מקום בכונן משתנה בכמה גיגה בדקות ספורות

• הוסף לסימניות
מדי פעם הכונן מראה לי הבדלים עצומים (בהבדלים של כמה גיגה!) במקום שנשאר
איך יכול להיות?
אני לא מתעסקת עם תוכנות שתופסות מקום, לא סרטים ולא גרפיקה כבדה וכד'
למה השינויים הדרסטיים האלו משעה לשעה גם בלי שמכבים את המחשב?

• הוסף לסימניות
למה השינויים הדרסטיים האלו משעה לשעה גם בלי שמכבים את המחשב?
צריך למצא את הקובץ/ים שנוצרים ועל פי זה אפשר לנסות לזהות מי מייצר אותם ולטפל בזה
כשמדובר בשאלה כללית מעין זה קשה לתת תשובות

• הוסף לסימניות
צריך למצא את הקובץ/ים שנוצרים ועל פי זה אפשר לנסות לזהות מי מייצר אותם ולטפל בזה
כשמדובר בשאלה כללית מעין זה קשה לתת תשובות
בד"כ זה רק קבצי וורד רגילים

• הוסף לסימניות
המחשבים עושים כל מיני דברים עם קבצים זמניים, וקשה לדעת בדיוק מה קורה שם, יש קובץ לשמירת מידע זמני שהוא גדול מאד והגודל מתשנה לפי צריכת המחשב

• הוסף לסימניות
אם הבנתי את הענין נכון, חלונות מנהל באופן אוטומטי את הגודל של הPAGEFILE לפי הצריכה של זכרון פעיל.
אני חושב שזה לא נכון
הגודל שלו הוא קבוע בגודל שהוגדר שיהיה זכרון וירטואלי
(אין לי כרגע דרך להוכיח או לאמת את זה)
אולי אתה צודק באמת. אני קראתי לא מזמן שחלונות מנהל את הגודל שלו לפי צריכת הזכרון, אבל אולי זה היה מידע שגוי.

• הוסף לסימניות
המחשבים עושים כל מיני דברים עם קבצים זמניים, וקשה לדעת בדיוק מה קורה שם, יש קובץ לשמירת מידע זמני שהוא גדול מאד והגודל מתשנה לפי צריכת המחשב
מה הם הקבצים הזמניים? איפה הם מאוחסנים?
ואפשר למחוק אותם או שזה קשור לדברים שאסור למחוק כתוכניות וכד'?
באמת זכור לי שדפדפתי לפני כמה זמן בכונן וכשסידרתי קבצים לפי גודל ראיתי שמשקל הקבצים הזמניים היה ענק
רק לא זוכרת איפה זה

• הוסף לסימניות
באמת זכור לי שדפדפתי לפני כמה זמן בכונן וכשסידרתי קבצים לפי גודל ראיתי שמשקל הקבצים הזמניים היה ענק
מדובר על התיקיה temp ?
מה הם הקבצים הזמניים? איפה הם מאוחסנים?
מקש windows + R
הקלדת %temp% ואנטר אמור להוביל לתיקית temp (קבצים זמניים)

• הוסף לסימניות
בגדול שום דבר, רק יפנה מקום

כשמם כן הם, קבצים זמניים
אז איך הם נוצרים? ממה הם נוצרים? ולמה הם שוקלים כ"כ?...
(שואלת כדי להבין טוב שח"ו לא אמחוק משהו קריטי)

• הוסף לסימניות
אז איך הם נוצרים? ממה הם נוצרים? ולמה הם שוקלים כ"כ?...
דוגמה
רוב המוחלט של תוכנות שצריך להתקין מגיע מכווץ
לפני ההתקנה התוכנה מבצעת פריסה של הקבצים
פריסת הקבצים נעשה לתוך תיקית temp
מדובר לרוב בכפול ומשולש ויותר מגודל קובץ ההתקנה

• הוסף לסימניות
@חברה איפה זה משפיע עליכם?
חסר מקום במחשב?
או שאתם חוששים שהמחשב נגוע?

למעשה כפי שכתבו, צריך לראות איזה קבצים ומה התדירות ואז אפשר לראות מי גורם לזה ולמה

• הוסף לסימניות
אם אין בעיה בתפקוד המחשב, לא לנסות "לנקות" אותו מקבצים מסוג זה. הנזק יותר קרוב מהתועלת.
אם רוצים לפנות מקום, יש תכנה חינמית
CCLEANER

• הוסף לסימניות
@חברה איפה זה משפיע עליכם?
חסר מקום במחשב?
או שאתם חוששים שהמחשב נגוע?

למעשה כפי שכתבו, צריך לראות איזה קבצים ומה התדירות ואז אפשר לראות מי גורם לזה ולמה
כן, כמעט נגמר המקום במחשב
לא עובדת על שום קבצים מיוחדים... פותחת קבצים של וורד, ואאוטלוק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה