עזרה מקפיאים לי את הבנק- אזרחות אמריקאית

אומרת גם מידיעה שלא פשוט, ויכול להיות שיצטרכו לשלם כפל מס גם בישראל וגם בארה"ב מסכום מסוים..

אומרת גם מידיעה שלא פשוט, ויכול להיות שיצטרכו לשלם כפל מס גם בישראל וגם בארה"ב מסכום מסוים..
עצמאים משלמים כפל ביטוח לאומי. וגם מקבלים פנסיה מ-2 המדינות. (כמובן כפוף לתנאים מסויימים שכדאי ללמוד כדי לא לפספס)
מס הכנסה - נדיר שמשלמים לארה"ב. אם כי שזה יכול לקרות.
אנחנו עושים כל מאמץ, ע"מ שבצורה חוקית לגמרי, לא ישלמו מס הכנסה לארה"ב/ישלמו כמה שפחות. ונדירים המקרים שמשלמים בהם מס הכנסה.

שאלה לא קשורה, מישהו מכיר ויכול להמליץ על מישהו להגיש דוחות לארה"ב?
אנחנו נותנים יעוץ ללא תשלום וללא התחייבות, ומשתדלים לתת שירות מקצועי ולא יקר.
ניתן לפנות לג'ימייל: rivka.zaks1

כמה זה לחודש?
התשלום או הפנסיה?
לשתי השאלות אין תשובה בשלוף. זה תלוי בהרבה גורמים, וצריך לחשב.
באופן כללי, התשלום הוא 15% שנתי, מהנטו, כלומר הכנסות לאחר ההוצאות (סעיפי ההוצאות בארה"ב שונים בחלקם מהארץ)
פנסיה חודשית, גם מורכב מהמון גורמים. סיפר לי אדם שדיווח שנתית על 15,000$ ומקבל עכשיו פנסיה שנתית 2400$

התשלום או הפנסיה?
לשתי השאלות אין תשובה בשלוף. זה תלוי בהרבה גורמים, וצריך לחשב.
באופן כללי, התשלום הוא 15% שנתי, מהנטו, כלומר הכנסות לאחר ההוצאות (סעיפי ההוצאות בארה"ב שונים בחלקם מהארץ)
פנסיה חודשית, גם מורכב מהמון גורמים. סיפר לי אדם שדיווח שנתית על 15,000$ ומקבל עכשיו פנסיה שנתית 2400$
זה המון כסף 15%
לא שווה לפתוח עסק במצב כזה,

עדכנתי כתובת בסניף שלי בבנק,

ואז אומר לי הפקיד תביא לי SSN ('סושיאל סקיוריטי נאמבר' דהיינו מספר ביטוח לאומי אמריקאי),
הייתי בהלם מה נפל עליו... מאיפה הוא יודע שעשיתי אזרחות אמריקאית בכלל?

בכלאופן אמרתי לו שאין לי, הוא אמר לי אם תוך שבוע אתה לא מביא לי SSN, החשבון שלך יוקפא/יחסם!
הבעיה היא שלעשות SSN לוקח כמה חודשים- בדרך כלל חצי שנה עד שמקבלים את המספר SSN,

אשמח לעזרה אם מישהו נתקל בדבר כזה, דחוף לי מאוד!
תעבור בנק ואל תעדכן שאתה אזרח אמריקאי

יש סינכרון מלא בין רשויות המס בארה"ב לישראל, ובין רשות המיסים הישראלית למשרד הפנים ולבנקים.
הסינכרון קיים בתאוריה, והם משתמשים בו בשעת הצורך.
אני לא נתקלתי במקרה של 'שעת הצורך'.
אתם נתקלתם?
הסינכרון רחוק מלהיות מלא.
אחרת לא היו מבקשים ממכם דוחות... היו שולפים את הנתונים של ההכנסות בארץ.
האמריקאים וגם הישראלים מנפנפים בזה על מנת להפחיד ולהלחיץ.
ויתכן ויום אחד זה גם יקרה הסינכרון! בינתיים לא קרה.

הסינכרון קיים בתאוריה, והם משתמשים בו בשעת הצורך.
אני לא נתקלתי במקרה של 'שעת הצורך'.
אתם נתקלתם?
הסינכרון רחוק מלהיות מלא.
אחרת לא היו מבקשים ממכם דוחות... היו שולפים את הנתונים של ההכנסות בארץ.
האמריקאים וגם הישראלים מנפנפים בזה על מנת להפחיד ולהלחיץ.
ויתכן ויום אחד זה גם יקרה הסינכרון! בינתיים לא קרה.
לגבי גילוי אזרחים זה עובד בוודאות. תקראו למשל את ההודעה הפותחת של האשכול.
לגבי מיסים, גם רשות המיסים בארץ יכולה לדעת הרבה דברים לבד ומעדיפה שאתם תודיעו לה מסודר.
אבל לא כדאי לבדוק, לא בארץ וק"ו לא בארה"ב, לא לדווח על דברים שיכולים לגלות לבד.

לא מאד קשור, אבל אשמח למענה.
אני עובדת בארה"ב ומקבלת את השכר כעצמאית (טופס 1099).
שמעתי שאפשר להצטרף לחברה מסוימת, ולקבל את המשכורת דרכה ואז אני יוגדר כשכירה.
מישהו מכירה חברות כאלה?

מצאתי כזה משפט. הוא הגיע ממקור אמין. לא מכירה את הנושא, תנסי ללמוד אותו.
אפשר להכניס את ההכנסה עם חשבונית, לא כעצמאי אלא כשכיר.
זה נקרא Common law employee.
בהצלחה!

מישהו יודע כמה צריך להרוויח בשביל לקבל עבור הילדים?
זוג עם ארבעה ילדים רק הבעל אמריקאי​

מעתיקה את הנוסחה מהמאמר שכתבתי על כך
יש צורך בהכנסות ברוטו של $13,333 = 49,332 ₪ על מנת לקבל את המקסימום לילד, כפול מס' הילדים האזרחים מתחת גיל 17 לשנת 2024 +2500$

גם אם לא הגעת לסכום זה, הכל טוב, פשוט תקבל פחות באופן יחסי.
ואם עברת סכום זה, יתכן ותגיע לחבות מס. ישנן כמה דרכים חוקיות להתחמק ממס הכנסה זה, כמובן עד גבול מסויים.

מעתיקה את הנוסחה מ
המאמר​
שכתבתי על כך
יש צורך בהכנסות ברוטו של $13,333 = 49,332 ₪ על מנת לקבל את המקסימום
לילד​
, כפול מס' הילדים האזרחים מתחת גיל 17 לשנת
2024​
+2500$

גם אם לא הגעת לסכום זה, הכל טוב, פשוט תקבל פחות באופן יחסי.
ואם עברת סכום זה, יתכן ותגיע לחבות מס. ישנן כמה דרכים חוקיות להתחמק ממס הכנסה זה, כמובן עד גבול מסויים.​
קודם כל תודה
החישוב הוא לחודש?​

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה