כללי מקום במחשב

• הוסף לסימניות
אמצעי האיכסון במחשב שלי הוא: 1.81 טרה .
אני גרפיקאית שנתיים ומוצאת את עצמי עם מחשב מלא לחלוטין עד אפס מקום.
עובדת בתוכנות האדובי, פלוס פרמייר ואפטר- מידי פעם.
זה הגיוני?
איך מתמודדים עם המצב?

• הוסף לסימניות
נסו להפעיל את כלי ניקוי הדיסק, לפעמים הקבצים הזמניים תופסים הרבה מאד מקום

• הוסף לסימניות
איך מפעילים? איך קוראים לכלי?

• הוסף לסימניות
התחל>עזרים>כלי מערכת>ניקוי דיסק
או פשוט לכתוב בהתחל ''ניקוי דיסק'' וזה יופיע מיד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1605246:
נסו להפעיל את כלי ניקוי הדיסק, לפעמים הקבצים הזמניים תופסים הרבה מאד מקום
מה בדיוק הוא מוחק?
האם יכול להימחק גם קבצים שימושיים?

• הוסף לסימניות
כונן אחסון בענן (פיזי או וירטואלי) יפתור לך את הבעיה, כמו גם יקל על המחשב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א. י. ג.;1605296:
מה בדיוק הוא מוחק?
האם יכול להימחק גם קבצים שימושיים?

אפשר לבחור מה למחוק, בעיקרון הוא לא נוגע בקבצים חשובים, אלא מוחק את הקבצים הזמניים או קבצי מטמון שנשמרו בשביל לאפשר תצוגת קבצים מהירה,

• הוסף לסימניות
אני קצת לא מבינה את השפה...מה פרוש אחסון בענן?
הכוונה לדיסק חיצוני?

• הוסף לסימניות
אחסון בענן,
הכוונה אינטרנט..........

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yair7733;1605332:
כונן אחסון בענן (פיזי או וירטואלי) יפתור לך את הבעיה, כמו גם יקל על המחשב.

hmm. אם נאמר שלוקח שניה אחת לעלות ל"ענן" 100K (שהרי מהירות ההעלאה יחסית נמוכה), נמצא שיקח כ-150 ימים רצופים להעלות 1 Terabyte. וזה רק במידה שהחברה שנותנת את שירותי הענן לא מאיטים את מהירות ההעלה אחרי כמה ג'גיה ראשונים (מה שמאוד נפוץ).

תכלס, במהירויות רגילים לא שייך להעלות כזו כמות של חומר לענן.

• הוסף לסימניות
טוב, ראשית כל, אקדים:

אחסון בענן הוא אחסון המתבצע דרך תשתית האינטרנט (הוי אומר - הקבצים 'מועלים' לרשת - וע"כ השם ענן). האחסון אינו בהכרח וירטואלי, ישנה אופציה וירטואלית או פיזית.

האופציה הפיזית הינה דיסק קשיח חיצוני (בדיוק כמו כל דיסק קשיח אחר), אלא שהדגמים החדשים תומכים בטכנולוגית הענן, הוי אומר - הם מתחברים לקו האינטרנט (קוי או אלחוטי), וההעלה לכונן לא מתבצעת דרך כבל USB רגיל אלא דרך תיקיית שיתוף באינטרנט. לאחר שהקובץ הועלה ניתן לגשת אליו: או באמצעות האינטרנט (מכל מחשב בעולם) או באמצעות כבל USB, בדיוק כמו כונן קשיח אחר. כמו"כ ניתן להעביר אליו קבצים באמצעות כבך USB רגיל או USB 3.0.

האופציה השניה היא אכן וירטואלית. קונים מקום אחסון (מיקרוסופט למשל מציעה שירות כזה, אך הוא יקר מעט מהמתחרים) והכל עובד ע"ג האינטרנט.

היתרון באופציה א': הנתונים מגובים לדיסק קשיח רגיל (יתרון במקרה שאין אינטרנט)
החסרון באופציה א': הנתנוים מגובים לדיסק קשיח רגיל (ובמידה והוא ניזוק, הכל הלך).

היתרון באופציה ב': מחיר זול (40 שקלים ממוצע לטרה אחסון, לכל החיים)
החסרון באופציה ב': אין אפשרות להעברת נתונים דרך כבל.

לגבי ההערה של אריאל, זה כמובן תלוי במהירות האינטרנט שלך. ועדיין, לא מכיר מישהו שמעלה 1TB במכה. ובכל זאת, איך את שולחת את הקבצים ללקוחות? לא מעלה לאינטרנט? אז ממ"נ, אם את כבר מעלה את הקובץ, לפחות תעלי לענן כך שהוא גם מאוחסן ומגובה.

לי אישית יש מהירות העלאה ריאלית של כ-500 ק"ב (רוחב פס 3000ק"ב העלאה). רוב הקבצים שלי הם בני כמה מגה בודדים. אם יש לי קובץ של 100 מגה, וזה נדיר, אזי יקח לי כשלוש דקות להעלות אותו. לא נורא.

בנוסף, יש לציין כי אנו עומדים בפני מהפכה בתחום האינטרנט, המעבר לאינטרנט סימטרי (בו מהירות ההעלאה וההורדה שווה) [ע"ע חברת אנלימיטד בשיתוף עם חברת החשמל], במידה והמהירות הממוצעת תהא 100MB סימטרית - הוי אומר ש1GB יקח 7-8 שניות להעלות.

אני לא אגיד שהענן שינה לי את החיים, אבל בהחלט פישט לי אותם. אין יותר כבלים, חיבורים, לחכות שהמחשב יזהה את הכונן, התקנת חומרה וקושחה וכו'. תיקייה פשוטה בה הכל מרוכז וזהו זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת