עזרה מרק חם לליל ב' דראש השנה

• הוסף לסימניות
אני מחפש עצה שהמרק יהיה חם בלילה השנייה של ראש השנה.
הרי אסור להכין את המרק על הפלטה לפני צאת הכוכבים של יום א' (ולא כמו שהרבה טועים ונכשלים בזה מחוסר ידיעה, ויש מקרים שזה אף אוסר את האוכל באכילה). לכן אני מחפש עצה שיספיק לרתוח על פלטה (לא גז, בלעך ועוד) מצאת הכוכבים עד שאוכלים את המרק (שזה בערך שעה עד שעה וחצי).
תודה לכל העוזרים.

• הוסף לסימניות
להטמין אותו במגבת כבדה (להזהר כמובן שלא תישרף על הפלטה).
ולהתנחם שהוא יהיה חמים ולא רותח.
אגב, ניתן גם לחלק אותו לכמה סירים, אבל לא מומלץ כי אחכ צריך לשטוף אותם..

• הוסף לסימניות
מרתיחים כוס- כוס.
אבל זה אומר שעה וחצי להיות באיזור הפלטה... כל כמה דקות להוסיף עוד כוס.
זה מה שאני מתכננת לעשות...
אגב לחמם ישירות על הפלטה את כל הסיר זה לא מומלץ, כי המרק יכול להחמיץ.

• הוסף לסימניות
אבל אז ליום הראשון הוא מדי מרוכז, לא?!
אמנם אנחנו נחמם על גז, אבל בקשר לריכוז, אני מכינה מרק מרוכז לפני ר"ה ומחלקת ל2 כמויות וכל לילה מוסיפה מים ומבשלת עוד קצת.

• הוסף לסימניות
כדאי למצוא איפה המקום הכי חם בפלטה ועליו להניח סיר ח"פ עם מגבת מעל.
מנסיון המרק רתח ובעבע.

• הוסף לסימניות
שמעתי בשם מו"צ שאם מישהו "מתנדב" לאכול מהמרק לפני שקיעה של היום הראשון, אפשר לחמם אותו כבר מהצהריים, ואז הוא וודאי יהיה רותח בערב...

• הוסף לסימניות
שמעתי בשם מו"צ שאם מישהו "מתנדב" לאכול מהמרק לפני שקיעה של היום הראשון, אפשר לחמם אותו כבר מהצהריים, ואז הוא וודאי יהיה רותח בערב...
אמרו לי שהפיתרון הזה מובא במשנה ברורה סימן תקג' סעיף א' והוא לא כ"כ פשוט.

• הוסף לסימניות
אפשר להכין גז חשמלי עם שעון שבת לשעה אחת ואז שמים את המרק עד שהוא רותח ומעבירים לפלטה
מנסיון אצלינו והמרק יוצא חם רותח וטעים

• הוסף לסימניות
אפשר להכין גז חשמלי עם שעון שבת לשעה אחת ואז שמים את המרק עד שהוא רותח ומעבירים לפלטה
מנסיון אצלינו והמרק יוצא חם רותח וטעים
אסור להכין מיום אחד של ראש השנה ליום הבא. [אא"כ עושים את הפיתרון שהביאו קודם למי שסומך ע"ז.]

• הוסף לסימניות
אם אין כירה חשמלית, אפשר לכוון שעון שבת לתנור, ולהכניס את הסיר (לשים לב שאין ידיות פלסטיק) בליל החג השני. רותח הרבה יותר מהר מאשר בפלטה.

• הוסף לסימניות
חייבים מרק? :)
למישהו יש נסיון עם סירים חד"פ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה