מרכז לייעוץ והכוונה לוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי

• הוסף לסימניות
חדשות - שירות חדש לתושבי חיפה והקריות: "יד מכוונת" מרכז לייעוץ והכוונה לוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי

תושב חיפה והקריות, קיבלת זימון לוועדה רפואית בביטוח הלאומי, וחשוב לך לבוא מוכן לוועדה?

במרכז "יד מכוונת" תוכל לקבל ללא תשלום ייעוץ והכנה לוועדה הרפואית ממיטב הרופאים המומחים בתחום, וסיוע בהכנת המסמכים הנדרשים.

מרכז "יד מכוונת"
ייעוץ והכוונה לוועדות הרפואיות
טלפון: 04-9126885
פקס: 04-9126890
מייל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
כתובת: רח' פלי"ם 16 (בניין שערי משפט), חיפה

מרכז "יד מכוונת" הוא מייסודו של המוסד לביטוח הלאומי, ומופעל על ידי חברה פרטית.
(אתר המוסד לביטוח לאומי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יהודה מילר;933121:
מרכז "יד מכוונת" הוא מייסודו של המוסד לביטוח הלאומי, ומופעל על ידי חברה פרטית.
(אתר המוסד לביטוח לאומי)

שימו לב לאינטרסים הסותרים.

• הוסף לסימניות
בניגוד לתהיה של מי, המוסד לביטוח לאומי מעוניין לתת קיצבאות למי שעומד בקריטריונים. ואף לעזור בהכוונת הפונה לאישורים הרלוונטים (כמובן לא כל פקידי המוסד אדיבים ורוצים לעזור, אבל זה חזונו המוצהר של הביטוח הלאומי)
(אני יודעת בידיעה שהביטוח הלאומי פנו לא פעם לארגוני חסד שיפעילו מוקד סיוע לחולים לקבל את המגיע להם)
יותר מפחיד אותי מודעות בסגנון של: "ללא התחייבות" וכו' כשמאחורי הדברים עומדים גופים עסקיים וסחטנים שמעוניינים להתחלק עם הזכאים בקצבאות שלהם בסכומים מטורפים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;933195:
בניגוד לתהיה של מי, המוסד לביטוח לאומי מעוניין לתת קיצבאות למי שעומד בקריטריונים. ואף לעזור בהכוונת הפונה לאישורים הרלוונטים (כמובן לא כל פקידי המוסד אדיבים ורוצים לעזור, אבל זה חזונו המוצהר של הביטוח הלאומי)
(אני יודעת בידיעה שהביטוח הלאומי פנו לא פעם לארגוני חסד שיפעילו מוקד סיוע לחולים לקבל את המגיע להם)
יותר מפחיד אותי מודעות בסגנון של: "ללא התחייבות" וכו' כשמאחורי הדברים עומדים גופים עסקיים וסחטנים שמעוניינים להתחלק עם הזכאים בקצבאות שלהם בסכומים מטורפים!
אוי, עשי לי טובה! או שמעולם לא דרכו רגלייך בוועדות רפואיות של ביטוח לאומי או שאת צדיקה וזכית לפגוש רק בצוות נפלא.
אני הייתי בשבע וועדות רפואיות כאלו, עם אדם סיעודי ב-100%. הוועדה האחרונה כבר התקיימה בביתו, כי אי אפשר היה לקחת אותו אליה. לא נתקלתי ברופא אחד אדיב!!!
הם שחצניים, חסרי כבוד מינמלי לחולה ולמשפחתו, ומהווים בהחלט משקל כבד בניסיון המחלה.
אם רופא מהוועדה מסוגל לומר לי: "המחלה שלו מזכה אותו ב-100% נכות, אבל אולי אעכב את זה קצת, כי לא מוצאת חן בעיני הנמרצות שלך "- אז הנה לך "רצון" אמיתי לסייע מטעם המוסד לביטוח לאומי.
וגם אחרי קבלת אחוזי הנכות- כמה טעויות נופלות במערכת המיחשוב של ביטוח לאומי? אינספור. צריך בן משפחה במשרה מלאה כדי לוודא שכל זכויות החולה ממוצות.
ובקשר לגופים, שמתנדבים לנהל את כל הריצות הללו בשביל החולה- אני גם לא בעד.
ברוב הפעמים אפשר להסתדר לבד. ההיפך, אמר לי הרב גולדנטל מ'דגל התורה', שמה שאנחנו השגנו בשביל אבי- הוא היה מתקשה להשיג, והוא אדם בעל רזומה בביטוח לאומי. לפני שהתחלתי את התהליך מול ביטוח לאומי, הייתי בקשר עם מרכז מאד גדול, שמפרסם שהוא מטפל במיצוי זכויות מול ביטוח לאומי. הם טענו, שקיצבת הנכות שתתקבל תהיה נמוכה. ולא יידעו כלל על אפשרויות נוספות. החלטתי לוותר על העונג בעזרתם, ועשיתי עבודת מחקר בעצמי, אילו קצבאות אפשר וכדאי לבקש. וב"ה, כולן התקבלו. להגיש לבד תביעה לקצבת נכות- זה משהו שהוא בוודאי אפשרי, אולי מומלץ לקבל קודם הכוונה מעזר מציון או מהרב גודלנטל, איך כדאי להופיע בוועדות, שזה לימוד בפני עצמו. אבל ההכוונות של עזר מציון והרב גולדנטל הן בחינם בניגוד לכל הגופים הללו, שדורשים את עמלתם.
אז עם החלק השני של הודעתך, אני בהחלט מסכימה. אבל לגבי החלק הראשון? חזרי לתחילת הודעתי.

• הוסף לסימניות
לפי מה שנראה לי מטרת הקמת הגוף היא לסייע באמת למי שמגיע לקבל את המגיע לו מבלי לפנות לחברות פרטיות אחרות שקיימות בשוק.

יתכן ויש בוועדות הרפואיות גם רשעים כפי שציינה "dvory" אסור להצדיק שום שירות ציבורי כזה, ובפרט לא לאנשים קשי יום שהם אוכלוסיית הפונים בד"כ לוועדות הרפואיות.

אבל מה שקורה בפועל יש הרבה שמנסים להשיג נכות פיקטיבית, ומגיעים לוועדות הם מסמכים שונים המאמתים את טענותיהם, או מעצימים נכות קטנה עד כדי כך שאינם מסוגלים לעבוד כלל וכדו'.

אני מכיר מקרה של ילד שנפגע והתנפחה לו העין, זה היה נראה נורא. אבל מכאן ועד לבוא לטעון לנכות ולהמציא מסמכים כביכול שהילד נפגע כדי להוציא כסף מביטוח לאומי, אני לא נכנס לענין ההלכתי מותר או אסור. אבל זוהי הסיבה לדעתי שהוועדות למיניהם עושים את הקשיים הנ"ל.

כך גם בעירייה מידי שנה נוספים גזירות חדשות להביא מסמכים כאלו ואחרים כדי לקבל הנחה, מהסיבה שההנחה נוצלה לרעה ע"י מי שהיא לא מגיעה לו באמת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה