מריחה והקפאה.

• הוסף לסימניות
שלום לכולם.
אני בתחילת דרכי כצלם ואשמח לביקורת על התמונה.
EXIF
ISO 200.
מהירות 25.
צמצם 11.
תודה למגיבים.

קבצים מצורפים

• IMG_8564.JPG
    IMG_8564.JPG
    KB 101 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
הי אבי.

התחלה טובה! הטשטוש טוב!

רק כמה דברים.
א. אפשר להוריד ISO ל100 ובכך לפתוח קצת צמצם. לקבלת רקע עוד יותר מטושטש.
ב.ההקפאה לא לגמרי חדה. התריס איטי מידי.
ג. הצבעים. כדאי להגביר רוויה. לקבלת צבעים חיים יותר.
ד. חידוד. אחרי ההקטנה. רגע לפני העלאה לפורום. מומלץ לחדד.
ה. קומפוזיציה. כן הייתי נותן פה כלל השלישים.

הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
תודה רבה.
עשיתי איזו 200 כי הצמצם היה על 11 (עשיתי 11 כדי לנצל את המקסימום חדות שהעדשה שלי מאפשרת וגם כדי לפקס יותר בקלות בנוסף ל ALL SERVO ).
ניסיתי מהירויות שונות וזו הטובה ביותר. הילד התנדנד לאט מה שדרש מהירות נמוכה (לא היה אפשרי לנדנד אותו יותר מהר כי הוא פחד).
מבחינת קומפוזיציה מירכזתי בכוונה כי בצדדים היו אלמנטים מפריעים.

• הוסף לסימניות
יפה ממש יש לך יציבות בידיים

• הוסף לסימניות
פאנינג מצוין, מריחה ארוכה ואלכסונית (!) ומעקב מדוייק אחרי הילד.
לנתונים שהיו לך זו תוצאה מעולה.

יש בתמונה הקפאה מוזרה, הקפאה שנותנת תחושה כאילו התמונה היתה עם תנועה עדינה, והמריחה האלכסונית נוספה בעריכה. כמו שימוש בפלאש רק לא הגיוני בגלל הפריסה הגדולה.

נכתב ע"י אבי1000;2183613:
עשיתי איזו 200 כי הצמצם היה על 11 (עשיתי 11 כדי לנצל את המקסימום חדות שהעדשה שלי מאפשרת וגם כדי לפקס יותר בקלות בנוסף ל ALL SERVO ).

מקסימום חדות ב11 ? הממוצע החד יותר הוא 8, מעבר לזה תהיה ירידת חדות בעדשות פשוטות.
להבא תוכל להעביר את הפוקוס למצב ידני אחרי שתקבע פוקוס. האובייקט נע מולך באותו מישור פוקוס. הצילום יהיה קל ומהיר יותר

• הוסף לסימניות
באמת השתמשתי בפלאש מול הפנים של הילד כדי שההקפאה תיהיה מושלמת.וזה אחרי הרבה נסיונות.
הבנתי שמ-8 עד 11 זה השיא אבל לא ידעתי ש-8 יותר חד.
ותודה על הרעיון של הפוקוס ידני.לא חשבתי על זה.
נ.ב בתמונה אין שימוש בפוטושופ.

• הוסף לסימניות
תודה רבה.
ניסיתי מהירויות שונות וזו הטובה ביותר. הילד התנדנד לאט מה שדרש מהירות נמוכה (לא היה אפשרי לנדנד אותו יותר מהר כי הוא פחד).
מבחינת קומפוזיציה מירכזתי בכוונה כי בצדדים היו אלמנטים מפריעים.

צמצם סגור לא עוזר לפקס יותר. רק להיפך.
ראיתי דעות שונות בנוגע למיקסום העדשה. ביחס לצמצם. יש אומרים 2 סטופים מצמצם מקסימאלי [כלומר הכי פתוח]. ויש אומרים 3 סטופים. כך שאם העדשה שלך הצמצם הכי פתוח הוא 3.5 אז צמצם 8-9 הוא מיקסום העדשה.

אגב לגבי חיתוך ועיבוד התכוונתי למשהו כזה:
צפה בקובץ המצורף 307637

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;2184167:
פאנינג מצוין, מריחה ארוכה ואלכסונית (!) ומעקב מדוייק אחרי הילד.
לנתונים שהיו לך זו תוצאה מעולה.

יש בתמונה הקפאה מוזרה, הקפאה שנותנת תחושה כאילו התמונה היתה עם תנועה עדינה, והמריחה האלכסונית נוספה בעריכה. כמו שימוש בפלאש רק לא הגיוני בגלל הפריסה הגדולה.
ר

דוד, אבחנה יפה!!
אכן הטשטוש אלכסוני בעקבות תנועת היד שהיתה ג"כ אלכסונית. ולא מאוזנת וישרה.
הטשטוש הסופי נקבע לפי כיוון תנועת היד!

• הוסף לסימניות
תודה רבה.
(עשיתי 11 כדי לנצל את המקסימום חדות שהעדשה שלי מאפשרת
אז זהו, שיותר קטן מ8-9, זה כבר ירידה באיכות התמונה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה