דרוש מידע מרגיש לי שאנחנו, תושבי רמות בירושלים, בעונש. הכל קשה יותר והכל יקר מכולם. למה?

מצב
הנושא נעול.
השכר הממוצע בבני ברק לדוגמא, הוא 9000 ש"ח. גם אם שני בני הזוג עובדים ומרוויחים את השכר הזה, ויש להם רק 2 ילדים, יש להם זכאות לסבסוד.
תמיד יהיו כאלו שלהם זה כן ישתלם. כל מה שניסיתי לומר זה שהמדיניות של המדינה ביחס למעונות היא לא לעודד יציאת אימהות לשוק העבודה באופן ספציפי, אלא לעודד משפחות עניות לשלוח ילדים למעון
יש הבדל גדול מאד בין בתי ספר וגנים שנועדו לחינוך וללמידה (ולכן משויכים למשרד החינוך ויש להם לוח חופשות גדול במיוחד),
לבין מעונות יום שנועדו לבייביסיטר ושמרטפות כדי שההורים יוכלו לצאת לעבוד, ולכן ממומנים על ידי משרד העבודה שזאת מטרתו.
למיטב ידיעתי המעונות בשנים האחרונות נמצאים בפיקוח משרד החינוך ולשם זה הולך. המשמעות של חוק חינוך חובה מגיל 0 או בשמו חוק חינוך חינם מגיל 0 היא שיהיה פיקוח מגיל שלושה חודשים אן חצי שנה על הורים שלא רוצים לשלוח ילדים למסגרות מגיל 0

למיטב ידיעתי המעונות בשנים האחרונות נמצאים בפיקוח משרד החינוך ולשם זה הולך. המשמעות של חוק חינוך חובה מגיל 0 או בשמו חוק חינוך חינם מגיל 0 היא שיהיה פיקוח מגיל שלושה חודשים אן חצי שנה על הורים שלא רוצים לשלוח ילדים למסגרות מגיל 0
המעונות נמצאים תחת משרד החינוך בגלל שהיו כמה אנשי חינוך שטענו (ובצדק) שהגיל שילד הכי מתפתח בו זה גיל 0-3 ולכן המעונות צריכים להיות תחת משרד החינוך. - הם שיגעו לכל המערכות את השכל ולכן מערכת המעונות עברה לפיקוח משרד החינוך,
בדיעבד - לא בטוחה שזה כזה רעיון טוב - בסופו של דבר משרד החינוך לא מתמודד בצורה מושלמת עם הקושי הזה וכשיש קושי הוא מפנה לרווחה - אז מה הועילו חכמים?

תודה לכולכם על התגובות גם לאלו שהשפילו וביזו אותי.
מניחה שכוונתכם טובה
לא אשקר שמעט התאכזבתי שמתוך עשרות רבות של תגובות לא הייתה אפילו תגובה אחת שמנסה לגלות אמפתיה.
סה״כ ניסיתי להעלות מצוקה גדולה שלי, ורובן ככולן של התגובות היו מזלזלות מנמיכות
או בסגנון של
׳את לא חייבת לגור שם תעברי מקום׳ (כבר נאמר שזה בכל המקומות)
׳המטפלות לא חייבות לך דבר׳ (חלילה לא חשבתי שהן חייבות)
׳אף אחד לא חייב לממן את הילדים שלך׳
׳היית צריכה לחשוב על זה לפני שהבאת ילדים לעולם׳ (כן הייתה גם תגובה בסגנון הזה!)
אף על פי כן תודה לכולם.

אפשר לנעול את האשכול.
@רבקה ק.
אני גרה ברמות הרבה שנים וממש מסכימה איתך שיש בשנים האחרונות עליית מחירים ניכרת שלא הולמת את המצב הסוציו-אקונומי של רבים מאוד מתושבי השכונה. ספציפית נתקלתי השנה בהעלאת מחירים די בולטת של שני גנים פרטיים וגם במכולת הופתעתי לרעה לאחרונה. ולא לדבר על מחירי השכירות. דירות, ברמות הישנה בכ"א, בניה מזעזעת שלא מתאימה לצרכי משפחה חרדית ומחירי שכירות בשמים. וממש לא פשוט לעזוב וללכת כמו שהציעו פה, כי אם כבר גרים ברמות, המבנה הוא מאוד קהילתי ולמי שכבר מוברג בפנים זה ממש לא פשוט לעזוב:(

אני גרה ברמות הרבה שנים וממש מסכימה איתך שיש בשנים האחרונות עליית מחירים ניכרת שלא הולמת את המצב הסוציו-אקונומי של רבים מאוד מתושבי השכונה. ספציפית נתקלתי השנה בהעלאת מחירים די בולטת של שני גנים פרטיים וגם במכולת הופתעתי לרעה לאחרונה. ולא לדבר על מחירי השכירות. דירות, ברמות הישנה בכ"א, בניה מזעזעת שלא מתאימה לצרכי משפחה חרדית ומחירי שכירות בשמים. וממש לא פשוט לעזוב וללכת כמו שהציעו פה, כי אם כבר גרים ברמות, המבנה הוא מאוד קהילתי ולמי שכבר מוברג בפנים זה ממש לא פשוט לעזוב:(
זה משהו שקורה בכל הארץ לא רק ברמות
המחיה עלתה משמעותית
הגנים
השכירות
לא קשור למגורים ברמות

זה אכן מאתגר מאוד

@רבקה ק.
המחירים במכולות עלו בכל השכונות ובכל הערים וממש לא רק בשכונת רמות,
שכירויות בכל מקום עלו
לא הבנתי למה נראה לכם שרמות זה השכונה היחידה שסובלת מהיתקרות ועליית מחירים?????

גם אני גרה ברמות ואותי דווקא מתסכל שאני צריכה לשלם 85 שקל עבור 4 גננות!!! למשלוח מנות
יוצא 600 שקל לכל סייעת (כי הן מהממות!!!)
שנה שעברה אספו 70, העזתי לפתוח את הפה ויצאתי עניה מרודה....
מעניין אותי באמת אם זה כך בעוד שכונות??

הבעיה העיקרית במחסור במטפלות- לרוב, ההורים יורים לעצמם ברגליים, כל היום רק טענות ובקשות להתחשבות ואם פעם המטפלת ביקשה בקשה לגיטימית ביותר אז היא כבר חצופה ומעיזה לבקש וכו'. אין כמעט הערכה לעבודה המאתגרת והלא קלה שמשום מה היא נהיתה העבודה הזולה, העיקר-תגדלי לי את הילדים, תשמרי לי עליהם אבל אל תחנכי, והמחיר- אף אחת לא מתנדבת! כדי שאוכל להמשיך להיות מטפלת אני צריכה להרוויח, הכל עלה, כל המחיה, המשכנתא, מוסדות, מחיה בסיסית ומינימלית של אוכל וביגוד,
חופשה איני יכולה לקחת, אני צריכה לקום מהמיטה גם עם 40 מעלות חום ולתפקד, וגם יום למחרת חתונת אחותי.... וכו'
אז ברגע שתתחילו להעריך את המטפלות- ומספיק במילים טובות ותודה תודה מבטיחה בלנ"ד לכן שיהיה שינוי.
בהצלחה רבה

המחירים במכולות עלו בכל השכונות ובכל הערים וממש לא רק בשכונת רמות,
שכירויות בכל מקום עלו
לא הבנתי למה נראה לכם שרמות זה השכונה היחידה שסובלת מהיתקרות ועליית מחירים?????
לא נראה לי שרמות היא היחידה שעלו בה המחירים
מבינה שזו מגמה כוללת
אבל לא יודעת אם יש עוד שכונות שקשה לעזוב כמו רמות
ברמות א' הישנה הקהילה היא חלק מאוד מרכזי בחיים
ברמה שאנשים מרחיבים לכל כיוון אפשרי, העיקר לא לעזוב...

לפתוח משפחתון זה החלטה של אשה אחת והיא כנראה החליטה שלא [למרות שאם ידעו שיש התאגדות מספיקה של הורים שניתן לפתוח משפחתון ולא צריך לחפש ילדים יתכן וזה ישתנה ]
למיטב ידיעתי גם לפתוח משפחתון צריך להיות מתחת רשת (אלא אם כן זה פרטי בלי תמ"ת)

נכון אבל צריך את האשה שתרצה וזה ידוע והיא עוד לא פתחה ולגבי מעון זה נשמע שברגע שיהיה מספיק ילדים זה יהיה יותר פשוט לפתוח מבחינת הרשת

נכון אבל צריך את האשה שתרצה וזה ידוע והיא עוד לא פתחה ולגבי מעון זה נשמע שברגע שיהיה מספיק ילדים זה יהיה יותר פשוט לפתוח מבחינת הרשת
אני די בטוחה שזה לא הנושא
ילדים זה ממש לא בעיה למצוא..

גם אני גרה ברמות ואותי דווקא מתסכל שאני צריכה לשלם 85 שקל עבור 4 גננות!!! למשלוח מנות
יוצא 600 שקל לכל סייעת (כי הן מהממות!!!)
שנה שעברה אספו 70, העזתי לפתוח את הפה ויצאתי עניה מרודה....
מעניין אותי באמת אם זה כך בעוד שכונות??
ברור שזה לא יחודי לרמות.
בגן של הבן שלי אספו 110 אבל אני בכלל לא מתפלאה.
כמו שאתן אומרות המחיה עלתה והכל עלה ואם אנחנו רוצות שיהיה ערך למתנה ומישהו גם ישמח ממנה אז עלות המתנה עולה כמובן בהתאם..
ובאמת זה תקופה מאד קשה ומבינה לגמרי את כל המתוסכלים.

לא נראה לי שרמות היא היחידה שעלו בה המחירים
מבינה שזו מגמה כוללת
אבל לא יודעת אם יש עוד שכונות שקשה לעזוב כמו רמות
ברמות א' הישנה הקהילה היא חלק מאוד מרכזי בחיים
ברמה שאנשים מרחיבים לכל כיוון אפשרי, העיקר לא לעזוב...
אולי קשה לעזוב אבל אפשרי,
מכירה 5 משפחות שעברו מרמות א' למקומות אחרים בשנים האחרונות.
אגב מי שנשאר בעצם אומר- המחיר והעלויות שוות לי את המגורים פה.

ולגבי מעון למיטב ידעתי זה החלטה של רשת ואם יבואו מספיק הורים שרוצים לשלוח למעון יותר יתכן שיפתח
אשמח לדעת את דעת הציבור
לא בטוח יעזור
אצלינו היה רישום למעון עם 3 כיתות, אבל לא היו מטפלות אז זה לא נפתח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה