מצמוץ בעיניים

• הוסף לסימניות
ילד בן שנתיים שממצמץ בזמן האחרון המון.

תופעה מדאיגה?
יש מצב שזה חיקוי או יש מה לבדוק?

• הוסף לסימניות
זהו, אתם לא חברים באף קופ"ח, אין רופא ילדים שמכיר את הילד?

• הוסף לסימניות
לפני שאני רצה לרופא אני בודקת שיש על מה לרוץ...
חשבתי מנסיונכן אדע עד כמה זה נחוץ, יש הרבה תופעות שילדים מחקים אולי זה בניהם?

• הוסף לסימניות
הבת שלי בכתה א' התחילה למצמץ אחרי שעברה בדיקת סינון ראיה שיגרתית בבית ספר.
ושם נתנו הפניה לרופא עיניים שאישר שהיא רואה מצוין!
הבעיה היתה היא מצמצה בערך חודשיים שלוש בצורה מזעזעת (ולפעמים התלוננה שמשהו מציק לה) וממש היינו אובדי עצות.
מה שהציעו לי זה להתעלם לחלוטין. אמרו לי שאחרי הבדיקת עיניים היא נהייתה מודעת לנושא
העיניים באופן תת מודע. וזה כנראה מה שגרם למצמוצים.
בקיצור מה שעשיתי, הברתי לה הצורה חד משמעית שביקרנו אצל רופא עיניים ואין לה שום בעיה
בעיניים ושתרגע מהקטע. ומאז התעלמו לחלוטין (למעט כל אחד שראה אותה והחכמים שניסו להעיר לה)
וב"ה התופעה הלכה ודעכה עד שנעלמה לחלוטין!!
אני מציעה לך קודם כל לקחת אותו לרופא לשלול בעיה. אם הכל תקין תסבירי לילד שאין לו כלום
בעיניים ושאת מבקשת ממנו להפסיק ותתחילי להתעלם. בהצלחה! ( ואני מזדהה איתך זה נורא)

• הוסף לסימניות
בכל זאת מדובר בילד הרבה יותר קטן,

הייתי איתו לא מזמן בטיפת חלב ועשו לו בדיקת ראיה ואמרו שהכל בסדר, אני גם שמה לב שהוא רואה גם פריטים קטנים מאוד כמו אם נפל חרוז על הרצפה לא קשה לו למצוא את זה במהירות.

בכל אופן אבדוק שהכל באמת תקין אולי סוג של אלרגיה או משהו...

• הוסף לסימניות
פעם שמעתי- לא יודעת עד כמה זה נכון,
שמצמוץ בעיניים מגיע מ"לחץ"....

• הוסף לסימניות
מה יש לילד בגיל שנתיים להילחץ?
אולי מהבובה...

• הוסף לסימניות
אין לו מישהו בסביבה שהוא מחקה? אפילו סבא או דוד/ה

• הוסף לסימניות
תני לי לנחש, נולד לו אח/ות קטן בשנה האחרונה? בכל אופן זו תופעה מוכרת לתגובה מקנאה. (כמובן אחרי שתשללי בעיה בראיה/גוף זר בעין

• הוסף לסימניות
גם אני חשבתי שזה חיקוי אבל הוא ממש מתרכז בזה שזה נראה לי הזוי, במיוחד שהגננת שלו גם אמרה, אחרת היא היתה אומרת שיש ילד בגן שהוא מחקה אותו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;1027878:
תני לי לנחש, נולד לו אח/ות קטן בשנה האחרונה? בכל אופן זו תופעה מוכרת לתגובה מקנאה. (כמובן אחרי שתשללי בעיה בראיה/גוף זר בעין

אכן נולד לו אח לפני 8 חודשים, אבל אולי כל הילדים צריכים ללמוד ממנו מזה אהבת אחים,
דואג לו, מנשק מחבק, חסר לו משהו הוא רץ להביא... כך שנראה לי שאולי זה לא קשור...

• הוסף לסימניות
שימי לב, שאם את בוחרת להתעלם מזה את חייבת להתעלם מזה גם אצלך בפנים.
כי אחרת זה לא יעזור אנחנו משדרים לילד בדיוק מה שאנחנו מרגישים. ואחרת זה לא יעבוד.

את צריכה להחליט אצלך ולהאמין שאין לו כלום והוא בסדר גמור וכ"ו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צקצוק;1027882:
אכן נולד לו אח לפני 8 חודשים, אבל אולי כל הילדים צריכים ללמוד ממנו מזה אהבת אחים,
דואג לו, מנשק מחבק, חסר לו משהו הוא רץ להביא... כך שנראה לי שאולי זה לא קשור...

זה גם לא אומר כלום.
הוא יכול לאהוב אותו באמת עד השמיים אבל הקנאה יכולה להיות קיימת איפה שהוא והוא מוצא דרך לבטא את זה שלא על גבי התינוק...

• הוסף לסימניות
כ"כ מאוחר? איפה הוא היה עד היום?

• הוסף לסימניות
יכול להיות שהיום הוא יותר מתחרה איתו כי הוא גדל.
וכשהוא היה קטן הוא הרגיש שהוא לא בר תחרות איתו.

• הוסף לסימניות
דברים של טעם.

אשים לב יותר לנק' זו, מקווה שבאמת זה רק זה ונוכל להתגבר על הבעיה בקלות יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1027890:
יכול להיות שהיום הוא יותר מתחרה איתו כי הוא גדל.
וכשהוא היה קטן הוא הרגיש שהוא לא בר תחרות איתו.

מנסיון-זה נכון.

• הוסף לסימניות
זה דבר שיכול לבוא מטראומות, לחצים, ופחדים למיניהם.

ראיתי דבר כזה אצל ילדה בת 3-4 בתקופה קשה במשפחתה.

• הוסף לסימניות
מתוך האתר של בי"ח שניידר:

מצמוץ פתאומי: בני, בן שלוש וחצי, החל לפני כמה ימים למצמץ בעיניו בצורה חריפה,
בשתי העיניים לסירוגין. התופעה בולטת, נראית כמו "טיקים", וכל מי שנפגש עמו מסב
את תשומת לבנו לכך. מה זה יכול להיות? האם עלינו למהר לרופא עיניים?

מצמוץ בגיל זה הינו שכיח אך מומלץ לעבור בדיקת רופא עיניים ילדים לשם שלילת בעית מיקוד,
פזילה תשבורת או גוף זר. על פי רוב הדבר חולף עם הזמן בתנאי שאין פתולוגיה ספציפית.

ד"ר משה שניר, אחראי מרפאת עיניים

לבתי בת השש יש בזמן האחרון מעט טיקים בעין הימנית. זה לא משהו קבוע אבל קורה מדי פעם. איך מטפלים בזה?

בניגוד לאמונה העממית, טיקים אינם נגרמים בשל מצב לחץ אלא נובעים מהפרעה מוחית מבנית.
הבעיה היא איזון ביוכימי באזורים ספציפיים במוח של חומרים הנקראים נוירו-טרנסמיטורים, דהיינו חומרים המעבירים במוח את הגירויים העצביים. מצבי לחץ עלולים להחמיר אותם ולהביא אותם לפני השטח.
משום כך טיקים נעלמים בשינה, כאשר אנחנו ממש רגועים. בהיותם הפרעה מבנית אין בידינו אפשרות לרפא אותם, אולם יש תרופות המונעות או מקילות את הופעתם וחומרתם.

מאחר שהתרופות הן רק בגדר קוסמטיקה ואינן מרפאות באמת, אנו מעדיפים לתת אותן בגילים מבוגרים יותר, כאשר הדימוי העצמי חשוב לילד והוא מתחיל לסבול מהטיקים. אצל ילדה בת שש עדיף לדעתי לא להיעזר בתרופה אלא לשדר לה לקבל את הטיקים בצורה טבעית ככל הניתן לחזק את בטחונה העצמי. חשוב לדעת שבאחוזים גבוהים יש לטיקים תופעות כפייתיות שחשוב להתייחס אליהן ולהיות במעקב אצל נוירולוג ילדים.

פרופסור אבינועם שופר, מ"מ מנהל המכון לנוירולוגיה פדיאטרית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת