דרוש מידע מקדמות מ"ה לעוסק פטור

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
לפני מספר חודשים פתחתי עוסק פטור, ומאז אני משלם מקדמות דו חודשיות למס הכנסה.
לאחרונה חבר אמר לי שאין חובת דיווח לעוסק פטור, משום מה באיזור האישי ברשות המיסים מופיע לי דרישה כזו,
אשמח לדעת מה נכון, ובמידה ואני אכן פטור מה עליי לעשות.
תודה

• הוסף לסימניות
שבוע טוב,
אם לא צפוי חיוב במס בגין הכנסה זו, אז אפשר לבקש מהם בפניות באיזור האישי לבטל את הדרישה

• הוסף לסימניות
גם אני פתחתי עוסק פטור לאחרונה, והבנתי שיש דיווח רק פעם בשנה.
וקיבלתי להפתעתי מכתב שאני צריכה לשלם מקדמות בסך 6.3% ולדווח כל חודשיים.
שלחתי פניה מקוונת שאני לא אמורה לשלם מס בכלל לפי נקודות הזיכוי שלי, וביטלו לי את המקדמות לשנת 2024

• הוסף לסימניות
כדאי לבדוק מול רואה חשבון/יועצ/ת מס לעשות צפי הכנסות משכיר ומעצמאי ולראות האם אתם תגיעו לחיוב מס ובמידה ותגיעו לחיוב מס כמה מקדמות עליכם לשלם.

• הוסף לסימניות
למע"מ יש חובת דיווח ללא תשלום- פעם בשנה
מס הכנסה - גובה הסכום נקבע על פי הרווחים, ואם קיימת חבות מס- יש דרישה לתשלום מקדמות אחת לחודשיים.
ככל שלא קיימת חבות מס צפויה - ניתן לבקש ביטול מקדמות בהתאם. (אם תבטלו ולבסוף יתברר שאתם כן חייבים מס- תשלמו "קנס" בגובה הרבית וההצמדה בגין המס שלא שולם כמקדמה)

• הוסף לסימניות
חשוב לוודא שאכן בוטלה הדרישה - אחרת זה עלול להגיע גם לעיקולים מיותרים
כבר פירסמתי כאן מקרים כאלו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

ראיתי שהנושא לא ברור מספיק - להלן ציטוט מאתר רשות המיסים​

התנהלות עסק זעיר זה דבר חדש וקשור רק למס הכנסה בלבד, ההתנהלות מול מע"מ וביטוח לאומי הוראות ניהול ספרים כרגיל כמו בעבר.

האם בעל עסק זעיר צריך עדיין לדווח למע"מ?​

בעל עסק זעיר זו הגדרה של מס הכנסה ולכן כל הדיווחים למע"מ לא משתנים.

האם למעבר לדיווח כ"בעל עסק זעיר" יש השלכות על חובת ניהול ספרים?​

לא. החוק לא השתנה לעניין זה. עצמאי שידווח כ"בעל עסק זעיר" עדיין חייב לנהל ספרים כחוק, ויכול למצוא את עצמו מוזמן לביקורת ניהול ספרים או דיונים.

האם למעבר לדיווח כ"בעל עסק זעיר" יש השלכות על התנהלות בעל העסק מול ביטוח לאומי וניכוי הוצאות ביטוח לאומי?​

בשלב זה, לא יהיו השלכות על ההתנהלות מול ביטוח לאומי למעט שהוצאות על תשלומים לביטוח לאומי יוכרו במסגרת ההכרה של ההוצאות בשיעור 30% מהמחזור של בעל עסק זעיר.

האם עוסק זעיר צריך לפתוח תיק עצמאי בביטוח לאומי ?​

בעת הגשת בקשה לפתיחת תיק לבעל עסק זעיר במערכת המקוונת, המידע עובר לביטוח לאומי באופן מקוון ונפתח תיק באופן אוטומטי. למעשה הבקשה המקוונת פותחת תיק אוטומטית במע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי. במקרים אחרים, יש לפתוח תיק בביטוח הלאומי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה