תח"צ "מראות האוטובוסים" - מאוד מסוכן !!!

• הוסף לסימניות
דרך אגב בכוונתי לפתוח קו שיש בו אפשרות לשליחת אימיילים בחינם ולפרסם את המספר בעיקר בתחנות אוטובוסים כך שכל אחד יוכל לשלוח אימייל כל פעם שקו או נהג מסוים עושים בעיות.
למי ישלח המייל? וכיצד זה יסייע?

• הוסף לסימניות
יותר קל שתעמדו קצת רחוק מהאוטובוס מאשר לתת רעיונות איפה לשים את המראות של האוטובוסים
לא הבנתי מה הענין להיצמד ואז להתלונן?
לא צריך לעבוד קשה כדי להיצמד ולהיחבל...
מספיק שתעמוד 50 סנטי' פנימה, והאוטובוס יכנס אחר כבוד אל התחנה עד המדרכה ושתרגיש את המראה מקרוב - עד כדי הרגשה מוחשית ואמיתית...(וכואבת... מניסיון...).

• הוסף לסימניות
בדקתי עכשיו את הגובה בין המדרכה למראה באוטובוס של אקסטרה, וזה היה 1.60 (כמעט 100 %...)-
כך שברור שזה משהו לא בסדר מבחינה בטיחותית...

• הוסף לסימניות
בדקתי עכשיו את הגובה בין המדרכה למראה באוטובוס של אקסטרה, וזה היה 1.60 (כמעט 100 %...)-
כך שברור שזה משהו לא בסדר מבחינה בטיחותית...
ועוד יותר תמוה שיש כאלה שלא מגיעים לקצהו...:alien:

• הוסף לסימניות
אני 1.83 מ' ויצא לי לא פעם להתחמק בשניה האחרונה ממראה שכזו.

יש לי רעיון שצריך לבדוק האם הוא בכלל ישים אבל זה יכול להיות בהחלט פתרון מסויים:
מראה שנפתחת רק כשהדלתות פתוחות , שמשמשת לראות את הדלתות האחוריות
ועוד מראה רגילה בגובה שלא מסכנת הולכי רגל
אולי יש פה מישהו שיכול לגלגל את הרעיון למקומות הנכונים, אולי משם תצמח הישועה.

• הוסף לסימניות
אני 1.83 מ' ויצא לי לא פעם להתחמק בשניה האחרונה ממראה שכזו.

יש לי רעיון שצריך לבדוק האם הוא בכלל ישים אבל זה יכול להיות בהחלט פתרון מסויים:
מראה שנפתחת רק כשהדלתות פתוחות , שמשמשת לראות את הדלתות האחוריות
ועוד מראה רגילה בגובה שלא מסכנת הולכי רגל
אם כבר מדברים על רעיונות אולי יחליפו את התח''צ לטייסת?

• הוסף לסימניות
דרך אגב בכוונתי לפתוח קו שיש בו אפשרות לשליחת אימיילים בחינם ולפרסם את המספר בעיקר בתחנות אוטובוסים כך שכל אחד יוכל לשלוח אימייל כל פעם שקו או נהג מסוים עושים בעיות.
עדיף שתפתח קו שיוכלו להקליט שם את כל פרטי המקרים
מייל פחות נגיש לאנשים בתחנה

• הוסף לסימניות
פיתרון באופק:
אוטובוסים חדשים של דן עם מצלמות במקום מראות
20240404_104442.jpg
קרדיט תמונה @יצחק למפרט

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נשמע חכם אבל מוזר ברמות שמשרד התחבורה אישר את זה
איך אפשר לסמוך על מצלמות בלבד? רכב אמור לתפקד שגם אם אחד המצלמות לא עובדות הוא יוכל ליסוע
בלי מראות צד = תאונה מחרידה

• הוסף לסימניות
אוטובוסים חדשים של אגד עם מצלמות במקום מראות
צפה בקובץ המצורף 1687568
גם כאן אפשר לראות את ההגבהה המלאכותית ש'ממשיכה' את דפנות האוטובוס
מטרתה להסתיר את תאי החשמל והמיזוג שעל גג האוטובוס
בחיבור בין שני חלקי המפרקית אפשר לראות את הגובה האמיתי של האוטובוס

• הוסף לסימניות
גם כאן אפשר לראות את ההגבהה המלאכותית ש'ממשיכה' את דפנות האוטובוס
מטרתה להסתיר את תאי החשמל והמיזוג שעל גג האוטובוס
בחיבור בין שני חלקי המפרקית אפשר לראות את הגובה האמיתי של האוטובוס
נכון ממש
אגב זה לוק מאד יפה
מה זה גם - איפה הראשון?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
איך אפשר לסמוך על מצלמות בלבד? רכב אמור לתפקד שגם אם אחד המצלמות לא עובדות הוא יוכל ליסוע
כל המשאיות החדשות היום הם ככה
רק עם מצלמה
יש זווית ראיה הרבה יותר טובה

• הוסף לסימניות
בכל העולם היום עוברים לזה
ישראל כמובן לא מחדשת בזה משהו

• הוסף לסימניות
כרגע החלפת המראות למצלמות מתבצעת רק במפרקיות, ששם הכלי גם ככה גדול (אם כי, מפרקיות גם גמישות מאוטבוס רגיל, שאורכו 12.25. מפרקי מחולקת לשני חלקים כמעט שווים שכל אחת מהם הוא כ-9 מטר [מפרקיות הן באורך תקני של 18 או 18.75 מ]

עם זאת, גם הכלים החדשים הקצרים של אקסטרה בירושלים שעכשיו מורכבים במרכיבים, לא מכילים מצלמות אלא מראות צד.

1000052082.jpg1000052081.jpg

צילום: דובי פלנהנדלר

• הוסף לסימניות
בכל העולם היום עוברים לזה
ישראל כמובן לא מחדשת בזה משהו

לא בכל העולם, הניסוי באאודי אי-טרון למראות-מצלמה נכשל, ורבים מהלקוחות ביקשו מראות רגילות.

יש כמדומני רק במשאיות של מרצדס (וברכבת הקלה...) מראות-מצלמה כמו באוטובוסים המפרקיים הנ"ל.

טכנולוגיה זה תמיד טוב, אבל היא צריכה להיות בשלה וגם זולה, כרגע אני לא בטוח שזה ככה.

גם אם המצלמות עולות אלפי שקלים בודדים, מאוטובוס עירוני דיזל שעולה 660 אלף שקל זה 1-2% מערך הרכב, במפרקי-חשמלי (ככל הנראה עולה קרוב ל-2 מליון שקל...) זה סכום זניח ביותר.

ג"נ: אני גם גבוה מספיק כדי שהמראות יפריעו לי, אבל סביר שהם ימשיכו להפריע לנו גם בעוד עשור - כי זה לא חובה בכל האוטובוסים להחליף למראות-מצלמה היום, ואוטובוס בתחב"צ חי לרוב 8-9 שנים בממוצע, ובפועל יש גם בעלי מזל שמגיעים לגיל 12-13.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה