מקרה "מרגיז"

• הוסף לסימניות
לפני שבועיים פלוס הסינטיק קומפניון סרב להכנס לפעולה ובמסך (שנדלק באור תכלת )
כתוב "ריקוורי " וכמה הוראות ותוך כחצי דקה +- נכבה וכך קורה כל פעם שאני בא להפעיל
מה שכן הבנתי שזה קשור במערכת ההפעלה = בעיה בקבצי הפעלה בהארדיסק =מחשב מושבת! =אין כלי עבודה =ברוווווך !!! למחרת נסעתי למשרדי החברה (המחשב מושבת =אצלי אין אינטרנט ואין אפשרות לקשר טלפוני עם התמיכה הטכנית של "החברה" וצריך
לרשום טופס ..... כדי שיטפלו "בפנייתך" על היחס שקיבלתי שם מהפקידה לא האריך במילים
את הרושם (וגם כדי לפרוק ) ציירתי בקומיקס חפוז וקישקושי מצורף רק חלקו הראשון עקב
טעמים ....... מ"מ אין הם אחראים על בעיות בקבצי הארדיסק רק על המסך גוף מחשב וכד'
אם רוצים ישלחו לחו"ל לאתחול בלי אחריות על החומר שנעשה (במקרה ואין גיבוי זבש"ך)
או שתשלח לטכנאי כאן (אם פותח מחשב פגה האחריות כמובן ) ביקשתי אולי טכנאי התמיכה הטכנית יוכלו לתקן (אפי בתשלום) לא נוגעים ! רק בחו"ל זו המדיניות ! ז"א המתנה של כחודש כך נאמר לי מהם השאלה : האם לא עדיף לרכוש מוצר חדש עם אם יש לו אחריות חברה ב eBay יכול להיות שגם יהיה יותר זול בכמה אלפי ש"ח אם יש מי שעשה כן אויודע מאחר שיכול לשפוך כאן אור בנושא אשמח לשמוע צפה בקובץ המצורף 292415

קבצים מצורפים

• דיינו.jpg
    דיינו.jpg
    KB 467.2 · צפיות: 45
  • הוסף לסימניות
מה שצריך לעשות בתיקים כאלו זה- לבוא בתור קונה, לבחור בדיוק את המוצר שעליו התלונה, ואז לשאול בתום לב, מה אתם עושים אם יקרה כך וכך, בד"כ התשובה היא בדיוק מה שרצית, ומכאן הדרך קלה- פשוט להוציא את השפן כדי שהם יוכלו לאכול את הכובע :) :) :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיילה;2057805:
מה שצריך לעשות בתיקים כאלו זה- לבוא בתור קונה, לבחור בדיוק את המוצר שעליו התלונה, ואז לשאול בתום לב, מה אתם עושים אם יקרה כך וכך, בד"כ התשובה היא בדיוק מה שרצית, ומכאן הדרך קלה- פשוט להוציא את השפן כדי שהם יוכלו לאכול את הכובע :) :) :)

מרגישה שמחובתי לעורר ולהזהיר:

בביצוע מעשה כזה יש בעיה חמורה ביותר של הונאת דברים, וזה אסור עפ"י הלכה.
בחודשים האחרונים, אני לומדת עם תלמידותיי פעמיים בשבוע הלכות הונאת דברים מטעם ארגון "בדרכיו". במסגרת הלימוד הזה למדנו הרבה דברים חשובים וחמורים מאוד בהלכות הונאת דברים, אשר הרבה פעמים הננו עושים פעולות כלשהן במטרות מסוימות, ובלי דעת עוברים על איסור הונאת דברים. וזה לא פחות חמור מאיסור אכילת בשר וחלב וכדו'.

בכל מקרה של חשש להונאת דברים יש לשאול רב מוסמך, בדיוק כמו שהולכים לשאול רב בכל ענין אחר כדי שיפסוק: מותר/אסור, כשר/לא כשר!

• הוסף לסימניות
אותי לימדו שמותרלאמר- אני רוצה לברר על מוצר זה. אני עדיין לא בשלבי קניה רק בודקת.
וזה לא הונאת דברים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בתיה G;2057822:
מרגישה שמחובתי לעורר ולהזהיר:

בביצוע מעשה כזה יש בעיה חמורה ביותר של הונאת דברים, וזה אסור עפ"י הלכה.
בחודשים האחרונים, אני לומדת עם תלמידותיי פעמיים בשבוע הלכות הונאת דברים מטעם ארגון "בדרכיו". במסגרת הלימוד הזה למדנו הרבה דברים חשובים וחמורים מאוד בהלכות הונאת דברים, אשר הרבה פעמים הננו עושים פעולות כלשהן במטרות מסוימות, ובלי דעת עוברים על איסור הונאת דברים. וזה לא פחות חמור מאיסור אכילת בשר וחלב וכדו'.

בכל מקרה של חשש להונאת דברים יש לשאול רב מוסמך, בדיוק כמו שהולכים לשאול רב בכל ענין אחר כדי שיפסוק: מותר/אסור, כשר/לא כשר!

מצד שני, לקונה יש זכויות. אם החברה המוכרת מתעלמת מהזכויות שלו ומפקירה אותו - איך בדיוק הוא יגן עליהם ויקבל אותם?
יש פה פן של "עם עיקש תתפתל".

ולכן - חובה לשאול רב מוסמך. לא רק על עצם ההתר, אלא גם על צורת ההתנהלות הנכונה מול החברה.

• הוסף לסימניות
גם לי היה משהו לא נעים עם חברת אריגנט.
אמנם הם ניסו לעזור לי באמצעות חברת התמיכה שלהם אבל ללא רצון אמיתי וללא הצלחה.
וכך היה:
רכשתי בשעה טובה מכשיר סינטיק גדול אחד לפני הגדול ביותר שלהם בסכום מטורף שרק עתה בגילי הלא צעיר יכלתי להרשות לעצמי.
לא אדבר על האפשרות לחלק רק ל-3 תשלומים באשראי. דרישה זו גרמה לי לחכות עוד כמה חודשים כדי לא להעמיס יתר על האשראי.
אבל כשהגעתי הביתה ורציתי לחבר את המכשיר גיליתי לחרדתי כי החיבור שלו אינו מתאים לhdmi שיש לי במחשב אלא לport ישן של vga
התקשרתי לשרות והתמיכה ואמרו לי לחפש מתאם
שאלתי מדוע לא אמרתם לי שהחיבור ישן וכי יש צורך במתאם למחשבים החדשים. אמרו שאין זה מחובתם.
שאלתי מדוע אינם מספקים את החלק שאינו יקר אבל בלתי אפשרי למצאו בחנויות, בתשלום נוסף שהוא זניח בהשוואה למחיר המוצר,
אמרו תחפשי בebay.
אין לי כרטיס אשראי בינלאומי כך שזו אופציה לא קימת.
כעסתי מאוד ואמרתי שאחזיר להם את המכשיר.
אמרו:
אין אנו מקבלים בחזרה מכשיר שהוצא מהקרטון.
וכי איך אדע האם המכשיר עובד -שאלתי.
ענו :זו המדיניות שלנו.התקשרתי לבני הגדול שהוא מתכנת ומבין במתאמים והוא הזמין לי בחו"ל. כמובן שזה דורש המתנה של כחודש ומעלה.
בנתים חיפשתי באינטרנט בארץ, ומצאתי לשמחתי באיזה סניף נדח של ivory
עוד באותו יום רכשתי מתאם שהוא קצר וגונב 2 פורטים במחשב אבל עובד.
אחר כך הגיע המתאם הארוך יותר וב"ה המכשיר פצצה.
המסקנות
אריגנט בלעדיים ולכן הם מרשים לעצמם התנהגות בוטה.
לא לסמוך על השרות והאחריות. הם לא שווים.
למצוא מקורות שרות אחרים אמינים ולשלם אם צריך.
מקווה שהועלתי בספור הארוך הזה.
בהצלחה וחג פסח כשר ושמח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה למפרט;2057925:
אריגנט בלעדיים ולכן הם מרשים לעצמם התנהגות בוטה.
.

לצערי מילים אלו מדוייקות מאוד, ואחסוך ממכם את סיפורי התלאות . אבל האם זה פתרון לקנות מחו"ל , לא יודע לא בטוח,
למרות שלמעשה את כל מסע התיקונים בסופו של דבר עשיתי ישירות מול וואקום גרמניה,
שלחתי להם את הקומפניון לתיקון 3 (!) פעמים כל המשלוחים על חשבונם (על חשבון וואקום גרמניה הכוונה, לא אריגנט ), ולבסוף החליפו לי את המכשיר הבעייתי לחדש,
אז אולי ויתכן שאפשר לקנות ישר מחול ואם יש בעיות להתנהל מול וואקום גרמניה ישירות,
אבל מי יודע .

• הוסף לסימניות
אני בטוח שמכתב מרוכז של כמה מאות מאיירים וגרפיקאים לחברה כמו "באג" או "אייבורי" או כל חברה אחרת שמיבאת מחברות שונות, עם בקשה שיתחילו לייבא יותר מוצרים של wacom, ייגרמו להכנסת מתחרה נוסף לשוק.
בשביל זה צריך מישהו נמרץ שירים את הכפפה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaakovh;2058041:
אני בטוח שמכתב מרוכז של כמה מאות מאיירים וגרפיקאים לחברה כמו "באג" או "אייבורי" או כל חברה אחרת שמיבאת מחברות שונות, עם בקשה שיתחילו לייבא יותר מוצרים של wacom, ייגרמו להכנסת מתחרה נוסף לשוק.
בשביל זה צריך מישהו נמרץ שירים את הכפפה.

שאלתי באייבורי למה לא מייבאים סינטיק. בקושי ידעו מה זה.
צריך לשגע עד שיבינו שזה מוצר צריכה בסיסי!;)

• הוסף לסימניות
בהקשר להערה ההלכתית שנאמרה כאן:
איסור אונאת דברים הוא לשאול על מחיר סחורה כשברור לשואל שהוא איננו מעונין כלל לקנות, והוא שואל על מנת להתל או להציק למוכר. אבל כשהרצון של השואל הוא אכן לקנות אבל הוא מעונין לברר היכן יוכל לקנות במחיר ובתנאים שיהיו מתאימים לו, בכך אין כל איסור .
מקורות:
בית הבחירה להמאירי בבא מציעא נח ע"ב
כשם שיש אונאה במקח וממכר, כך יש אונאה בדברים. רצה לומר שאסור להונות את חברו ולגרום לו פסידא בדבריו. והוא שאמר: "לא יאמר לו בכמה חפץ זה והוא אינו רוצה ליקח" שהרי מתוך שהוא [השואל] בוש לומר שאינו רוצה ליקח, משפיל לו [המוכר] מקחו לומר שאינו שווה כל כך, ואחרים שומעים ונמצא גורם לו פסידא. ואפילו לא היה אדם שם מ"מ הוא מטריחו ומצערו שחשב למכור ולא מכר.
הנימוקי יוסף (בסוגיא דבבא מציעא שם [דף לב ע"ב בדפי הרי"ף]) כתב בשם המדרש: "אם הונה עצמך, מותר אתה להונהו, שזה אינו קרוי 'עמיתך' ". והתקשו הפוסקים בהבנת דברים אלה (עיין בשו"ע חושן משפט סימן רכח סעיף א ברמ"א, ובסמ"ע ס"ק ג). ועל כל פנים ניתן להבין כאילו כתוב "אם הונה אותך, מותר אתה להונהו", שכן אם הוא פוגע בך כיצד תשתוק לו אתה? וכן פסק בספר יראים (סימן קפ).
ומהמדרש הנ"ל מוכיחים הפוסקים שבכלל זאת גם לעשות סקר שווקים קודם הקניה כדי לדעת שהמוכר אינו גנב, וכ"ש במקרה שלנו שהמוכר מחובתו לסייע בתיקון המוצר שהינו באחריות, וזה בבחינת להערים על הגנב שלא יעיז פנים להתחמק מאחריותו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שאול יצחק;2057933:
לצערי מילים אלו מדוייקות מאוד, ואחסוך ממכם את סיפורי התלאות . אבל האם זה פתרון לקנות מחו"ל , לא יודע לא בטוח,
למרות שלמעשה את כל מסע התיקונים בסופו של דבר עשיתי ישירות מול וואקום גרמניה,
שלחתי להם את הקומפניון לתיקון 3 (!) פעמים כל המשלוחים על חשבונם (על חשבון וואקום גרמניה הכוונה, לא אריגנט ), ולבסוף החליפו לי את המכשיר הבעייתי לחדש,
אז אולי ויתכן שאפשר לקנות ישר מחול ואם יש בעיות להתנהל מול וואקום גרמניה ישירות,
אבל מי יודע .[/QUOTE
מעניין כי שהייתי אצל בן משפחה במרכז עלה לנו דרך אתר ebay לקנית סינטיק קומפניון 2
מwacom הופיע מקום בארה"ב מדינת יוטה או משהוא כזה וגם ציינו שאין משלוח ישירות לארץ אם בגרמניה יש גם מפעל שמוכר ואולי גם יחידים יכולים לקבל משלוח יתכן וזה משתלם יותר (לאור זה שכתבת שקיבלת שרות בעצם אמין עד החלפת מכשיר
ועוד דבר אם תהיה קבוצת רכישה ישירות מול החברה בגרמניה נוכל אף להוזיל מחירים
אף מהחברה צ"ע מ"מ המחיר מהמפעל בארה"ב בנוסף למכס ושיפינג לא יוצא הרבה יותר
זול מאריג'נט בענין זה רציתי מידע אם יצא למישהו לקנות דרך הebay וה-פי פל מוכר מכשיר חדש עם אחריות (או שמע על חבר שעשה כן) האם העסק היה אמין (כי במחירים ראינו מכשירים סטטוס חדש ממעט חצי מחיר לדוגמה : הסינטיק קומפניון 2 כאן =13700
וב" אתר" הנ"ל מצאנו חדש ב 4950 הכל בש"ח )

• הוסף לסימניות
אני מתעניינת רציני על סינטיק.
הייתי שמחה לדעת מה ההבדל בין קומפניון לרגיל? והאם ההפרש בין הטאצ' לבלי שווה את זה?
ואם השירות של אריג'נט כ"כ גרוע, מה הבעיה לקנות דרך איביי? בין כה וכה לא יהיה לי אחריות, אז לא עדיף לקנות בשליש מחיר?
אשמח אם כל פיסת מידע.
תודה!

• הוסף לסימניות
לפי מה שבררתי זה לא שליש מחיר אלא פחות שליש כלומר עולה שני שליש
והרבה דברים כן אפשר לתקן פה והמשלוחים לחו"ל + חודש עבודה שהולך שווה את ההפרש
נראה לי יותר פתרון לנסות להתאמץ למצוא מתחרה או להתפלל חזק
אבל לא לקנות בחו"ל כך הייתה מסקנתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;2058849:
אני מתעניינת רציני על סינטיק.
הייתי שמחה לדעת מה ההבדל בין קומפניון לרגיל? והאם ההפרש בין הטאצ' לבלי שווה את זה?
ואם השירות של אריג'נט כ"כ גרוע, מה הבעיה לקנות דרך איביי? בין כה וכה לא יהיה לי אחריות, אז לא עדיף לקנות בשליש מחיר?
אשמח אם כל פיסת מידע.
תודה!
ההבדל הוא שהקומפניון הוא מחשב עוצמתי לכל דבר וגם לוח סינטיק ואפשר להתייחד איתו לכל מקום להתחבר לתקוע ולעבוד הוא מחשב "טבלת" עם זכרון עבודה חזק 16gb ואחסון של חצי טרה (הקומפניון 2) כך שהטאץ' זה לא העיקר אלו יתרונות שלו על הלוח הרגיל (אגב יש גם .קומפניון פחות עוצמתיים עם זכרון עבודה 8gb ואיכסון 250gb לכן יש לשים לב)
החסרון שהוא יותר קטן ולמי שרגיל לצייר בתנועות רחבות זה מקשה על זרימת העבודה
לדוגמה יוני מעדיף לוח הרגיל כי הוא גדול
לוח הרגיל הוא נייח =חייב להיות צמוד ליחידת מחשב (הארון הזה) זה מצד אחד חסרון אבל ברגיל כיוון שהמוח שלו ביחידה נפרדת אפשר לשנות רמת זכרון עבודה ואחסון כפי מה שמתאים לצייר דוגמה יש צייר שעובד ברגיל הגדיל זכרון עבודה ל32gb שזה ממש הרבה ואחסון לאחד טרה וכו' הכל ענין של נוחות ומחיר
לגבי הebay אין לי דבר ברור עדיין אני בחקירה על זה בעיקר אמינות ואחריות (ז"א
שרוצים לרכוש ממוכר פרטי שיכול להיות בעל עסק למכירת מחש' או אדם שקנה התחרט ורוצה למכור ויכול להיות גם נוכל מצפון קוריאה )

• הוסף לסימניות
אז הקומפניון הוא למעשה כמו לפטופ? כלומר, הוא חייב חיבור לחשמל או שהוא נטען כמו מחשב נייד וניתן להשתמש בו גם מבלי המטען?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;2059923:
אז הקומפניון הוא למעשה כמו לפטופ? כלומר, הוא חייב חיבור לחשמל או שהוא נטען כמו מחשב נייד וניתן להשתמש בו גם מבלי המטען?

בדיוק כמו נייד, כן.

• הוסף לסימניות
ובקשר לקניות מאיביי, התייעצתי עם ידידה שהיא מתכנתת בחברה וזה מה שהיא כתבה לי:
הי יפית.
מכשיר אלקטרוני יקר עדיף לקנות בארץ. בגלל האחריות ותיקונים. אל תתקרבי ליד שניה. כי אין לך מושג אילו בעיות יש למכשיר. ואין לך אחריות עליו מאף אחד. מה פער המחירים בין ישראל לאיביי? אם זה כפול יש מה לשקול
.

רק מה, שהמחיר של אריג'נט מוציא את כל האוויר מהמפרשים.

אגב, מה עם הטאצ'? שווה את התוספת?
אשמח לשמוע.

הצלחות

• הוסף לסימניות
קשה לי לענות אם הטאצ' שווה,
אם את קונה סינטיק קומפניון חייבים טאץ',
אבל בסינטיק רגיל לא חייבים, כי יש עכבר ומקלדת, אבל בוודאי שטאצ' הרבה יותר נוח. אני קניתי טאצ' והתעלמתי מהמחיר,
אבל אם הייתי מחליט לשקול אם באמת זה שווה את כל התוספת- לא יודע.
מה שכן, זה ברור שכשיש טאצ' משתמשים בו כל הזמן, אני בקושי נוגע בעכבר או במקלדת. (אפילו עכשיו כשאני כותב לךאני מקיש על המקלדת הווירטואלית של המסך טאצ)
ובפרט בסינטיק גדול, העכבר מדי רחוק בצד וגם המקלדת, ולגוע במסך זה הכי קל.

• הוסף לסימניות
תודה רבה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה