דרוש מידע מקצועני הצילום, מהי חוות דעתכם?

• הוסף לסימניות
פותח האשכול מבקש (ת) עזרה ברכישת מצלמה טובה בתקציב של עד 5000ש"ח.
אם אני צריך לבחור בתוך התקציב הזה, בין קנון 740sx לסוני ZV-E10, אין לי התלבטות בכלל.
כי זה לא השוואה בין מצלמה שעולה 25000 למצלמה שעולה 2500, אלא בין מצלמה שעולה 2400, למצלמה (כולל עדשת קיט) שעולה 3400. ולדעתי התמורה למחיר טובה לאין ערוך ביחס להפרש במחיר.

דבר נוסף, מצלמה טובה יותר (כמו הסוני ZV-E10), תוציא תמונות טובות יותר ממצלמה פחות טובה (כמו קנון SX740), גם בידיים של צלם שלא מבין יותר מדי בצילום, ומצלם על אוטומאט. מהטעם הפשוט, שגם על אוטומאט מלא, גודל החיישן ואיכות העדשה (גם אם היא עדשת קיט) משפיעים ישירות על איכות התמונה.
יתרה מזאת, בצילום ביתי, שזה בדרך כלל רוב התמונות שמצלמים, תנאי התאורה לא אידייאלים, ובאיזו גבוה, מצלמה עם חיישן גדול יותר תתן תוצאה טובה הרבה יותר, גם על אוטומאט מלא.
תרשה לי לחלוק עליך במקצת, אם פותח האשכול מבקש לקנות מצלמה מקצועית אך אין לו ידע בצילום, צריך להסביר לו יפה שעדיף לו לקנות מצלמה חצי מקצועית.
לי באופן אישי יש ניסיון מר עם אדם שרצה לקנות מצלמה מקצועית ללא ידע בצילום, וע"פ עצתי הוא רכש מצלמה מקצועית (NiKon d3200 [למי שזוכר אותה] ועדשת 17-50 2.8 של טמרון) ועברו כבר יותר מ-5 שנים והתמונות שלו לא משהו והוא לא מסתדר עם מצלמה, ודאי שתמונות יפות יותר מאם הוא היה רוכש מצלמה חצי מקצועית-לא יצאו לו, אז אולי חבל על הכסף???
זה לא התנשאות ח"ו אלא עצה טובה מאוד מאוד....

• הוסף לסימניות
תרשה לי לחלוק עליך במקצת, אם פותח האשכול מבקש לקנות מצלמה מקצועית אך אין לו ידע בצילום, צריך להסביר לו יפה שעדיף לו לקנות מצלמה חצי מקצועית.
לי באופן אישי יש ניסיון מר עם אדם שרצה לקנות מצלמה מקצועית ללא ידע בצילום, וע"פ עצתי הוא רכש מצלמה מקצועית (NiKon d3200 [למי שזוכר אותה] ועדשת 17-50 2.8 של טמרון) ועברו כבר יותר מ-5 שנים והתמונות שלו לא משהו והוא לא מסתדר עם מצלמה, ודאי שתמונות יפות יותר מאם הוא היה רוכש מצלמה חצי מקצועית-לא יצאו לו, אז אולי חבל על הכסף???
זה לא התנשאות ח"ו אלא עצה טובה מאוד מאוד....
אין דבר נפלא יותר מהאפשרות להשמיע מגוון דעות, ולאפשר לאנשים לבחור מה מתאים להם.
האמת שקשה לי להבין עם מה הוא לא הסתדר במצלמה, שהוא כן היה מסתדר במצלמה דוגמת הSX740.
שמים על אוטומאט מלא (אם כמו שאתה אומר הוא לא מבין) ולוחצים קליק. כך זה עובד במצלמה שעולה 350ש"ח וכך זה עובד במצלמה שעולה 30000ש"ח, אם לא יודעים לצלם.
מה ההבדל מבחינת התפעול בין מצלמה חצי מקצועית, למצלמה מקצועית, אם שמים את שניהם על אוטומאט מלא?

ואני מוסיף כאן משהו חדש שבכלל לא דיברתי עליו קודם, אבל אם כבר מצלמה עם חיישן קטן, ועדשה קבועה, יש מצלמות טובות יותר מSX740. למשל סוני RX100 VII. צילום בתנאים דומים תתן תמונה טובה משמעותית בסוני, בגלל החיישן הגדול יותר.

• הוסף לסימניות
תגובה ארוכה, אני יענה עליה בקצרה.
פותח האשכול מבקש (ת) עזרה ברכישת מצלמה טובה בתקציב של עד 5000ש"ח.
אם אני צריך לבחור בתוך התקציב הזה, בין קנון 740sx לסוני ZV-E10, אין לי התלבטות בכלל.
כי זה לא השוואה בין מצלמה שעולה 25000 למצלמה שעולה 2500, אלא בין מצלמה שעולה 2400, למצלמה (כולל עדשת קיט) שעולה 3400. ולדעתי התמורה למחיר טובה לאין ערוך ביחס להפרש במחיר.

דבר נוסף, מצלמה טובה יותר (כמו הסוני ZV-E10), תוציא תמונות טובות יותר ממצלמה פחות טובה (כמו קנון SX740), גם בידיים של צלם שלא מבין יותר מדי בצילום, ומצלם על אוטומאט. מהטעם הפשוט, שגם על אוטומאט מלא, גודל החיישן ואיכות העדשה (גם אם היא עדשת קיט) משפיעים ישירות על איכות התמונה.
יתרה מזאת, בצילום ביתי, שזה בדרך כלל רוב התמונות שמצלמים, תנאי התאורה לא אידייאלים, ובאיזו גבוה, מצלמה עם חיישן גדול יותר תתן תוצאה טובה הרבה יותר, גם על אוטומאט מלא.

תעלה תמונות נראה מה אתה מבין בצילום
בינתיים כל מה שאתה עושה זה
לצטט דברים שקראת :)

• הוסף לסימניות
תעלה תמונות נראה מה אתה מבין בצילום
בינתיים כל מה שאתה עושה זה
לצטט דברים שקראת :)

בנוסף אין שום הצדקה לצלם מתחיל להוציא 3500 שח על מצלמה עם עדשת קיט
זה נקרא לא להבין את הצרכים של צלם
מתחיל
צלם מתחיל צריך שתהיה לו חווית צילום
מה שהוא יכול לקבל ממצלמה עם מגוון
אפשרויות
כמו מאקרו
כמו צילומי נוף רחוקים
כמו צילומי פורטרטים
המגוון יכוון אותו למה שיותר מתאים לו,

להתקע עם עדשת קיט תגביל אותו
מאוד ותשעמם אותו בגלל חוסר הגיוון
ומהר מאוד המצלמה תשכב בארון

אם כל מה שהיא תצלם זה תמונות ביתיות
אז ההמלצה שלי היא חד משמעית
לקנות סמארטפון של שיאומי ולצלם איתו
היא תקבל ממנו תמונות הרבה יותר טובות
מכל מצלמה אחרת שהיא תבחר לצילום
ביתי ובעלות הרבה יותר פחותה

שוב ... צריך לדעת לכוון את המצלמה
לצרכים של מבקש ההמלצה
ולא סתם לכתוב דברים שקראת בכל מיני
מקומות כמו שאני מתרשם שזה מה שאתה עושה
הבנת צרכי המשתמש , זה המפתח !!
בהצלחה למתיעצת בכל מה שתחליט לעשות :)

• הוסף לסימניות
שמים על אוטומאט מלא (אם כמו שאתה אומר הוא לא מבין) ולוחצים קליק. כך זה עובד במצלמה שעולה 350ש"ח וכך זה עובד במצלמה שעולה 30000ש"ח, אם לא יודעים לצלם.
אם אתה רוצה תמונה טובה באמת בתאורה שאתה רוצה שתהיה ובערכי הצילום שאתה רוצה שיהיו זה לא באוטומט, במצב אוטומט מלא המצלמה עושה איזה שהוא איזון בין הערכים, אבל אם אתה מצלם אדם/עצם שאמור לבלוט ברקע ואתה רוצה צמצם פתוח המצלמה לא תיתן לך, בשעת צהרים מלאה בשמש אם תרצה לצלם ב-f2.8 המצלמה לא תיתן לך, או אם אתה מצלם מישהו בתנועה ואתה רוצה מהירות תריס גבוהה המצלמה לא תיתן לך את זה.
ואם מצלמים באוטומט בכל מקרה עדיף חצי מקצועית חבל על הכסף..... ועל האשליה שיצאו לך תמונות יפות.......

• הוסף לסימניות
בנוסף אין שום הצדקה לצלם מתחיל להוציא 3500 שח על מצלמה עם עדשת קיט
זה נקרא לא להבין את הצרכים של צלם
מתחיל
צודק הכותב,
מי שלא מבין בצילום, לא מבין מה זה אומר עדשת קיט, בד"כ האיכות שלה גרועה יותר ממצלמה חצי מקצועית.

• הוסף לסימניות
צודק הכותב,
מי שלא מבין בצילום, לא מבין מה זה אומר עדשת קיט, בד"כ האיכות שלה גרועה יותר ממצלמה חצי מקצועית.

ובלי קשר לנל
איכות התמונות הביתיות ממצלמת ה
Canon sx740
מצויינות

• הוסף לסימניות
צודק הכותב,
חד משמעית לא נכון.
יש לי את ה A6000 של סוני עם עדשת קיט והיא פצצה.
נכון שעדשות הקיט הם העדשות הפשוטות יותר. אבל עדיין מתקבלת תוצאה טובה לאין ערוך בגלל החיישן הגדול שאין בחצי מקצועית ובטח לא בקומפקטית. (וגם העדשה עצמה איכותית יותר מהעדשה בקומפקטית)
ואגב, אני ממליץ עליה מאוד.

• הוסף לסימניות
אם אתה רוצה תמונה טובה באמת בתאורה שאתה רוצה שתהיה ובערכי הצילום שאתה רוצה שיהיו זה לא באוטומט, במצב אוטומט מלא המצלמה עושה איזה שהוא איזון בין הערכים, אבל אם אתה מצלם אדם/עצם שאמור לבלוט ברקע ואתה רוצה צמצם פתוח המצלמה לא תיתן לך, בשעת צהרים מלאה בשמש אם תרצה לצלם ב-f2.8 המצלמה לא תיתן לך, או אם אתה מצלם מישהו בתנועה ואתה רוצה מהירות תריס גבוהה המצלמה לא תיתן לך את זה.
ואם מצלמים באוטומט בכל מקרה עדיף חצי מקצועית חבל על הכסף..... ועל האשליה שיצאו לך תמונות יפות.......
אכן מגוון של דעות, וזה נפלא.
אני חושב שלמי שיש תקציב, שווה להשקיע עוד אלף שקל במצלמה עם חיישן גדול יותר, ועדשה איכותית יותר מזו שיש בקנון sx740.
בעיני להשקיע 2400שח במצלמה נחותה, זה לזרוק 2400שח לפח.

אין כאן שום אשליה. אותה תמונה שתצלם בתוך הבית עם מצלמה עם חיישן גדול יותר, תתן תמונה חדה ואיכותית יותר ממקבילתה עם חיישן קטן יותר.
שלא לדבר על הזום הגדול שיש ל740 שהוא סיבה נוספת לאיכות תמונה ירודה.

• הוסף לסימניות
צודק הכותב,
מי שלא מבין בצילום, לא מבין מה זה אומר עדשת קיט, בד"כ האיכות שלה גרועה יותר ממצלמה חצי מקצועית

צודק הכותב,
אתייחס לגופם של דברים, אני לא יודע למה אתה קורא חצי מקצועית, אני כן יודע לומר לך שהעדשה של סוני 16—50 למרות שהיא עדשת קיט, איכותית הרבה יותר מה740, ורואים את זה בכל תמונה שתצלם.

• הוסף לסימניות
אגב עוד המלצה לשואלת
היא מצלמת קנון
Sx65 (לי יש את ה 70 אבל מסיבות שלי )
הזום שלה עוד יותר מטורף מזה של ה
740
המסך שלה מפרקי מלא
אבל היא כבר גדולה יותר דמויית
די אס אל אר
היתרון בה בנוסף למסך המפרקי המלא
ולזום המטורף זה שיש לה אופציה של
הוספת פלאש חיצוני

אני צילמתי בתחילת דרכי לפני שעברתי
למצלמות די אס אל אר עם מצלמת
פוקט ביתית 3 שנים עד שלמדתי
את כל מה שרציתי ללמוד
כולל חשיפה ארוכה
כולל צילום אינפרא אדום עם פילטר מיוחד
כולל צילום עם עדשת עין הדג עם מתאם מיוחד
כולל מאקרו ועוד
זאת הייתה מצלמת אולימפוס
C750
שהייתה אז דגם חדש עם זום "מטורף" לאותה התקופה של
X10
:) שזה כלום היום

• הוסף לסימניות
אתייחס לגופם של דברים, אני לא יודע למה אתה קורא חצי מקצועית, אני כן יודע לומר לך שהעדשה של סוני 16—50 למרות שהיא עדשת קיט, איכותית הרבה יותר מה740, ורואים את זה בכל תמונה שתצלם.

יש בהחלט עדשות קיט קיט טובות
אני למעלה התיחסתי לעדשת קיט רק בהבט של מיעוט אפשרויות
נתקעים איתה ובטווח הקטן שלה
מה שמגביל מאוד בצילומי נוף רחוקים
בצילומי פורטרטים ברחוב כי אף אחד לא רוצה לתקוע מצלמה בתוך הפרצוף של המצולם מה שבמצלמה עם זום גדול
לא קורה מה גם שיש לה מסך מפרקי
ואז המצולם בכלל לא מנחש שמצלמים אותו
אם רוצים לצלם מאקרו צריך עדשה נוספת
לפורטרטים עדשה נוספת
בקיצור עדשת קיט מאוד מוגבלת בגיוון
הצילום מה שמביא צלם מתחיל לשעמום

• הוסף לסימניות
בעיני אם את רוצה מצלמה בלי עדשות, אין על ה canon sx720/
אבל אם את מעדיפה משהו מקצועי עם עדשות, אני משתמש ב canon m50 mark ii/
מצלמה מעולה, אבל תצטרכי בכ"מ ללמוד קצת בסיס של צילום.
אפשר לקנות אותה בחבילות עם כל מיני עדשות.
אני מרוצה עד הגג, קטנה קומפקטית ואיכותית מאוד.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה