מקור מבוסס לסיפור

• הוסף לסימניות
מן הסתם רובכם שמעתם את ספורו של הדור השני של יהודי ארה"ב. הדור הראשון נאבק על שמירת השבת, ואילו בדור השני ראו כי חלק מבניהם מקפידים מאוד וחלק נטשו ופרקו כל עול. כשנשאלו מדוע, השיבו שהוריהם רטנו והתמרמרו על הקושי בשמירת השבת. (בקיצור: מבוא לנושא דוגמה אישית)

אם משהו יוכל לכוון אותי למקור מוסמך בו מסופר הסיפור באופן שיהיה וישמע כמה שיותר אמין,

אודה לו מאוד!

• הוסף לסימניות
ככל הפעמים ששמעתי את הסיפור, כך מספר הגירסאות :rolleyes:
ישנם הסוברים שזה קרה אצל האדמו"ר מסאטמר
ויש כאלה המשערים שהסיפור התרחש אצל הגאון ר' משה פיינשטיין
ואם זיכרוני אינו מטעה ישנה גירסה שלישית...

בכל אופן - אברר לך בע"ה

• הוסף לסימניות
תודה!

מחכה... דחוף לי לאסיפת הורים ביום א' הקרוב.

• הוסף לסימניות
תזכירי לי באישי - אני מקווה שעד שבת אחזור אליך עם תשובה

• הוסף לסימניות
נראה לי שבלקח טוב של הרב ביפוס בפירוש לפסוק "תחת אשר לא עבדת את ה' ... בשמחה" מופיע הסיפור הזה
מסרתי על זה שיעור לפני יותר מעשור....

• הוסף לסימניות
הסיפור מופיע במאורות השבת (אני לא זוכרת איזה חלק אם זה עוד חשוב לך להיום תגידי ואשתדל לחפש)
אבל לא כתוב שם מקור.
גם אני חיפשתי, (לא חיפוש יסודי) עדיין לא מצאתי.

אם תמצאי מאד אודה לך אם תשתפי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה