מקום לפינת אוכל במטבח

• הוסף לסימניות
אני זוכה במחיר למשתכן באלעד, והדירה כעת בבנייה,
הדירה מיועדת להשקעה, שזה אומר בערך שלוש שנים השכרה ואח"כ למכור אותה בעז"ה.
יש בעיה בתכנון של הדירה( כמו שמצוי הרבה במחיר למשתכן), שהמטבח מאוד קטן ואין מקום לפינת אוכל,
ובמחיר למשתכן א"א לשנות את התוכנית רק אחרי הבנייה.
ישנם כמה אפשרויות לשינוי (אחרי הבנייה) ואשמח לשמוע חוות דעת מה הכי מומלץ, הן מבחינת התכנון הטוב, והן מבחינה כלכלית (וכזכור זה דירה להשקעה).
אני רק מעלה כאן אופציה אחת, כי היא נראית לי מאוד טובה, מהמטבח יוצאת מרפסת שירות ומשם יציאה למרפסת, וישנו מרובע בתחילת המרפסת שיש מעליו תקרה, השאלה היא כמה מורכב להעביר לשם את המרפסת שירות, ולהגדיל את המטבח על חשבון זה, (ויש בזה רווח נוסף כי השיש הבשרי מאוד קטן, וככה אפשר להגדיל אותו), אני אצרף גם את התוכנית קומה בשביל להבין את העניין.
שאלה נוספת בתכנון שאולי תוכל להועיל גם לזה, ביחידת הורים יש חדר ארונות, כמה זה מוצלח, או שזה סתם בזבוז שטח.

קבצים מצורפים

• קומה 2.pdf
    KB 504.8 · צפיות: 20
  • בניין 5 דירה 3.pdf
    KB 194.1 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
אני זוכה במחיר למשתכן באלעד, והדירה כעת בבנייה,
ביחידת הורים יש חדר ארונות, כמה זה מוצלח, או שזה סתם בזבוז שטח.
מזל טוב שזכית -- מצוב רעיון לסידור המטבח --נראה לי סביר ביותר -- ואולי יש עוד רעיונות
מצוב גם רעיון --לסידור חדר שינה בלי חדר ארונות -- לשיקולכם
וגם אם ישאר חדר ארונות לפי המקורי --בהחלט הגיוני

0209.png

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה על העזרה והמחשבה...
אני רק מנסה להבין, בעצם ההצעה היא להוריד את הקיר המפריד בין המטבח למרפסת שירות
וא"כ האם זה לא אמור להפריע שיש מכונת כביסה בסוף המטבח.
ושאלה נוספת, אולי יש השערה בערך כמה כזה דבר אמור לעלות?

• הוסף לסימניות
הוריד את הקיר המפריד בין המטבח למרפסת שירות
וא"כ האם זה לא אמור להפריע שיש מכונת כביסה בסוף המטבח.
ההצעה היא להקטין את החדר כביסה לטובת המטבח -- מכונת כביסה ומיבש אחד על השני
ואם רוצים הפרדה אפשר לעשות קיר בין המכונות כביסה לשיש
זה גם נותן יותר אורור ואור למטבח
ושאלה נוספת, אולי יש השערה בערך כמה כזה דבר אמור לעלות?
אם זו דירה בבניה אז צריך לעשות תוכנית מעודכנת " שינויי דיירים "-- ואולי זה בכלל לא יעלה כי זה לא מוסיף כלום על התכנון המקורי -- אולי אפילו יותר קל לביצוע -- פחות קירות וכ"ו
גם מציע להעיף דחוף את הקיר המתוכנן בכניסה לסלון -- רק מפריע

• הוסף לסימניות
ביחידת הורים יש חדר ארונות, כמה זה מוצלח, או שזה סתם בזבוז שטח.
יש מרפסת מהחדר כביסה שממש לא מנוצלת --תנסה לבדוק עם הפרויקט אם אפשר לעשות בחדר הורים שינוי
כמו סקיצה מצוב -- עם יציאה למרפסת -- לא כלכך מאמין שאפשר כי בפרויקטים האלה ממש אין גמישות מצד היזם אבל שווה בדיקה כי זה משהו ברמה אחרת

קבצים מצורפים

• 0209 - עותק.png
    0209 - עותק.png
    KB 90.2 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
לפני שמשקיעים- כדאי לבדוק מול מתווך כמה זה יתן לכם במחיר מכירה וכמה כרגע בשכירות
הרבה פעמים לא שווה להשקיע בשיפוץ לצורך מכירה
כי זה מקסימום מכסה את העלויות, ולפעמים גם זה לא
(רוב האנשים אוהבים לשפץ לבד כשנכנסים לדירה משלהם)
ואם כן להשקיע- לבדוק איך להגיע למינימום השקעה-
כמה ואיזה מטבח הקבלן נותן? (במשתכן א"א לבטל. נכון?)
אולי אפשר להשאיר את המטבח של הקבלן ורק להוסיף פינת אוכל?
נכון שבחיים לא הייתי שמה מקרר בקצה המטבח -אבל זו דירה להשקעה, ואולי יותר נכון יהיה להעביר את המקרר לתחילת מרפסת שירות ולשים פינת אוכל קטנה ופשוטה בנישה של המקרר (כמובן, 'יזלוג' מחוץ לנישה)
יתכן גם שהייתי מוסיפה עוד כיריים בקצה השני של השיש, שיהיה שם לבשרי (סתם שיש ארוך. והשני, שאמור להיות עיקרי- פצפון)

ואם לגמרי רוצים לא להשקיע- אפשר לחבר לשיש הארוך אי קטן שיבלוט לכניסה למטבח, עם 2-3 מקומות ישיבה

• הוסף לסימניות
אז קודם כל שוב תודה לכולם על ההשקעה והמחשבה,
לגבי שינויים לפני טופס 4 א"א בכלל כי זה מחיר למשתכן,
האופציה היחידה היא לוותר לגמרי על מטבח דרכם,
רק שההחזר הכספי לזה הוא מאוד נמוך, והשאילה היא האם זה שווה את זה.
באמת אני חושב שאולי כדאי בהשכרת הדירה לראות כמה זה תוקע, וא"כ לעשות שינויים עפי"ז.
הרעיון של השינוי היחידת הורים הוא בהחלט רעיון, רק הוא ישאר ללקוחות בעז"ה (רק טוב לדעת שיש כזה אופציה
זה יכול למשוך לקוחות), רק לדעתי אפשר גם אופציה אחרת והיא להעביר את האמבטיה והשירותים הרגילים ליחידת הורים ובמקום החדר ארונות לעשות מקלחון ושירותים להורים, וככה יהיה אפשר להגדיל משמעותית את המטבח.
בכל אופן שוב תודה לכולם!!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה