ב.ד.ה. מרן פאר הדור, הגאון רבי שמעון בעדני זצוק"ל זקן מועצת חכמי התורה

יש מידע מה מצב התחברה מבני ברק למודיעין עילית עכשיו?
יש אוטובוסים כרגיל?
עוצרים בתחנות או שעדיין עמוסים מאד?

סיפור קטן שמראה על ענוונתו העצומה:
למדתי בישיבה באיזור מגוריו לפני 7 שנים בערך ומספר פעמים ראיתי אותו יוצא מביתו בשעת בוקר מוקדמת ושקית זבל בידו בדרך לפח, וכמה פעמים בקשתי לעזור לו ולזרוק בעצמי והגר"ש בעדני זצ"ל לא הסכים! הוא אמר לי שזה הזכות שלו לעזור בבית! וכשאמרתי לו שזה לא "כבוד התורה" הוא הניף ידיו בביטול והמשיך הלאה.

למדתי בישיבה באיזור מגוריו לפני 7 שנים בערך ומספר פעמים ראיתי אותו יוצא מביתו בשעת בוקר מוקדמת ושקית זבל בידו בדרך לפח, וכמה פעמים בקשתי לעזור לו ולזרוק בעצמו והגר"ש בעדני זצ"ל לא הסכים! הוא אמר לי שזה הזכות שלו לעזור בבית! וכשאמרתי לו שזה לא "כבוד התורה" הוא הניף ידיו בביטול והמשיך הלאה.
ואוו, סיפור עוצמתי ומרגש!

מי יודע כמה אנשים היה בערך

באופן אישי הייתי אצלו כמה וכנה פעמים.
קידש אותנו בחתונה וזכינו שישב סנדק לפני כמה חודשים בברית של התינוק שלנו.
איזה פשטות איזו ענווה...
לפני כשנה זכינו שגזר חלאקה לאחד מבניי, עמדתי בצד ורעדתי מבושה.
אחרי שגזר בשיא הסבלנות נתן לבן סוכריה ובירך שאל איפה האמא, מיד בעלי סימן שאתקרב.
אמר לי שבי, במה את רוצה שאני אברך אותך?
אמרתי לו: הריון תקין ולידה קלה.
אמר לי: הריון תקין אני יכול לברך לידה קלה לא, זו קללה בצער תילדי בנים...
אחר כך במשך כמה דקות ישב ודיבר איתי על מעלת לימוד תורה של הבעל מה שהכי חרוט לי שהוא אמר: אף פעם אל תפריעי לבעלך ללמוד!
אוייי....

למדתי בישיבה באיזור מגוריו לפני 7 שנים בערך ומספר פעמים ראיתי אותו יוצא מביתו בשעת בוקר מוקדמת ושקית זבל בידו בדרך לפח, וכמה פעמים בקשתי לעזור לו ולזרוק בעצמי והגר"ש בעדני זצ"ל לא הסכים! הוא אמר לי שזה הזכות שלו לעזור בבית! וכשאמרתי לו שזה לא "כבוד התורה" הוא הניף ידיו בביטול והמשיך הלאה.
עובר אורח נכנס לבית מדרשו ובדיוק הרב זצ"ל יצא משם, הלה שלא הכירו לרוב פשטותו - שהלך ללא מלווים רעש וצלצולים - תפס אותו ושאל אותו: סליחה, אתה יודע מה שער הדולר היום?
כמובן שהרב לא ידע..
מה אני הייתי עושה? אומר לו, לא. וממשיך הלאה..
אך הרב לרוב ענוותנותו אמר לו אני לא יודע אבל בא אני אקח אותך למישהו שמבין בזה..
נכנס בחזרה לבית המדרש הלך לאברך מסוים שהיה בקי בזה ואמר לו הנה תשאל אותו הוא יודע (!)
מבהיל.

&

עוד מעשה קטן ששמעתי היום מהרב זאיד,
ערב שבת אחד לאחרונה, התכונן לנסוע למלון כינר. והנה אשה אחת נוקשת אצלו בבית, סליחה אפשר להתארח אצלכם בשבת?
הרב לא ידע מה לומר לה, הרי הוא לא יהיה שבת בביתו, ולא רצה להפיל אותה על אשתו ובפרט שלא הכירה..
מיד עלה בראשו להפנות אותה לביתו של הגר"ש בעדני זצ"ל (הוא הכיר את רבינו וידע את אופיו המיוחד).
היא הלכה באמת לשם, ואחר זמן הגיעה בחזרה אל הרב זאיד בוכה ומרוגשת:
"אתה לא יודע מה היה.." הלכתי לבית של הרב בעדני נקשתי, הרב פתח לי.. וכששמע את בקשתי לא חשב פעמיים ואמר לי בנחרצות "את אצלנו בשבת". רק שתדעי שאני לא נמצא כל השבת בבית קצת בבית כנסת, בית מדרש. אבל הראה לה בדיוק היכן תאכל היכן תישן בצורה פשוטה והכי נינוחה שתרגיש בבית ולא מכבידה כלל!

זיע"א!

חלק משערי עיתוני האבל הבוקר -

קבצים מצורפים

• unnamed - 2023-01-12T085603.487.jpg
    unnamed - 2023-01-12T085603.487.jpg
    KB 370 · צפיות: 44
  • unnamed - 2023-01-12T085533.571.jpg
    unnamed - 2023-01-12T085533.571.jpg
    KB 139.5 · צפיות: 47
  • unnamed - 2023-01-12T085527.163.jpg
    unnamed - 2023-01-12T085527.163.jpg
    KB 127.8 · צפיות: 41
  • unnamed - 2023-01-12T085522.289.jpg
    unnamed - 2023-01-12T085522.289.jpg
    KB 80.6 · צפיות: 40
  • unnamed - 2023-01-12T085516.934.jpg
    unnamed - 2023-01-12T085516.934.jpg
    KB 73 · צפיות: 48
  • unnamed - 2023-01-12T085511.470.jpg
    unnamed - 2023-01-12T085511.470.jpg
    KB 127.5 · צפיות: 43
אף פעם לא ראיתי אותו עם הגלימה..
מה הפסדנו:cry:
מן הסתם זה בפורים..
ו.. נכון הפסדנו הרבה.
אשמח למקור למש"כ במאמר הנ"ל, סליחה ותודה.
ותיק העבודות מיוחד מאוד, אולי אשלח את בתי לתחום הזה..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה