^^מרכזי מבקרים- נא העלו לכאן פרטים- לטובת כולנו^^

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rachelis;1054656:
יש לקחת בחשבון שזה לא בדיוק מעניין ת'ילדים...

הייתי בשרשרת הדורות בטיול בת מצוה והיו גם ילדות יותר קטנות וכולן נהנו, המבוגרים אכן נהנו יותר. (אומנות מדהימה! מומלץ!!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;1054698:
את משפחה שלי???? גם אני הייתי שם אתמול....

לא, אני הייתי בחנוכה....:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;1054463:
לתשומת לב -
מוזיאון הילדים בחולון, פתוח בשבת!

וזה גם עולה איזה 60 ש"ח ומעלה לכרטיס כניסה. כולל גם לילדים.

• הוסף לסימניות
יש את מיני ישראל...
רק שחם שם, כי המקום פתוח ולא מוצל.
אבל היינו שם לפני.... משהו כמו 7 שנים (כשזה היה חדש) ומאד נהננו.
כמובן, לא מענין ילדים, אבל מגיל 11, 12, כשכבר מכירים מקומות בארץ, זה בהחלט מעניין.
יש שם ליד (לא יודעת אם עדיין) משתלה של עצים מוקטנים, חמוד להכנס ולהסתכל....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Magic Brush;1055023:
יש את מיני ישראל...
רק שחם שם, כי המקום פתוח ולא מוצל.
אבל היינו שם לפני.... משהו כמו 7 שנים (כשזה היה חדש) ומאד נהננו.
כמובן, לא מענין ילדים, אבל מגיל 11, 12, כשכבר מכירים מקומות בארץ, זה בהחלט מעניין.
יש שם ליד (לא יודעת אם עדיין) משתלה של עצים מוקטנים, חמוד להכנס ולהסתכל....

פתוח בשבת.

הפרויקט הוקם לקראת שנת 2000, לכבוד המוני הצליינים המתוכננים, ובהתאם לכך כמות האתרים הנוצריים.

הייתי שם וחרה לי מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1055044:
פתוח בשבת.

הפרויקט הוקם לקראת שנת 2000, לכבוד המוני הצליינים המתוכננים, ובהתאם לכך כמות האתרים הנוצריים.

הייתי שם וחרה לי מאוד.

מהיכן את שואבת את המידע הלא מדויק הזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1055047:
מהיכן את שואבת את המידע הלא מדויק הזה?
פתוח בשבת - מדויק
הוקם לקראת שנת 2000 - מדוייק
נפתח בעיכוב - גם נכון
המון אתרים נוצריים - מדוייק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1055052:
פתוח בשבת - מדויק
הוקם לקראת שנת 2000 - מדוייק
נפתח בעיכוב - גם נכון
המון אתרים נוצריים - מדוייק.

מיני ישראל
מיני ישראל הוא פארק מיניאטורות הממוקם על כביש 424 בעמק איילון, בקרבת לטרון. הפארק משתרע על שטח של 60 דונמים: 35 דונמים של מייצג, ועוד כ-2 דונם של שטחי מסחר ומבני שירות, וכמו כן 20 דונם של כבישים וחניונים. באתר מוצגים דגמים של מקומות, אזורים, ובניינים שונים מהחשובים והמוכרים בישראל. כל הדגמים שבפארק בנויים בקנה מידה אחיד - 1:25, כלומר, כל מטר במציאות הוא ארבעה סנטימטרים בדגם שבפארק.
הרעיון לפארק מיני ישראל עלה בעת ביקורו של קצין ישראלי במדורודם שבהולנד. עברו חמש שנים עד שמצא משקיעים לפארק. לפני הקמת הפארק היה צריך לעשות מחקר ארוך ואחריו החלו עבודות הבניה.
הפארק נפתח בנובמבר 2002, ונחנך רשמית ב-7 באפריל 2003. עם השנים נוספו לו דגמים חדשים. הפארק מציג כ-385 דגמים. בפארק מבקרים כ-400,000 אורחים בשנה, מתוכם כ-25% תיירי חוץ.
מבנה הפארק[עריכה]

הפארק בנוי בצורת מגן דוד. כל אזור במגן דוד הוא חלק אחר בישראל ובו המבנים המצויים בו, כך שהמבנים אינם פזורים באקראיות ברחבי האתר אלא מסודרים באזורים: צפון הארץ, קו החוף, המרכז, ירושלים ודרום הארץ. בסך הכול יש בפארק כ-385 מודלים ומבנים. הדגמים נבנו בדיוק ובהתאמה למקור: מבנה, צבעים ודקורציה של מבנים הועתקו במדויק לאחר עבודות הכנה ותחקיר, לאחר השוואה של צילומים ותוכניות מהאתרים המציאותיים. בדגם של אצטדיון טדי, למשל, מוצגים גם אלפי אנשים מיניאטוריים בקהל, השרים שירי עידוד לשחקנים ונעים בגל אוהדים על היציעים.
העצים והצמחים שבדגמים הם צמחים ועצים אמיתיים. בפארק כ-20,000 עצי בונסאי. צמחייה נוספת פרוסה בכל רחבי הפארק ומתאימה לאופי הצמחייה של אזורי הארץ השונים. במודלים רבים משולבים מנועים, כבלים, מנורות שונות, קטעי שירה, ריקוד, תפילה, קריאות מההווי המקומי ואפקטים אחרים.
בנוסף למיניאטורות, קיימות בפארק מספר אטרקציות נוספות:
מתקן סימולאטור המציג סרטים באורך 3 דק' בממוצע המדמה את תזוזת הסרט כמו במציאות.
קולנוע תלת מימדי בו מוצג סרט באורך 15 דקות המציג את ארץ ישראל בתלת מימד.

---------------------------------------------------

שבת זה הנושא החביב עלי...
המקום פתוח בשבת, נקודה.
כמעט כל האתרים שהם על רמה, פתוחים בשבת, נקודה.
כל מקומות "הבילוי" בתל אביב פתוחים בשבת כולל פארק דרום, מתחם תחנת הרכבת, הטיילת, רידינג ועוד ועוד...העירייה מפעילה שרותי ניקיון, פיקוח/גרירה גם בשבת נקודה.
גדול המחללים הוא "תל אופן" שראש העיר נילחם להשאירו פתוח גם ביום כיפור וכמובן שהוא מופעל גם בשבת על כל מערכותיו, חילוץ, תיקון, מוקד טלפוני וכ"ו.
מחלוני אני רואה את צעירי הצאן מדוושים בהנאה על האופניים של "תל אופן" תנסי להעיר להם על כך ותראי איזה תשובה תקבלי...
אני הפסקתי להעיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1055058:
מיני ישראל
מיני ישראל הוא פארק מיניאטורות הממוקם על כביש 424 בעמק איילון, בקרבת לטרון. הפארק משתרע על שטח של 60 דונמים: 35 דונמים של מייצג, ועוד כ-2 דונם של שטחי מסחר ומבני שירות, וכמו כן 20 דונם של כבישים וחניונים. באתר מוצגים דגמים של מקומות, אזורים, ובניינים שונים מהחשובים והמוכרים בישראל. כל הדגמים שבפארק בנויים בקנה מידה אחיד - 1:25, כלומר, כל מטר במציאות הוא ארבעה סנטימטרים בדגם שבפארק.
הרעיון לפארק מיני ישראל עלה בעת ביקורו של קצין ישראלי במדורודם שבהולנד. עברו חמש שנים עד שמצא משקיעים לפארק. לפני הקמת הפארק היה צריך לעשות מחקר ארוך ואחריו החלו עבודות הבניה.
הפארק נפתח בנובמבר 2002, ונחנך רשמית ב-7 באפריל 2003. עם השנים נוספו לו דגמים חדשים. הפארק מציג כ-385 דגמים. בפארק מבקרים כ-400,000 אורחים בשנה, מתוכם כ-25% תיירי חוץ.
מבנה הפארק[עריכה]

הפארק בנוי בצורת מגן דוד. כל אזור במגן דוד הוא חלק אחר בישראל ובו המבנים המצויים בו, כך שהמבנים אינם פזורים באקראיות ברחבי האתר אלא מסודרים באזורים: צפון הארץ, קו החוף, המרכז, ירושלים ודרום הארץ. בסך הכול יש בפארק כ-385 מודלים ומבנים. הדגמים נבנו בדיוק ובהתאמה למקור: מבנה, צבעים ודקורציה של מבנים הועתקו במדויק לאחר עבודות הכנה ותחקיר, לאחר השוואה של צילומים ותוכניות מהאתרים המציאותיים. בדגם של אצטדיון טדי, למשל, מוצגים גם אלפי אנשים מיניאטוריים בקהל, השרים שירי עידוד לשחקנים ונעים בגל אוהדים על היציעים.
העצים והצמחים שבדגמים הם צמחים ועצים אמיתיים. בפארק כ-20,000 עצי בונסאי. צמחייה נוספת פרוסה בכל רחבי הפארק ומתאימה לאופי הצמחייה של אזורי הארץ השונים. במודלים רבים משולבים מנועים, כבלים, מנורות שונות, קטעי שירה, ריקוד, תפילה, קריאות מההווי המקומי ואפקטים אחרים.
בנוסף למיניאטורות, קיימות בפארק מספר אטרקציות נוספות:
מתקן סימולאטור המציג סרטים באורך 3 דק' בממוצע המדמה את תזוזת הסרט כמו במציאות.
קולנוע תלת מימדי בו מוצג סרט באורך 15 דקות המציג את ארץ ישראל בתלת מימד.

עם אי הדיוקים תדמודדי לבד..

שבת זה הנושא החביב עלי...
המקום פתוח בשבת, נקודה.
כמעט כל האתרים שהם על רמה, פתוחים בשבת, נקודה.
כל מקומות "הבילוי" בתל אביב פתוחים בשבת כולל פארק דרום, מתחם תחנת הרכבת, הטיילת, רידינג ועוד ועוד...העירייה מפעילה שרותי ניקיון, פיקוח/גרירה גם בשבת נקודה.
גדול המחללים הוא "תל אופן" שראש העיר נילחם להשאירו פתוח גם ביום כיפור וכמובן שהוא מופעל גם בשבת על כל מערכותיו, חילוץ, תיקון, מוקד טלפוני וכ"ו.
מחלוני אני רואה את צעירי הצאן מדוושים בהנאה על האופניים של "תל אופן" תנסי להעיר להם על כך ותראי איזה תשובה תקבלי...
אני הפסקתי להעיר.

הוא אשר אמרתי - הפארק נפתח בעיכוב, והעיכוב הזה היה למורת רוחם של המארגנים שתכננו הכנסה מכובדת משנת המילניום והתאימו את האתר לעניין (אני זוכרת את זה כאילו זה היה אתמול, ולהווי ידוע, עוד קודם לפתיחה הרשמית הכניסו לשם קבוצות מבקרים (אמא שלי הייתה שם אז, למשל)).

אגב, מקובל לתת קרדיט (ויקיפדיה)

בנוסף, ויקיפדיה היא לא מקור אמין ב100%, במיוחד כשמדובר בעניינים מסחריים.
ראה את דף השיחה בנושא שמתייחס לאמינות של הנכתב על הערך "מיני ישראל".
שיחה:מיני ישראל

קפיצה אל: ניווט, חיפוש
זה בטח הברושור של האתר...אבנעזר בלפור 13:27, 6 דצמ' 2004 (UTC)
הערך הוא כולו פרסומת אחת גדולה

"הפארק מציג כ-370 דגמים מרהיבים אשר זוכים לטיפול שוטף לאורך כל השנה ומעצימים את חוויית הביקור. זאת, לצאת שמירה קפדנית על הניקיון, הסבר והנגישות במקום המעניקים חווייה אמיתית לכל המשפחה." --yoav (משתמש שיחה) 23:59, 5 באוגוסט 2008 (IDT)
פרסומת ותו לא

יש מי שדואג למחוק את ההערות על התחזוקה הלקויה (שמגובה בתמונות) ומתעקש להעתיק שוב ושוב את עלון הפרסום.
אם יש לך תלונות לגבי התחזוקה באתר, הגש אותם למשרד הכרטיסים שלהם. לא כאן. ויקיפדיה אינה לוח לפרסום תגובות מבקרים, בין אם אלו בסגנון "השירות היה נהדר!" ובין אם בסגנון "המים מלוכלכים ולא רואים את הדגים". שומשום1 - שיחה 15:39, 6 במאי 2009 (IDT) לא נכון דווקא כן רואים את הדגים!

ובנוגע לשבת - ממש לא מעניינת אותי תגובתם של צעירי הצאן משתמשי "תל-אופן". מעניין אותי מה אני חושבת על זה וכמה זה מתאים לערכים שלי.

• הוסף לסימניות
סליחה מויקיפדיה. קרדיט לויקיפדיה.

על כל השאר כנראה שאנחנו לא מדברים על אותו הדבר...לא נורא ולא חשוב...

• הוסף לסימניות
יש מרכז מבקרים מאוד יפה בנמל אשדוד. הייתי עם תלמידות והיה יפה מאוד. שומרי שבת למי ששואל.

• הוסף לסימניות
מי יודע מספר לתיאום ביקורים באנג'ל ירושלים?

• הוסף לסימניות
לידיעתכם! לא ניתן לתאם סיורי מבקרים במאפייה עד לחודש ספטמבר-13

• הוסף לסימניות
בבאר שבע משהו מכיר משהו?
אמרו לי על מוזיאון חיל האויר שיש שם, יודעים פרטים על המיקום ועלויות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י .....;1055058:
עם אי הדיוקים תדמודדי לבד..

אבל למה לדבר כך?

פרוג אינו רשת חברתית כי אם ביטוי לרמה נכבדת של גולשיו.

אנא.

• הוסף לסימניות
אופי המוזיאון:
המוזיאון כולל בתוכו קריית מבנה תערוכה שבו אפשר למצוא תערוכות מתקדמות: תערוכת חילוץ והצלה הממחישה את האמצעים השונים של חיל-האוויר לחילוץ והצלת אנשים ותערוכה נוספת של דיוקנאות מפקדי חיל האוויר לדורותיו.
בנוסף, במוזיאון מצויה רחבת מטוסים המונה כ-150 מטוסים תחת כיפת השמיים, ברחבה מצויות נקודות צל, ישיבה ומים.
במוזיאון קיימת קפיטריה וחנות מזכרות. למידע נוסף ולתיאום ביקורים: 08-9906888

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1055131:
אבל למה לדבר כך?

פרוג אינו רשת חברתית כי אם ביטוי לרמה נכבדת של גולשיו.

אנא.

באמת לא יפה ועוד אחרי שהבטחתי ל________, מחקתי.

עלות הכניסה למוזיאון חיל האוויר (סגור בשבת)

קבצים מצורפים

• מחירון.png
    KB 259.6 · צפיות: 25

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה