כללי מקצוענים: איך אשדרג את המחשב?

• הוסף לסימניות
איך אני משדרג את המפרט שיש לי כעת שהמחשב ירוץ...
אני לא מתכווין לרכישת מחשב חדש אלא לשדרג את הקיים, באיזה נקודות כדאי להוסיף, אם בכלל?
אבקש את דעת המומחים.
תודה רבה מראש!

מפרט המחשב הקיים:
מעבד: intel core dou e6750 4mb
intel - gigabyte ga-p31-s3-l
2 זיכרונות: transcend 1gb pc5300 ddrii 667nhz
כונן קשיח: wd320gb sata2 16 mb

• הוסף לסימניות
המעבד מעולה. כדאי להוסיף זיכרון, שם "צואר הבקבוק" של המחשב שלך.
תעלי ל3 ג'יגה, ואם אתה משתמש במערכת הפעלה 64 ביט אפשר גם יותר- אבל לא צריך.
כמה הקשיח שלך מלא? תשאיר פנוי לפחות 40%.

• הוסף לסימניות
בנוסף, תוכנות ניקוי כמו CCCLINER יועילו. נסה גם פעם אחת איחוי דיסק. ולהסיר תוכנות לא נחוצות.

• הוסף לסימניות
גם לדעתי - להוסיף זכרון

• הוסף לסימניות
שאלה של כמה השקעה כמה כסף יש לך
ומה הצרכים מהמחשב
יכול להיות שלהוסיף רק 1GB זיכרון לא יעזור ממש הרבה
ואם יש המון כסף אז ללכת על כונן SSD שהוא הרבה הרבה יותר מהיר מדיסק קשיח רגיל אבל גם ממש יקר (700 שקל 40 GB) בתור כונן בסיס הוא יעיף את המחשב
חיסרון שלו לא צריך להגיד
השאלה אם יש כסף
ואם המחשב משמש רק לגרפיקה קלה

• הוסף לסימניות
SSD כוננים לא הכי אמינים
הם עדיין סובלים ממחלות ילדות.
צריך לחכות עוד שנה.

• הוסף לסימניות
תראי ויקיפדיה

• הוסף לסימניות
תראה גוגל.
ויקיפדיה לעולם איננה מקור מידע אמין.

• הוסף לסימניות
אם תגדיר מתי המחשב שלך איטי, זה יעזור:
במהלך פעולה כבדה?
כשיש ריבוי משימות?
כשצריך לקרוא/לכתוב חומר לדיסק הקשיח?
במהלך חיפוש?
או סתם כך וכל הזמן?

• הוסף לסימניות
2 ג'יגה זיכרון

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה לכולכם!

אני יסכם את מה שהבנתי עד עכשיו:
1. כולם מסכימים שצריך להוסיף זיכרון, השאלה, אם אוסיף 2 זכרונות כמו שיש לי transcend של 2 gb כל אחד זה יהיה שינוי משמעותי או לא.
2. natitt כתב: להשאיר פנוי לפחות 40% בכונן הקשיח, סליחה על הבורות יש לי כונן C וכונן E בכונן C מתוך 120 GB - רק 30GB פנויים ובכונן E - מתוך 180 GB - רק 35GB פנויים.
שאלת היא, אם אני יוסיף עוד זכרון ואני ירוקן אליו את החומר זה יעזור משמעותית?

באופן כללי המחשב נהיה איטי כשפתוחים בו יותר מ- 2 תוכנות אדובי, כגון אילוס' ופוטושופ, אם אני פותח ברידג' או אינדיזיין כל התוכנות עובדות בעצלתיים, אפילו אם פתוח רק מסמך אחד בכל תוכנה

ושוב, תודה רבה!

• הוסף לסימניות
הדיסק שלך מפוצץ...
אבל סביר שגם הזכרון מאט את המחשב,
כי ברידג' למשל זו תוכנה שמכבידה על המערכת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מבינים;434439:
תודה רבה רבה לכולכם!

אני יסכם את מה שהבנתי עד עכשיו:
1. כולם מסכימים שצריך להוסיף זיכרון, השאלה, אם אוסיף 2 זכרונות כמו שיש לי transcend של 2 gb כל אחד זה יהיה שינוי משמעותי או לא.
2. natitt כתב: להשאיר פנוי לפחות 40% בכונן הקשיח, סליחה על הבורות יש לי כונן C וכונן E בכונן C מתוך 120 GB - רק 30GB פנויים ובכונן E - מתוך 180 GB - רק 35GB פנויים.
שאלת היא, אם אני יוסיף עוד זכרון ואני ירוקן אליו את החומר זה יעזור משמעותית?

באופן כללי המחשב נהיה איטי כשפתוחים בו יותר מ- 2 תוכנות אדובי, כגון אילוס' ופוטושופ, אם אני פותח ברידג' או אינדיזיין כל התוכנות עובדות בעצלתיים, אפילו אם פתוח רק מסמך אחד בכל תוכנה

ושוב, תודה רבה!

בכונן C (שזה הכונן העיקרי שעליו המערכת עובדת) צריך להיות הרבה יותר מקום פנוי.
אתה צריך לרוקן הרבה חומר לדיסק קשיח אחר (יכול להיות חיצוני, שעליו תשים עבודות שכבר סיימת, גיבויים או דברים כאלה שלא צריך יום יום).
המחירים של הדיסקים הקשיחים לא יקרים כיום.

בקשר לזיכרון, יש משהו שרוב האנשים לא יודעים: מערכת הפעלה של 32 ביט לא מסוגלת לזהות יותר מ3 ג'יגה זיכרון RAM. לכן אתה יכול להרחיב עד 3- וזהו, יותר אין טעם.
אם אתה עובד על 64 ביט אז אפשר יותר, אם כי אני ממש לא רואה סיבה מיוחדת לעבוד על 64, ובכל מקרה יותר מ4 RAM זה כבר די מיותר.

התיאור שנתת מצביע על זכרון מועט (כמו שברור) ומערכת תפוסה.
בשביל הזיכרון- תוסיף זיכרון, עד 3 כאמור.
בשביל המערכת,
א. תוודא שאין לך וירוסים, כי זה מאוד מאט (וירוס נצמד לכל התהליכים במחשב). אני ממליץ על אנטיוירוס של AVAST.
ב. תריץ תוכנות ניקוי בטוחות (רק בטוחות, יש כאלה מסוכנות שמוחקות מה שלא צריך).
ג. תסיר תוכנות מיותרות.
ד. יש דבר שנקרא "תיקון רישום", אם אתה רוצה להשתמש בו כדאי שתתייעץ קודם עם מי שמבין- צריך לדעת איך לעשות את זה, וזה גם אחד ההליכים שמועילים.

ואחרון חביב- כדאי גם שתבדוק בשעת עומס במנהל המשימות, בלשונית "תהליכים". ניתן למיין את התהליכים לפי שימוש בCPU (מעבד) או בזיכרון, ולמטה רשום הניצול הכללי.
תבדוק שם מה עמוס מדי, ואיזה תהליכים "אוכלים" את המשאבים.
מי יודע, אולי תגלה שזה בכלל אנטיוירוס של נורטון שידוע בבזבוז המטורף של המשאבים שלו.

ואם יש לך ויסטה, אז בהזדמנות תחליף מערכת הפעלה (כשיצא לך).

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נתי סיכם את זה טוב, אך אני לא בטוח שתוכל לקנות רק עוד גי'גה אחת ותצטרך כנראה לקנות אחד של שתיים בכ"א זה תלוי במה שיש לך כיום.
לגבי ההארדיסק ב C לדעתי המקום הריק שיש לך מספיק ואינך צריך לפנות עוד - זה לא קשור לכלום.
מה שכן אתה מנסה להפעיל כמה תוכנות כבדות ביחד וזה לא מותאם למחשב שלך, אתה רוצה פינוקים תקנה משהו חזק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;434542:
בקשר לזיכרון, יש משהו שרוב האנשים לא יודעים: מערכת הפעלה של 32 ביט לא מסוגלת לזהות יותר מ3 ג'יגה זיכרון RAM. לכן אתה יכול להרחיב עד 3- וזהו, יותר אין טעם.

סוף סוף הבנתי למה המחשב שלי משתמש רק ב3 ג'יגה מהזכרון ram!
תודה נתי

• הוסף לסימניות
תודה רבה על כל התגובות, עזרתם לי מאד.
נתי - תודה מיוחדת!

(גם חסכתי כסף, כי תכננתי שדרוג אחר לפי האינטרסים של הטכנאי שלי...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;434542:
אם אתה עובד על 64 ביט אז אפשר יותר, אם כי אני ממש לא רואה סיבה מיוחדת לעבוד על 64, ובכל מקרה יותר מ4 RAM זה כבר די מיותר.
בהצלחה!

בהקשר לכך רציתי לשאול. שמעתי ש64 ביט לא מזהה כל תוכנה ובכלל לא מזהה את הדרייברים של החומרות השונות. מה אפשר לעשות בעניין? (לי למשל יש סורק קנון 5000F, מדפסת לייזר זירוקס קטנה נדמה לי 3120 והתוכנות השונות: קורל דרו14, אדובי CS4, וורד 2007 וכו').

• הוסף לסימניות
התוכנות יותקנו במצב של 32 ביט וזה בסדר, לגבי דרייברים באמת צריך להשיג דדרייברים חדשים עבור מערכת ווינדוס 64 ביט.

• הוסף לסימניות
אדובי CS5 דורשת 64 ביט.
(מצד שני, מערכת של 64 ביט לא 'מתחברת' בקלות לגירסאות הישנות).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה