- הוסף לסימניות
תרשה לי לחלוק עליך במקצת, אם פותח האשכול מבקש לקנות מצלמה מקצועית אך אין לו ידע בצילום, צריך להסביר לו יפה שעדיף לו לקנות מצלמה חצי מקצועית.פותח האשכול מבקש (ת) עזרה ברכישת מצלמה טובה בתקציב של עד 5000ש"ח.
אם אני צריך לבחור בתוך התקציב הזה, בין קנון 740sx לסוני ZV-E10, אין לי התלבטות בכלל.
כי זה לא השוואה בין מצלמה שעולה 25000 למצלמה שעולה 2500, אלא בין מצלמה שעולה 2400, למצלמה (כולל עדשת קיט) שעולה 3400. ולדעתי התמורה למחיר טובה לאין ערוך ביחס להפרש במחיר.
דבר נוסף, מצלמה טובה יותר (כמו הסוני ZV-E10), תוציא תמונות טובות יותר ממצלמה פחות טובה (כמו קנון SX740), גם בידיים של צלם שלא מבין יותר מדי בצילום, ומצלם על אוטומאט. מהטעם הפשוט, שגם על אוטומאט מלא, גודל החיישן ואיכות העדשה (גם אם היא עדשת קיט) משפיעים ישירות על איכות התמונה.
יתרה מזאת, בצילום ביתי, שזה בדרך כלל רוב התמונות שמצלמים, תנאי התאורה לא אידייאלים, ובאיזו גבוה, מצלמה עם חיישן גדול יותר תתן תוצאה טובה הרבה יותר, גם על אוטומאט מלא.
לי באופן אישי יש ניסיון מר עם אדם שרצה לקנות מצלמה מקצועית ללא ידע בצילום, וע"פ עצתי הוא רכש מצלמה מקצועית (NiKon d3200 [למי שזוכר אותה] ועדשת 17-50 2.8 של טמרון) ועברו כבר יותר מ-5 שנים והתמונות שלו לא משהו והוא לא מסתדר עם מצלמה, ודאי שתמונות יפות יותר מאם הוא היה רוכש מצלמה חצי מקצועית-לא יצאו לו, אז אולי חבל על הכסף???
זה לא התנשאות ח"ו אלא עצה טובה מאוד מאוד....
הנושאים החמים