-מתורגמן-ומבהירן (אלא אם תשלמי לו, כמובן).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;471529:
בס"ד

רבקה, מה יהיה? על מה העצבים?
גם אני לא הבנתי, סתם בקשה תמימה, בכל אופן אני מתנצלת אם הגזמתי;). בכל מקרה-תודה גם מגיעה לך, למדתי לפעם הבאה.

אשמח לקבל תגובות, מתי שיהיה אפשרי, מי שיכול מידיעה אישית וכד', כמובן בלי להטריח אפ'חד.:)
תודה גדולה מראש למסייעים!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;471529:
בס"ד

רבקה, מה יהיה? על מה העצבים?

אין לי מושג אם אתה נשוי ועם ילדים. לי אין ילדים, אבל יש לי מושג בחינוך. ונזיפה != (שונה מ) עצבים. כדאי שתתחיל לתרגל, זה חשוב.

ואם לא הבנת: כשאני מבהירה למישהו שבעיני ההתנהגות שלו לא הולמת, אני לא עצבנית. אני פשוט מבהירה מהי ההתנהגות ההולמת לדעתי. במקרה הנוכחי הבהרתי (שוב) שבעיני הקפצות הן מעשה לא נעים, בטח לא אחרי זמן כ"כ קצר. חוץ מזה, הזכרתי את הצורך לחפש לבד את התשובה (הטריוויאלית כ"כ. אין כאן עניין של טעם, או סקר בין משתמשים. היא רוצה לדעת תכונות טכניות של מצלמה. אתה יודע כמה פעמים זה מפורט ברחבי האינטרנט? או שמא היא מצפה שנכתוב "לדעתי זו מצלמה יפהפיה, במיוחד אם מדביקים עליה מדבקות ורודות"?) לפני ששואלים.

לדעתי אם פורום שלם מעודד את הגולשים (הוותיקים והחדשים) לחפש לפני שהם פותחים אשכול עם שאלה טריוויאלית, ולחכות לפני שהם מקפיצים ב (אין לי מילה מתאימה אז אני אמציא) "דורשנות" (מלשון דרישה. לכאורה דורשים תשובה) את השאלה שלהם - הפורום יראה הרבה יותר טוב.

וסליחה אם הניסוח פגע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;471564:
אין כאן עניין של טעם, או סקר בין משתמשים. היא רוצה לדעת תכונות טכניות של מצלמה. .

אני מסכים עם הגישה הבסיסית שלך

אבל אני לא בטוח שהיא רוצה נתונים טכניים, אלא חוות דעת של מישהו שמכיר אותה אישית ויכול לשתף מנסיונו.

נכתב ע"י קנרית;471270:
מישהו מכיר מקרוב?

• הוסף לסימניות
בס"ד

זו לא פעם ראשונה שאת נוזפת בפותחת/ת אשכול בסגנון.

• הוסף לסימניות
OK

להרגיע, דחוף.

אם למישהו יש נסיון עם המצלמה ויכול לשתף, פותחת האשכול יותר מתשמח לשמוע/לקרוא.

אם מישהו יכול לתת סקירה קצרה (בעיקר הניקוניסטים) על המצלמה, זה יהיה נחמד.

שבוע טוב לכולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;471572:
בס"ד

זו לא פעם ראשונה שאת נוזפת בפותחת/ת אשכול בסגנון.

כנראה שזה לא הפעם הראשונה בה זה היה נדרש.
ואתה רואה שהמסר עדיין לא נקלט...

• הוסף לסימניות
אבל אני לא בטוח שהיא רוצה נתונים טכניים, אלא חוות דעת של מישהו שמכיר אותה אישית ויכול לשתף מנסיונו.
צודק לחלוטין.
תודה רבה לכל המגיבים (לכאן ולכאן...)
ועכשיו לעניננו...

• הוסף לסימניות
יש את הדגם הזה למנחם הלוי (בנוסף ל-D700)
חכו לו בסבלנות.
מנסיון שלי איתה - לא אהבתי.
היתרונות היחידים שלה זה המסך המתכוונן וצילום הוידאו.

• הוסף לסימניות
אגב, עשיתי עכשיו חיפוש מהיר בגוגל, ומסתבר שהמחירים של הדגם הזה ממש ברצפה!!
מתחיל מ-1560 ש"ח לגוף.

• הוסף לסימניות
לא מכיר את הדגם הספיציפי.

הנה התוצאה הראשונה שקיבלתי בגוגל על המצלמה הזו, אולי זה יעזור.

סקירה מצלמת ניקון D3000

לאותם צלמים מתחילים אשר מחפשים לעבור מצילום ממצלמות Point-and-Shoot למצלמות רפלקס, ניקון הציגה את ה-Nikon D3000. בעבר שלטה חברת קנון ללא עוררין על שוק מצלמות הרפלקס עם הצגתן של מצלמות כמו 400D או 350D עבור צלמים מתחילים אשר מחפשים לקנות מצלמת רפלקס דיגיטלית במחיר זול. ניקון לא חיכתה הרבה כדי להתחרות בחברת קנון עם סדרת מצלמות מוצלחות לא פחות, אחת מהן היא ה-D3000. הרבה חברות מכוונות לאותו פלח שוק של צלמים מתחילים אשר מחפשים מצלמה אשר תאפשר להם יותר חופש של יצירתיות ולצלם תמונות דיגיטליות באיכות גבוהה יותר.

nikon-d3000-kit.jpg
מצלמת ניקון D3000 עם עדשת KIT 18-55mm

אחת המצלמות הראשונות של ניקון לפלח שוק זה היתה ה-Nikon D40 שהוכרזה בשנת 2006. לאחר מכן צצו מצלמות כמו ה-Nikon D40x וה-D60 (המחליפה של ה-D40). המטרה של ניקון הייתה ליצור מצלמה עם ממשק ידידותי למשתמש והפשטה של פונקציות מורכבות המצלמה אשר מקשות על המעבר של צלמים ממצלמות דיגיטליות פשוטות למצלמות עם עדשות מתחלפות. ניקון D3000 מציעה מגוון שיפורים על פני המצלמות הקודמות לה והיא בהחלט מצלמה שקשה להתעלם ממנה, במיוחד בתג המחיר שלה.

לפני שנמשיך עם ביקורת זו, הנה סרטון Review של CameraLabs.com מאתר יוטיוב:

מפרט מרשים למצלמה זולה

ניקון D3000 כוללת חיישן DX-Format ברזולוציה של 10.75 מגה-פיקסל (10.2MP פיקסלים אפקטיביים). מאחורי המצלמה יש מסך בגודל 3 אינץ' עם 230,000 פיקסלים. המצלמה כוללת מנקה אבק אוטומטי, 11 נקודות פוקוס אוטומטי, צילום ברגישויות מ-100 עד 1600 ISO, אפשרות צילום של 3 פריימים לשנייה ומגוון עשיר של אפשרויות במצלמה עצמה לעריכה וניהול נכס התמונות הדיגיטליות שלכם. כמו שאתם רואים, מפרט המצלמה ברמה הבסיסית הוא מכובד מאוד, ואיi ספק שניקון יודעת שעליה להתחרות במצלמות של קנון, סוני ואולימפוס ולכם היא לא חסכה בפיצ'רים חיוניים כדי לגרום לצלמים מתחילים לקנות דווקא את המצלות שלה.

גוף מצלמה איכותי במיוחד

יתרון של המצלמות הבסיסיות של חברת ניקון הוא איכות הגוף של המצלמה. ניקון ידועה כחברה אשר משקיעה הרבה במצלמות ה-Entry-Level שלה, ומיד שאתם מחזיקים מצלמת ניקון ביד, אתם יכולים להרגיש עד כמה איכותי גוף המצלמה בהשוואה למצלמות של קנון למשל. אני למשל החזקתי את מצלמת Canon 500D ביד מול ה-Nikon D40, ואין ספק שה-D40 הרגישה הרבה יוצר מוצקה ועמידה. כדי שתדעו שחלק גדול מהלקוחות אשר ניגשים לקנות מצלמה דיגיטלית, קונים מצלמה לפי ההרגשה שלה היד. צלמים מקצועיים כמובן בוחרים את המצלמה לפי הפיצ'רים שלה, אך אין ספק שלאיכות גוף המצלמה (Camera body), יש השפעה על הרבה צלמים מתחילים.

nikon-d3000-dslr.jpg

ניקון D3000 מזוויות צילום שונות
D5000 vs D3000

לניקון יש שתי מצלמות בנישה הזו, האחת כמובן היא Nikon D3000 והשנייה היא Nikon D5000 המתקדמת ממנה. ההבדלים בין שתי המצלמות הן די משמעותיים עבור צלמים חובבניים אשר דורשים יותר מהמצלמה שלהם. ל-D5000 יש רזולוציה של 12.3MP בהשוואה ל-10.2MP של ה-D3000. ל-D5000 יש Live View בעוד שלשנייה אין. עם ה-D5000 תוכלו לצלם סרטוני וידאו, יש לכם אפשרות של Active D-Lighting, תיקון עיוותים אופטיים, 4 פריימים לשנייה, ובסך הכל מדובר במצלמה יותר מתקדמת. הרבה צלמים יסתפקו בקנייה של ה-D3000, לפחות בשביל ההתחלה. כמובן חלק חשוב בתהליך קנייה של מצלמת רפלקס דיגיטלית חדשה היא העדשות. בלי עדשה עם איכות אופטית גבוהה, לא תקבלו תמונה באיכות אופטית גבוהה ולכן חשוב להשקיע בעדשות מצלמה יותר מאשר גוף המצלמה. בנוסף, עדשות מצלמה יישארו אתכם שנים קדימה, בעוד הגוף יתחלף לגוף אחר (אולי מקצועי יותר ויקר יותר) תלוי בצרכים שלכם כצלמים.

ניקון D3000 תומחרה ב-$449 בארצות הברית כאשר היא הושקה, ואין ספק שמדובר במחיר זול מאוד בהשוואה למצלמות אחרות. כיום אפשר למצוא אותה בישראל במחיר זול מאוד והיא מוצאת את עצמה בידיים של צלמים מתחילים, הורים עם ילדים אשר מחפשים מצלמה שתפיק איכות תמונה גבוהה וגם לצלמים אשר מחפשים מצלמת גיבוי אלטרנטיבית למצלמה היותר יקרה ומקצועית שלהם. ניקון D3000 היא גם מצלמה קומפקטית למדי, אולי לא קטנה כמו מצלמות ה-Micro Four thirds של פנסוניק או אולימפוס, אך עדיין מצלמה קומפקטית למדי. ממדי המצלמה 126 מ"מ רוחב, 97 מ"מ גובה ו-64 מ"מ עומק ומשקלה 485 גרם ללא סוללה.

ניקון D5000 - ביקורות נלהבות

אחותה הגדולה ניקון D5000 זכתה לביקורות נלהבות ברשת האינטרנט באתרי ביקורות ציוד צילום ונשאר לראות האם ה-D3000 לא תאכזב. אחד הדברים שהרבה צלמים היו רוצים הוא Live View, בדומה לזה הקיים ב-D5000. אך כמובן על מנת לשמור על מחיר זול, ניקון הייתה צריכה להפשיט ממנה כמה מאפיינים אשר מייקרים את המצלמה בצורה משמעותית, ואחד מהם הוא ה-Live View.

איכות תמונה

מבחינת איכות תמונה, ניקון D3000 לא מאכזבת, בתנאי שאתם שמים לה עדשה טובה. אתר dpreview עשה השוואה בינה לבין ה-Canon 1000D, ואפשר לראות שהתמונות שיצאו ממנה כאשר כל הכוונונים נמצאים במצב default (ברירת מחדל) היו רכות מעט בהשוואה לתמונות של קנון 1000D.אם זאת, לאחר שתעלו את החדות במצלמה מעט למעלה (sharpening), אפשר לראות שקשה מאוד להבדיל בין התמונות שצולמו עם קנון 1000D לבין אלו אשר צולמו עם ה-Nikon D3000. אך אם תעשו השוואה בין ה-D3000 לבין ה-Sony Alpha A230, אפשר לראות כי התמונות של A230 הינן רכות יותר (soft) בהשוואה לאלו של ה-D3000. יכול להיות שזה בגלל פילטר ה-anti aliasing של סוני, אשר הינו חזק יותר בהשוואה למצלמה של ניקון. אם זאת, כאשר לא מסתכלים על התמונה ב-100% הגדלה, כאשר מאוד לראות את ההבדלים והם די זניחים.

הנה עוד סרטון Preview אודות ניקון D3000 מאתר יוטיוב על ידי DigitalRev:

צילום בקבצי RAW

תמיד אפשר לחדד את התמונה בתוכנות עריכת תמונה כמו פוטושופ (unsharp mask), אך כמובן צלמים מתחילים לא רוצים להתעסק עם תוכנות עריכה, הם רוצים תמונות JPEG איכותיות ולהעביר אותם ישירות למחשב לשיתוף עם חברים ומשפחה או הדפסת תמונות על בחנות צילום או ב,מדפסת. איכות התמונה משתפרת כאשר מצלמים תמונות ב-RAW. מצב RAW בשונה למצב JPEG, שומר את כל המידע שנמצא החשן ואינו מבצע אינטרפולציות על התמונה. כאשר הקובץ RAW מועבר למחשב (קובץ נגטיב דיגיטלי), הוא עובד עיבוד על ידי תוכנות עריכה, ובגלל שמעבד המחשב הרבה יותר חזק מזה של המצלמה, עיבוד התמונה ל-JPEG בדרך כלל מוציא תמונות יותר איכותיות בהשוואה למה שהמצלמה מוציאה. למי שמתעניין בצילום ב-RAW, כדאי לכם לבדוק תוכנות עריכת קבצי RAW, פשוט הקלידו בגוגל Camera Raw Software או עריכת קבצי RAW או תוכנות RAW ותקבלו רשימה של אתרים עם תוכנות לעריכת קבצי RAW במחשב שלכם.

איכות תמונה ב-ISO גבוה

חלק מכם סקרנים לדעת כיצד המצלמה מתפקדת בצילום בתנאי תאורה נמוכים ב-ISO גבוה או בכלל באיזו גבוה בהשוואה למצלמות אחרות. איכות התמונה ברגישויות גבוהות 800 ISO ומעלה הינה טובה מאוד. הבעיה שאין לכם שליטה ידית על הסרת הרעש בתמונה ולכן זה הסיבה שלפעמים יש הסרה של רעש בצורה מוגזמת למדי, אשר בסופו של דבר גורמת לאובדן מידע. אני באופן אישי מעדיף להסיר רעש בעזרת תוכנת הסרת רעשים כמו Noise Ninja או Neat Image (העדיפה עלי היא Neat Image). אבל באופן כללי איכות התמונה בכלל היא ממש מעולה, ובמחיר של המצלמה הזו, אין ספק שזו קנייה כדאית מאוד.

לסיכום - מצלמה מומלצת

אם אני הייתי צריך לבחור מצלמה דיגיטלית רפלקס זולה, הייתי קונה את ה-Nikon D40 במקום ה-D3000. יש לבדוק אם היא קיימת במלאים, כי מדובר המצלמה ישנה למדי וייתכן שבקרוב לא תוכלו בכלל למצוא אותה בחנויות. אפשר לבדוק באתר יד 2 אם יש מישהו אשר מוכר את ה-D40 . בסך הכל מדובר המצלמה טובה מאוד עם איכות תמuנה גבוהה במיוחד (לפחות ב-ISO נמוך). אני ממליץ לכם לקנות אותה במדיה ולא מצאתם את ה-D40 זמינה לקנייה באינטרנט או באף חנות צילום, והכי חשוב לקנות עדשה איכותית עבור ה- bheui D3000.

הקטע הוא, שכמעט אין עדשות נחותות אצל ניקון, כמעט כל עדשה של ניקון תספק תוצאות מעולות. כמובן יש עדשות מצלמות יקרות יותר וכאלה זולות יותר. עבור צלמים מתחילים אני ממליץ לקנות את עדשת ה-Kit, 18-55mm ולאחר כמה זמן שאתם מצלמים ולהחליט איזו עדשה נוספת אתם צריכים. בסך הכל כאשר תחליטו על עדשה נוספת, כל מה שנשאר הוא לגשת לחנות צילום, לשלם ולקנות ולהתחיל לצלם איתה. מצלמה מומלצת מאוד, אך המלצה שלי היא לבדוק את ה-D40 גם כן ואז להחליט איזה מצלמה מתאימה בשבילכם יותר. איכות התמונה של ה-D40 פשוט מדהימה. תמונות ב-JPEG פשוט יוצאות משגע, עשירות בצבע וחדות כסכין. למי שמחפש מצלמה דיגיטלית רפלקס מקצועית יותר, כדאי לקרוא את הביקורת על ניקון D90 באתר שלנו, ואז להחליט האם כדאי להשקיע עוד כמה אלפי שקלים למצלמה הרבה יותר טובה ומתקדמת.

http://www.pilpilon.co.il/nikon-d-ביקורת-מצלמה-s-2518.html

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Srool;471644:
יש את הדגם הזה למנחם הלוי (בנוסף ל-D700)
חכו לו בסבלנות.
מנסיון שלי איתה - לא אהבתי.
היתרונות היחידים שלה זה המסך המתכוונן וצילום הוידאו.
יש לי D5000 ולא D3000, שים לב. ואתה מדבר עליה.

מניסיוני עם הD5000 שרול די צודק שהיא לא משהו... אבל בתור מצלמת פתיחה היא טובה (אף שהD90 טובה ממנה בהרבה ולא גדולה מאוד במחיר). מה שנותן לה יתרון על הD90 - שהיא קלה וקטנה בהרבה. מבחינת הצילום בפועל - היא פחות.

ואם לפי הביקורת כאן שהביאו, ה3000 פחות מה5000, אז זה אמור פרט להיות שלילי לגביה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה